13/09/2012
14:22
A LA UAO
Agro.- Pelegrí insta promocionar Catalunya mitjançant la comunicació gastronòmica
BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha instat als comunicadors a promocionar Catalunya com "un gran país" mitjançant la comunicació de la seva gastronomia, amb motiu de la presentació del nou postgrau en Comunicació Gastronòmica i Enològica de la Universitat Abat Oliba (UAO CEU) de Barcelona.
"Darrere de la gastronomia hi ha grans productes i un gran país", ha afirmat el conseller, qui ha vist en el sector alimentari un nínxol d'ocupació de futur, incloent els camps de la comunicació empresarial i del periodisme especialitzat en els que se centra aquest postgrau.
Alhora, ha destacat el sentit del moment d'aquesta titulació, que uneix la visió empresarial i la mediàtica, i ha remarcat la projecció mundial de la dieta mediterrània, la riquesa del patrimoni culinari català i l'excel·lència del sector gastronòmic a Catalunya: "Podem tenir un reconeixement internacional a l'àmbit de la comunicació gastronòmica i enològica".
El rector de la UAO CEU, Carlos Pérez del Valle, ha explicat que el postgrau suposa una aportació del món acadèmic a l'àmbit de l'alimentació i dels vins, i que respon al desig de la universitat d'estar connectada amb les empreses i els sectors socials.
Aquest postgrau semipresencial, amb sessions a la universitat i en seus de diverses empreses i entitats, consta d'un curs acadèmic amb 30 crèdits ECTS i inclou quatre blocs: cultura gastronòmica i enològica; informació especialitzada en el sector; els mercats de la gastronomia i l'enologia i la comunicació en aquests àmbits, a més del projecte professional de final de curs.
La titulació es dirigeix a graduats, llicenciats i diplomats interessats en la mercadotècnia i la comunicació especialitzada, així com a professionals de mitjans de comunicació i d'empreses relacionades amb la gastronomia i l'enologia.
També han participat a la presentació del postgrau el seu director acadèmic, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, i la seva coordinadora, Anna Riera, a més del director d'Incavi, Jordi Bort, i el director general adjunt d'Alimentària, Antoni Valls.