Jordi Palmer | Actualitzat el 15/09/2012 a les 23:59h

El mantra unionista

Davant la il·lusió generada per l'aclaparador èxit de la manifestació de l'Onze de Setembre, que ha fet agafar volada internacional a l'anhel independentista d'una part cada cop més majoritària de la població catalana, els apòstols del no només han sabut reaccionar exhibint altre cop el seu mantra unionista, el seu reguitzell de mitges veritats, el seu ventall d'amenaces velades.
 
Aquesta setmana els hem sentit a dir que haurem de marxar de la UE -marxarem nosaltres o ens faran fora ells?-, que no podrem vendre els nostres productes -no els podrem vendre o més aviat ells no ens els voldran comprar?-, que hi haurà aranzels -els posarem nosaltres o ells?-, que ens costarà molt tornar a entrar a la UE -qui ens ho impedirà, sinó ells?-, tot per concloure que marxar serà una hecatombe econòmica, com si ara no visquéssim en una anomenada espoli fiscal.
 
Val la pena puntualitzar dos detalls. El primer que, encara que no se n'adonin, han canviat el seu discurs, ja no diuen que no ho podem fer, només ens amenacen amb les terribles conseqüències que se'n derivaran, senyal que comencen a advertir que, si ens hi posem, marxem. La segona, que el seu argumentari només es basa en la por, mai proposen alternatives constructives, en cap moment són capaços de generar il·lusió. Les vaguetats de l'executiu espanyol ja no se les creu ningú i la deriva apocalíptica dels unionistes nostrats comença a agafar un to tragicòmic. Per sort la partida ja s'acaba.

Navega per les etiquetes

unionismeindependentisme

COMENTARIS

+0
-0
La independència només té avantatges (per això la té tothom que pot)
Jordi B., 16/09/2012 a les 23:54
Hi ha molts beneficis en la independència, i no només els relatius a l'acabament de l'espoli fiscal. S'ha de muntar l'estructura administrativa d'un estat, i aixó vol dir tenir més gent treballant de funcionaris a Catalunya, i/o tenir als que ja existeixen més ocupats. Per lo tant, més gent que cobra/gasta. Podrem tenir indústria armamentística, que fins ara espanya ens ha negat sempre al nostre territori. Fins i tot aeroespacial. No pagarem doble per les infrastructures d'estat (ara paguem el teatre nacional de Catalunya i també el d'espanya, els museus nacionals d'aquí i d'allà, el Cervantes i el Llull, les embaixades i les delegacions de la Generalitat, etc...). Podrem posar les infrastructures on les necessitem, i sobretot, podrem fer-les!. Mai més passarà un cas com el del Hutchinson al port de Barcelona. Farem la nostra part del corredor Mediterrani, i ells, que espabilin!. L'efecte capital ens beneficiarà a nosaltres (molt important a nivell empresarial), i no com fins ara en exclusiva a Madrid. Fins i tot sense donar tots els avantatges que ells donen. De fet, nosaltres estem molt millor situats respecte al món (aquesta ha estat la seva gran paranoia i el que els ha dut al desastre). El tema del boicot no me'l crec. Quan aconseguim la independència la "guerra" de consum ja no tindrà cap sentit. Això ho estan utilitzant ara per pressionar-nos a ser bons espanyols. Però si ens independitzem, haurem guanyat. De fet, crec que el més probable és que ells endeguin processos similars als posteriors al 1898. "Nos hemos equivocado, la decadéncia, hay que regenerar espanya" i tal i tal, i a més, no crec que Europa els deixi fer gaires bestieses. Quatre gats, i durant poc temps. I si no, ja s'ho faran, perquè un cop oberta la porta no serem els únics de sortit-hi, i amb el que tindràn a dins, se'ls girarà feina. De fet, amb la independència, nosaltres tenim molt millors espectatives que ells (de carrer). Per això estan desesperats. Ja sabeu, en un divorci, el que s'en va, respira, i l'altre només fa que donar-li voltes de manera depresiva.
+0
-0
El pastor y los borregos
Anònim, 16/09/2012 a les 23:22
Los borregos se han cansado del pastor Gobierno del Estado Español. Este pastor les prometió prados verdes y agua en abundancia. Caminos ásperos y a garrotazos han tenido que deambular, pedregales y al final más tierra seca para degollarlos. El que quiera ver que vea y el que quiera oir que oiga. Los borregos ya no siguen a ese pastor, han visto la tierra prometida y hacia alli se dirigen para ser al fin libres.
+0
-0
El pastor y los borregos
Anònim, 16/09/2012 a les 23:17
Los borregos se han cansado del pastor Gobierno del Estado Español. Este pastor les prometió prados verdes y agua en abundancia. Caminos ásperos y a garrotazos han tenido que deambular, pedregales y al final más tierra seca para degollarlos. El que quiera ver que vea y el que quiera oir que oiga. Los borregos ya no siguen a ese pastor, han visto la tierra prometida y hacia alli se dirigen para ser al fin libres.
+3
-1
torrapdbrots
Anònim, 16/09/2012 a les 22:14
si Alemanya fa fora de l´euro l´estat Espanyol, en 24 hores Espanya deixa d´existir. Nomes quedaran Madrid, Castella, extremadura i Andalusia, la resta declara la independencia. Aixó els ha acollonit
+2
-1
torrapebrots
Anònim, 16/09/2012 a les 22:11
crec que el que realment els ha "cagat" es la possible sortida de l´Estat Espanyol de l´euro. Es cert que Catalunya fora de l´euro i de la UE ho tenim molt dificil, i ens hi posaran totes les traves posibles, pero si al final l´euro es trenca, no passaran ni 24 hores que declararem l´independencia, i potser també Pais vasc, Navarra, Canaries...
Espanya rota en menys de 24 hores si sortim de l éuro. Jo no ens podran amenaçár amb res....
+2
-10
Nivelazo al de las 22:06
Anònim, 16/09/2012 a les 20:24
Con ese gran aporte intelectual en tu parrafada, se demuestra lo CATeto que llegas a ser...et felciito fill...sigue así
+5
-1
QUI HI HA DARRERA LA NOVA OCUPACIO DE PEREJIL?
Anònim, 16/09/2012 a les 20:16
Jo diria que, com pel 2002, el PP. Per tal de fer una demostració de força militar. Ull viu!!!!
+4
-10
Yo me rio
Anònim, 16/09/2012 a les 20:12
Si, efectivamente yo me rio de todos vosotros, mientras que los politicos catalanes con la ayuda de medios como este os entretienen con la independencia por detras os siguen recortando derechos, la historia no cambia, erais, sois y sereis un pueblo de borregos con el cual una casta de politicos que heredan los cargos de padres a hijos cual la nobleza de la edad media hace lo que le viene en gana. Que saquean un banco y les pillan, a recurrir al nacionalismo, que se les hunde un barrio por unas obras mal hechas, tiramos del nacionalismo, que les pillan con el tres por ciento, al nacionalismo y ahora, que nos hemos endeudado con embajadas, 6 o 7 tv para colocar amigos subvenciones y chanchullos varios, hay que recortar, se quitan servicios y prestaciones al pueblo que hemos endeudado para varias generaciones pero no pasa nada, con la otra mano sacmos la independencia y la plebe a dar palmas con las orejas. En fin lo que he dicho borregos.....
+9
-4
independència ja!
boxedpress, 16/09/2012 a les 19:18
Cal combatre el discurs catastrofista unionista.

El govern ha de preparar-se per la independència.
http://cort.as/2TrY

+8
-4
Por
Fedor, 16/09/2012 a les 19:17
Té molta més por la UE que nosaltres no hi entrem o no hi vulguem entrar, que no pas nosaltres que no hi poguem entrar.

D'aquests assumptes la UE ja l'agradaria tenir de salvar una ecspanya tan petita com sigui possible, i a sobre acceptar a les seves files un país petit però ric.
+8
-4
Por
Fedor, 16/09/2012 a les 19:08
Té molta més por la UE que nosaltres no hi entrem o no hi vulguem entrar, que no pas nosaltres que no hi poguem entrar.

D'aquests assumptes la UE ja l'agradaria tenir de salvar una ecspanya tan petita com sigui possible, i a sobre acceptar a les seves files un país petit però ric.
+3
-15
...Pero mira que sois plomazos...
Anònim, 16/09/2012 a les 18:49
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-3
molt bo
Anònim, 16/09/2012 a les 18:13
Excel·lent, subscric 100%
+9
-3
Be
Agustí, 16/09/2012 a les 17:42
Molt bon article. Falta constatar un altre canvi: si fins ara ens han maltractat, ara es preocupen pel nostre benestar! Quines coses te això de veure clar que marxem!
+9
-4
L'Espanya imperial en fallida
Anònim, 16/09/2012 a les 16:57
Convindria també fer una llista del que perdria la imperial Espanya havent-nos-en anat. És molt el que perdrien, apart de 20.000 eusros de l'espoli anual que patim. El primer de tot és que s'iniciaria un procés de sortida de molts altres, debilitant progressivament els que es quedessin Qui en dubta que després de nosaltres sortiria Euskadi i segurament Navarra i potser, fins i tot Canàries, Galicia, les Illes...
+4
-17
ZASSS!!! EN TODA LA BOCA...PARA LOS QUE QUIEREN EL NOS ESTAT D'EUROPA
Anònim, 16/09/2012 a les 16:50
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-4
Joan i el LLop
Tarraco, 16/09/2012 a les 16:40
Espanya, esta actuant com amb el compte de Joan i el llop que com ve sabeu, de tant cridar que vindrà el llop, ningú al final, els farà ni cas. Ells mateixos es retrataran davant Europa i el món sencer. Sempre ens han menyspreat i humiliat, ha esta la seva eina per tenir-nos desunits, per crear por, dècada darrere dècada, ha intentat destruir la nostre autoestima de nació, la nostre cultura, la nostre llengua... Sempre em estat un poble emprenedor, solidari, avantguardista i per desgracia, la mamella de la seva "nación". El nostre poble ha despertat i sabem fer les coses ben fetes, ho hem demostrat sempre! Ens cal tirar endavant, amb el cap ben alt, tenint les coses ben clares i lligades, perquè no deixaran de posar-nos pals a les rodes.
+10
-4
Tota la recaptació per la Generalitat
Citizen, 16/09/2012 a les 15:51
Això s'ha d'aconseguir de manera immediata i sigui com sigui. Sense això no hi ha independència possible, tot l'IRPF, l'IVA i les cotitzacions socials les ha de recaptar Catalunya i han d'anar a comptes de què només les autoritats catalanes tinguin disposició.

Es una prioritat, perquè si no qualsevol moviment avortarien immediatament deixant de dotar els fons imprescindibles perquè la Generalitat pagui els metges, els mossos, els mestres i tota la resta dels seus funcionaris. Jo no sé com es pot fer, això.

Però Mas no és el mateix, ha dit coses que són irreversibles, la guerra serà terrible. També he vist l'inimaginable, Oriol Pujol i diversos dirigents de CDC picant de mans i aclamant la "in-inde-independència".

Espanya se'n va al fons, el PP ha consentit a arruïnar el poble espanyol, el català inclòs, per complaure les elits financeres internacionals i locals. Cal fer alguna cosa aviat; a Espanya no ens agraeixen res, totes les taifes Madrid, Galícia, Extremadura, dient que ens fan caritat, i els dirigents de l'ensulsiada, com la Cospedal, se'ns en foten a la cara, diuen que ells en salven, la solidaritat espanyola.
+7
-3
Visca Visca
Anònim, 16/09/2012 a les 15:18
Amb 10 comentaris a favor del PSC:

Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per amagar el comentari.

HAHAHAAH Visca la terra lliure!!!!
+1
-7
Cataloniawatch
Candide, 16/09/2012 a les 15:10
13:28

Ni puta idea. Realment t'agrada dir coses sota aquesta condició, i públicament?
+5
-3
Interès d'Alemanya
Francesc Alemany, 16/09/2012 a les 14:24
Segons aquest article de Luis Solana, que com se sap va ser ministre de defensa de Felipe González, Alemanya i França estarien interessades a "fragmentar Espanya".


http://www.luissolana.com/?p=5505


El que em pregunto es si ho saben, que aquest és el seu interès o bé algú els ho farà saber. Llavors, en el cas de França no ho veig tan clar perquè té diversos secessionismes potencials a dins, fins i tot el català.
+10
-5
La Gallineta !!
Jordi Castellbisbal , 16/09/2012 a les 13:56
Cal no cantar victoria i posar data con han fet a Escocia.
Es mes que evident que els hem agafat en fora de joc.
Pero no m'agrada sentir dels nostres líders , que aixo va per llarg i que encara tenim que ser molts mes.
Ahir el sondeig de Tele 5 va dir que al voltant d'un 19% i votaría en contra Aquets seguirán votan en contra d'aqui 20 anys. Al voltan del 70% dels que anessim a votar votareis SI aixo en democracia es un fet definitiu, no podem buscar majories superiors , no poden pretendra la unanimitat. El que hem de fer es posar data i no esperar a que el dicurs de mentides i pors de la caverna provoqui un conflicta social que ens perjudiqui la bona imatge que Internacionalment ha deixat la Manifestacio de la Diada.
Els nostres politics que son els primera que han quedat fora de joc els tenim que apretar ja si fos per ella encara esteriem discutin com reaccionar desprestigio del 10 J.
Tots alerta no baixem la guardia o ens tornaran a fotra.

Saut i Independencia , pero Ja.

+16
-4
No hem de infravalorar el mantra unionista.
Anònim, 16/09/2012 a les 13:53
Les enquestes i el sentit comú ens diuen que la majoria dels que votaran si a la independència ho faran per tenir un futur millor.

Els espanyols han començat a atacar amb amenaces la prosperitat econòmica a curt termini de la Catalunya lliure. L'atac se serveix de mentides, mitges veritats i joc brut. Les mentides se centren en negar l'espoli fiscal i el joc brut en copar els canals de comunicació en els debats de la tele cridant i no deixant parlar o silenciant els arguments que no els interessa i els seus equivalents en els mitjans escrits.

El més preocupant són les mitges veritats:

Manipulació lleugera de les xifres per canviar la seva aparença. Per exemple el % d'exportacions catalanes a Espanya o posar les exportacions catalanes a la UE al mateix sac que les que van a Espanya en vistes a un hipotètic boicot. Inflar les xifres de la hipotètica part del deute espanyol que Catalunya podria acabar negociant de fer-se càrrec... És molt difícil de desmuntar aquesta manipulació.

Combinacions impossibles de situacions possibles. Per exemple barrejar que Catalunya es faci càrrec de part del deute espanyol amb que Espanya ens faci boicot i la UE ens faci fora. Cada una d'aquestes coses és possible però és impossible que es donin totes a l'hora. Si Catalunya accepta de pagar part del deute espanyol entra altres contrapartides eixirà com a mínim que l'economia catalana mantingui la llibertat de circulació de persones bens i capitals dins de Shengen i que no hi hagi cap mena de boicot ni descarat ni encobert. Altrament Catalunya començaria neta de pols i palla de deute.

Penso que no hem de subestimar l'enemic i reaccionar clarament per impedir que enganyin amb aquestes fal·làcies a aquell percentatge de gent que abstenint-se o votant en contra podria perjudicar el resultat i qüestionar la legitimitat de la independència.

Penso que anem molt bé però si us plau que ningú es confii i que ningú abaixi la guàrdia. No comentem el mateix error que ells, no els ignorem ni ens en burlem. Combatem-los de forma contundent tallant de soca-arrel cada andanada.
+14
-5
Alemanya ha afavorit moltes secessions
Jesus, 16/09/2012 a les 13:28
Alemanya va afavorir el desmembrament de l'URSS i de Iugoslàvia. No veig per què no ha d'afavorir el de l'Estat hispànic quadrinacional. Oimés sabent del mal ús que Espanya fa dels fons de compensació. Se'ls gasta en aeroports on no hi aterren avions, en trens de gran velocitat on no hi puja passatge. En fi, tot un desastre.
+13
-6
El que hagis de fer, fes-ho aviat
Gepetto, 16/09/2012 a les 13:05
Ens han sorprès les seves paraules des de la manifestació.

Però diu l'Evangeli: "El que hagis de fer, fes-ho aviat", perquè ara que hem ensenyat les cartes, l'adversari ha carregat definitivament l'arcabús.
+14
-6
Això ja és nostre, però encara no està fet.
Pirineus, 16/09/2012 a les 12:55
Només una petita matització al teu bon article.

El voler dels unionistes espanyols, ara ja no coincideix amb el poder, vull dir que encara que vulguin ja no poden fer res del que volen, ni ningú no els hi donarà suport, econòmicament no poden i políticament tampoc, perquè no actuen democràticament.

La victòria és en mans nostres i tothom, la comunitat internacional i la UE, ens obriran els braços, som gent d'arrels europees, que tenen paraula i la democràcia és la nostra actuació.

Visca l'estat català propi, independent i lliure.
+15
-6
Ja no som rucs, ni un euro pels espanyols que ens insulten cada dia
Anònim, 16/09/2012 a les 12:28
Amb els 11.428,57 euros que em correspon com cap de familia de 5 membres, que es el que fa deu anys, cada any, em roben els del PP-PSOE, que son la mateixa mala cosa, no em caldrà pagar hipoteca amb el que guanyo; no entenc, com hi han pocasoltes com la Camacho que diu que hi perdriem; Camacho, està bé del cap? regalas 11.428 euros als espanyols per la cara, no es caritat cristiana, sino imbecilitat mental!
+11
-7
La història es repeteix.
Schwarz, 16/09/2012 a les 12:19
ÉS EL RESULTAT DE CREURE´S LES SEVES PRÒPIES MENTIDES BARROERES. Ara, tocant de peus a terra, sorpresos en la seva comoditat viciada, veuen que no tenen cap argument defensiu. Han viscut massa temps en una comoditat abùlica i estan amb el pas canviat, o millor dit, inexistent. S´han quedat de pedra, i saben que no ho podran canviar encara qu vulguin...
Dintre de poc se´ls vindrà al damunt una nova còpia de la generació del 98 del s. XIX, tot melangia i malhumor.
Ja ho deien molts savis que LA HISTÒRIA ES VA REPETINT..., per a ells. Nosaltres en començarem una de nova, INDEPENDENTS.
+8
-30
Soc del PSC
Anònim, 16/09/2012 a les 12:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-5
La UE
Anònim, 16/09/2012 a les 12:18
No ens encantem que tot just hem donat els primers passos.

Hi ha una gentada a Catalunya que encara no ho veu clar, i que potser es decidiria si sabés que canviarien "poques coses", ço si romanessim dins la UE, amb l'euro, la llibertat de moviments de persones i mercaderies, etc., etc.

Per això juguen aquesta carta els unionistes, tot i que amaguen que l'aïllament de Catalunya els sortiria caríssim a ells, pura ruina, tenint en compte la forta dependència econòmica i de infraestructures que en tenen.

Cal seguir fent passos endavant, brandar estudis i opinions per desmuntar la por, i atrevir-se a entrar al moll de l'os del cinturó roig vinculant independència amb prosperitat.
+14
-6
pobres espanyols, fan llàstima!
Anònim, 16/09/2012 a les 12:18
Els serbis també van dir que farien boicot a Croacia, i contiuen essent els principals compradors dels producte croats; pobres espanyols fan pena, llàstima i segur, segur, que s'esfonsaran en la misèria més absoluta; i si marxa el Pais Valencià i les Illes, a Espanya nomes hi quedaran pedres, rates i misèria
+24
-5
Perque ens fareu boicogt a la UE ? als nostre productes ?
Anònim, 16/09/2012 a les 12:02
Trobo a faltar a algu que pregunti als politics espanyols , per quina causa si som independents ens faran boicot als nostres productes , ens vetaran a la UE i faran l' impossible per perjudicar-nos ? Per quina rao ? com ho justificaran ? Per venjança ? per odi? per xenofobia ?

segur que quedaran ben retratats a nivell internacional , com fanatics , racistes i xenofobs

Algu s' imagina sentir al primer ministre britanic ( sigui del partit que sigui ) amenaçant als escocesos que si s' independitzen , gracies al desig de la majoria de la seva poblacio , els faran boicot al whisky i als seus productes , els vetaran a la UE i els miraran de perjudicar tant com puguin ?

+13
-5
NO EM NEGAREU......
atlasac, 16/09/2012 a les 11:15
Que la GENT s´ha espavilat de VALENT però encara queden moltes moltes TV. disposades a TORNAR-LOS A ABORREGAR!!! els ho deixareu fer? Ja sabem, no ens ho tenen que dir....que hi han castellans tant FANTASTICS com nosaltres però els FATXES DE SEMPRE SEMPRE ELS TENIM A SOBRE? ?.
+15
-6
espanya,pais per civilitzar
indepen,dència, 16/09/2012 a les 11:12
Espanya ( periodistes i societat ) no donen arguments,donen dessitjos !! tota la comedia de ( la ue-mercat-pobresa ectect ) sels nota a tres km que es els dessitg que tenen del que volen per catalunya.Només per aixó ja cal marxar.Qui vol viurè amb un que et dessitje tot el mal possible??
+5
-6
AMB PERDO PER LA LLARGADA
Anònim, 16/09/2012 a les 11:08
La GRAN VERITAT és que ens han PRES EL PEL i no va haver TRANSSICIO EL ATADO Y BIEN ATADO CONTINUA I TOTS ELS FRANQUISTES ESTAN EN PRIMERA LINEA AVUI ENCARA SU ESPAÑOLARIDAD SU BANDERA Y ELLOS MANDAN CONYO Y LOS DEMAS A CALLAR!!!!!!. I ELLS A LO SEU A ROBAR ALS POBRES TOT EL QUE PODEN I GUARDAN ELS SEUS SEUS? EH? DINERS EN PARADISOS FISCALS... NECESSITEM JA DECLARAR NULS ELS EUROS EXISTENS ! ! !. i....------Si senyor aquesta deu d´èsser la realitat, però també tenim NECESSITAT que els LIDERS POLITIS NO ABORREGUEN A LA GENT que els ciutadans tinguin capacitat de pensar per si sols....com han fet la MAJORIA en aquesta famosa MANIFESTACIO....vosté MOLT IL-LUSTRE PRESIDENT està demostran que té facultats per SER PRESIDENT DE TOS ELS CATALANS de dretes dels centre i d´esquerres....ara també deu de saber que tenim un fum de TIRANS INVASORS I MOLTS DESGRACIATS BOTIFLERS que deurà de donar-los MANTA I CARRETERA!!!.
+9
-42
PSSSS...ALTUUU!!
Anònim, 16/09/2012 a les 10:26
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-37
Que duri
Anònim, 16/09/2012 a les 10:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-10
Covards i gasius.
Gòmez, 16/09/2012 a les 09:46
Consideren que són molt covards i en farà por la cara d'un iaio amenaçant amb una guerra.

I molt avars, molt gasius, ens espantaran amb els costos immensos de la secessió. De fet, si els hem de creure ens estan fent un favor.

La catàstrofe económica ja l'està preparant el PP, amb les seves mesures, a Espanya i a Catalunya no les coneixerà la mare que les va parir, o potser l'autor del "Lazarillo", ja que serà una nació de misèria endèmica.

Ens diuen que les retallades de la Generalitat són perquè aquesta administració no recapta i disposa de la major part del rendiment tributari de Catalunya.

Aquest últim argument és bo, i encara que no ho fos cal ser independentistes només per l'insult que representa el cretí amb uniforme que ens van ensenyar per fer molta poreta.

+28
-7
Moment épic
All i oli Nacional, 16/09/2012 a les 03:49
Deixeu-me dir-vos que des de la mani estic en una mena de limbo...Vaig sorprendrem gratament de la reacció de'n Mas i la seva valentia..M'estic sorprenent aquests dies de les reaccions dels espanyols (unes bones, altres de dolentes) i m'estic sorprenent de la molta gent amb la que em veig en el dia a dia i tracto (l'amo brasiler del forn, la parella d'andalusos que regenten un estanc i viuen a Catalunya des de fa 40 o més anys, el cambrer català que l'altre dia duia una pulsera de la roja) que ara em diuen que o bé van ser a la mani l'altre dia (per la independència) o bé em diuen que volen la independència, o bé sense voler-la activament, no li tenen cap por i no els importa que vingui! Es que estic flipant! Vosaltres no?! La tenim a tocar ostia puta! És increïble, ara més que mai no podem defallir, si volem, podem, no en tingueu cap dubte. I hem d'estar disposats a fer sacrificis, potser perdre la feina o el negoci si venen uns mesos o anys d'incertesa. Però després haurà valgut la pena! Serem lliures, una estat de referència al mon en quant a democràcia i prosperitat...I Espanya? Espanya aleshores hauria d'espavilar-se tota soleta però encanvi xuclarà encara molt més de la sava valenciana i de les Illes, tant de bó se'n donin conte aviat i entre tots creem la República Federal dels Països Catalans! Estem fent història, de moment ho estem fent molt bé. Només dues coses al President Mas: No volem pacte fiscal volem la independència i dues, no crec que sigui encertat que digui coses com que potser no tindrem exèrcit o que no serem una república, això ara no li toca decidir-ho a ell, aixòho decidirem entre tots quan sigui el moment, ara bé Borbons? Els que ens van llevar les llibertats? No en volem cap!
+9
-7
constructives? no, si d'urbanitzacióna se n'han fet moltes
Observant, 16/09/2012 a les 03:37
No proposen alternatives constructives perque no en tenen. Saben perfectament que l'Espanya actuàl és producte de la "conllevancia".

Si les primeres centúries dels 500 anys d'existència van ser un estira i arronsa, els últims 300 anys van ser una desfilada de l'exèrcit reial i dels poders a la Cort Castellàna sobre Catalunya i els catalàns.
Que si Felipe V, que si Espartero, que si Primo de Ribera, que si Franco...durant aquests anys van desmuntant la autèntica Espanya e introduint-la al mode: "España por cojones, y lo digo en lengua española desde el centro de España".

Periodicament els catalàns s'han fet notar i cada cop han rebut pals, no han fet falta arguments convincents d'estima mútua a Espanya, només l'espasa. Però a l'actualitat no val la garrotada sinó la raó, i la falta de necessitat de raóns i comtum de repartir "estopa" els ha deixat sense cap. Simplement "Espanya és Espanya perque fa molt temps que ho és, tota i de tots". Les índies també ho van ser.
+19
-6
SI SORTIM DE LA UE
Anònim, 16/09/2012 a les 01:15
No estariem sotmesos a la troika. Com Suissa i d'altres
+27
-6
Espanya sortira de la UE
Anònim, 16/09/2012 a les 01:09
Si Espanya se separa de Catalunya, contribuent net, Respanya haura de demanar l'acces a la UE, doncs passara a ser un estat fallit, o molt pobre, escindit de Catalunya per propia voluntat. Catalunya seguira com a membre i als mapes de schengen (lliure circulacio de mercaderies, persones i capitals), igual que tots els EuroDiputats Catalans seguiran a l'EuroParlament, i els euros seguiran corrent com a Andorra, i no hi haura fronteres igual que tampoc n'hi ha a Suïssa, ni aranzels (com tampoc n'hi ha entre la UE i Turquia). No tenim por a Respanya!
+37
-5
cal explicar-nos
ciscu., 16/09/2012 a les 00:54
Davant el mantra unionista cal que els catalans expliquem ben clar què suposa estar a Espanya en els propers anys, baixada de les pensions, retallades prestació d'atur, retallades generals de salaris, rescat d'europa, manca de drets laborals, és que continuar a Espanya és més negre que tots els perills que ells ens diuen i cal que tot això s'expliqui bé.
+56
-6
cada dia serem més !!!
indepen.dència, 15/09/2012 a les 23:49
Estic miran tele-5( feia anys que no la mirava) pero avui puc dir "GRACIES TELE-5" mai,mai,mai una tv habia fet tant per la independència de catalunya.Aquest debat accelera els aconteixements,tv-5 a fet que el dia 20 , el Mariano es veu obligat ( per la presió general a tot l´estat escpanyol )a no deixar ni un miserable euro a catalunya,aixó vol dir que si la generalitat vol pagar nominas sera fent prestecs a banc estranjers i no podem viuré gaires mesos sensa la hisenda i l´estat propi.
+36
-6
Castella és com ella i la maligna FAES és una organització criminal.
MIK., 15/09/2012 a les 23:14

La independència s'ha de proclamar al Parlament.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. CASTELLA ENS VOL DESTRUIR.

EL PECAT NO FA VACANCES. CATALÀ A L'ATAC.

+31
-6
el problema actual
Anònim, 15/09/2012 a les 23:13
Ja no és hora de proposar Apocalipsis o amenaçar-nos amb perills o monstres desconeguts.Si hem sortit al carrer és perqué n´estem farts i volem tenir la possibilitat de ellegir la independència.Que´s convoqui un referendum ara.No per l´any que vé ni dintre de quatre mesos.Ara.Aquest procés ens convé als catalans que sigui curt.Com menys borrombori millor.Quan menys gent opini millor.Quan més aviat hagi fets consumats millor.I si perdem en la votació,acatarem els resultats,com a bons demòcrates que som.Però que es faci ja!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#MMVV
Vés a: Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011: el vi del Pirineu

Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011: el vi del Pirineu

Tast del primer vi comercial de la Cerdanya, procedent de vinyes a 1.200 metres d'alçada



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: