Salvador Cot | Actualitzat el 17/09/2012 a les 23:59h

Nosaltres, els ciutadans del món

Al final resulta que, com ja sospitàvem, de ciutadans del món no n'hi havia tants. Tots els que -generalment des de l'àmbit ideològic del PSC- se'n reclamaven eren, en realitat, espanyolistes inconfessos als quals els anava bé una Catalunya subordinada a l'estratègia del PSOE. "Si volen trencar Espanya ens tindran enfront", deia, diumenge, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb Pere Navarro al costat, des de la pineda de Gavà. Els socialistes catalans, com els bascos, en el moment de les grans decisions han volgut avantposar l'eix nacional al social, i per això ja han començat el viatge en comú amb Alícia Sánchez-Camacho i la caverna madrilenya.

Era previsible, però és tristíssima la imatge d'un socialista -socialdemòcrata, progressista o com se'n vulgui dir- prioritzant la conservació de l'Espanya Una a la lluita per la justícia social, sigui quin sigui el marc estatal que la contingui. Fa pena que l'internacionalisme i el progrés quedin sepultats entre flors, fandanguillos i alegries. El socialisme democràtic no és això, ni a Europa ni enlloc.

Per tot plegat, només queda esperar dues reaccions que, d'altra banda, seran inevitables. Una part del PSC -veurem de quina amplitud- no es resignarà a treballar per la unitat d'Espanya i veurà un futur per a la socialdemocràcia en el marc de referència de l'estat català. I, fora del PSC, hi haurà persones que confluiran en un espai nou d'esquerra catalana, possiblement en col·laboració amb el grup provinent del PSC.

La incògnita és com perviurà l'estructura del PSC espanyolista. Sols, desconnectats del PSOE i rodejats, ara sí, de ciutadans del món.

COMENTARIS

+14
-0
Els que xafen, no s'adonen que xafen?
Al Miquel, que se'l veu trempat, 18/09/2012 a les 10:28
Hola Miquel.
Em fa que et calen unes bones i serioses reflexions.
Has vingut a parar a una terra que no t'ha demanat mai res i t'ha donat molt.
Quin dret creus tenir per a xafar unes tradicons i una cultura i uns costums i una llengua ?
N'ets conscient que aquí hi vivia una gent que es deien CATALANS?
Ve tota una pila de gent, manipulada pel que la fa venir i apa a imposar.
Sr. Miquel us cal una bona reflexió.
Catalunya real ? T'adones que estàs fent de FATXA?
Et sents orgullós de voler xafar un poble que vivia molt tranquil?
Fes una bona reflexió i modera el teu pensament lliure.
+0
-18
Sóc en Miquel
Camallerenc, Alt Empordà, 18/09/2012 a les 09:36
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+18
-0
Compte amb el PSc. No permetem que mori matant.
Anònim, 18/09/2012 a les 09:16
El PSc va amb el pas canviat. Però com a branca del PSOE té molt clar que primer és la unitat d'Espanya i després tot lo demés. Sembla que està disposat a donar fins a la última gota de la seva sang en contra de Catalunya.

Si no ens afanyem en proclamar la independència al parlament amb la majoria de diputats de CiU, ERC, Solidaritat i els dels altres partits que vulguin ser fidels a Catalunya ja hem begut oli.

Si entrem al drap dels cants de sirena de pactes fiscals, estats federals, referèndums o eleccions plebiscitàries. Ja hem begut oli. El PSc cremarà les seves últimes energies per atiar la divisió entre els catalans i intentarà provocar conflicte entre nosaltres. Mentre al PPc es dedicarà a comprar els empresaris catalans per transmetre el missatge de la por i per escanyar el govern català i tots els que li donin suport.

Arribats on som. Ara que Espanya li ha vist les orelles al llop. La única sortida és cremar les naus i posar-nos tots a treballar a favor de Catalunya. Tots vol dir tots. Empresaris i treballadors, rics i pobres, banquers i hipotecats, partits polítics i antisistema, aturats i funcionaris. Altrament Espanya es reagruparà i rearmarà per esclafar-nos i descarregar sobre nosaltres els seus ànims de revenja.

Com deia Churchil la democràcia és l'únic sistema que intenta totes les solucions equivocades abans d'adoptar l'encertada. Ja varem intentar l'estat federal, ja hem intentat el pacte fiscal, ja hem fet el referèndum per la independència, ja hem fet les eleccions plebiscitàries. Ara toca proclamació unilateral d'independència al parlament.

La única solució encertada.
+20
-0
El PSOE - psc treballa al servei de Castella.
MIK., 18/09/2012 a les 09:03

La immensa majoria dels "ciutadans del món" que viuen a Catalunya treballen directament o indirectament al servei de la nació castellana. O són castellans nadius o són castellans assimilats. No tots són irrecuperables, però.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. "CATALONIA IS NOT CASTILE".

+14
-0
Català del món
Jordi83, 18/09/2012 a les 08:59
Sempre que em pregunten 'què sóc' o 'com em sento', sempre responc el mateix: 'Sóc un català del món' perquè només des de la meva identitat - la catalana - puc relacionar-me amb la resta del món. I no puc ser ciutadà del món perquè voldria dir que puc viure, igualment, a Burundi, Nova York o Mèxic DF sense notar-hi cap diferència. Els ciutadans del món que coneixem solen ser gent que el món se'ls acaba a Barajas. Per què no diuen directament que són espanyols? Que prenguin nota de l'Aguirre, que almenys no enganya.
+12
-1
Esquerra
Anònim, 18/09/2012 a les 08:24
Provablement caldrà un partit nou o una coalició que inclogui els catalanistes de debó provinents del PSC + ERC + els independentistes de ICV.
+2
-27
ERC
Anònim, 18/09/2012 a les 05:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-18
el mon comença a casa meva
Alegre, 18/09/2012 a les 01:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-51
Tristísima?
Anònim, 18/09/2012 a les 00:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+67
-0
Hola, em dic Mercè, sóc diversa!
Jordi M, 18/09/2012 a les 00:41
Espanya va tirar dels progres perquè no tenia res més a mà per enfrontar-ho a l'intent de redreçament nacional català. Com que no podien vendre nació espanyola ens van vendre fantasmades no nacionalistes i astracanades com la ciutadania del món: abans idiotes que catalanistes. De la mateixa manera que com que no podien vendre identitat espanyola versus identitat catalana vinga insultar la defensa de qualsevol catalanitat, vinga mestissatges culturals -només per part nostra-, vinga humus i guacamole, vinga nits del Ramadà, hola, em dic Mercè, sóc diversa!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igerscatalunya
Vés a: Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011: el vi del Pirineu

Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011: el vi del Pirineu

Tast del primer vi comercial de la Cerdanya, procedent de vinyes a 1.200 metres d'alçada



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: