vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Què creus que passarà amb el PSC?
Què creus que passarà amb el PSC?
0 %
60 %
40 %
68 vots
Alexpanto: Aquest partit ha deixat de ser catalanista per pasa...
Dijous, 13 de Setembre de 2012
Actualitat

Política

11/09/2012
17:44  h.
President, ja té un poble al darrere
La marea independentista inunda Barcelona en una Diada històrica, fent realitat la predicció de Joaquim Maria Puyal
Manifestació 11 setembre
President, ja té tot un poble al darrere. L'asseveració que va fer el comunicador Joaquim Maria Puyal quan va rebre el premi al català de l'any s'ha fet realitat aquesta tarda a Barcelona. Catalunya ja camina cap a l'Estat propi. La manifestació independentista convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, mitja hora abans de començar ja era la més gran celebrada mai a Barcelona. Ha esmicolat totes les previsions, i això que ja eren optimistes.

La gran afluència de gent de totes les edats, famílies senceres, ha col·lapsat el passeig de Gràcia, la Via Laietana i la majoria de carrers pròxims al recorregut de la concentració. La conselleria d'Interior fins i tot ha hagut de fer recomanacions des de les 5 de la tarda sobre com incorporar-se a la marxa. Els carrers estan plens a rebossar de banderes catalanes, gran part d'elles estelades independentistes. No hi ha cap equívoc. L'ambient no és el del català emprenyat sinó visiblement festiu. Proliferen les pancartes iròniques. Ha tornat la il·lusió davant un repte polític.

Majoria independentista

La concentració està posant de manifest l'existència d'una majoria social independentista a Catalunya, per primera vegada. S'ha convertit hores d'ara en l'únic actor mobilitzador del país, en l'única força aglutinadora. Aquesta tarda centenars de milers de persones ho estan segellant, transformant el mapa polític del país.

La manifestació està encapçalada per la pancarta "Catalunya, nou Estat d'Europa", portada per dirigents entitats i alguns alcaldes, com el de Girona, Carles Puigdemont; el de Tortosa, Ferran Bel, i el d'Arenys de Munt, Josep Manuel Ximenis, entre d'altres. // Lluís Bou
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
5Veure i/o afegir comentaris
més aviat al davant:Perque si bé el poble està per la independència, el...
Comentaris (5 en total)
més aviat al davant
12/09/2012 15:13
Perque si bé el poble està per la independència, el Mas encara està pel pacte fiscal (que ens deixaria lligats a Espanya).
Cristina
12/09/2012 07:18
Necessitem in lider que sapiga gestionar i encapçalar tota la gent que erem ahir a la mani. Pero tambe algu que sapiga aglutinar tota la gent castellana que se sent catalana
Vicenç Ramoneda
11/09/2012 23:42
"President, ja té tot un poble al darrere". Mes aviat, ell esta darrere! El poble l'ha sobrepassat amb escreix!
Josep Pagés Cardedeu
11/09/2012 23:22
Ara cal anar a VOTAR a les Eleccions per la INDEPENDENCIA , Per fer realitat aquesta Pancarta de avui CATALUNYA NOU ESTAT D´EUROPA . Per tenir un Nou Estat cal LLUITAR PER EL No el regalaran pas he CAL VOTAR Tenir molts més vots Calen votar més els INDEPENDENTISTES QUE NO PAS ALS Nacionalistes .
Catalunya o Mas
11/09/2012 21:31
i el Molt pocavergonya encara anira a Madrid a obeir l'amo? Volem un President, no un poca-vergonya espanyol; Mas-Duran el cancer terminal dels catalans
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida