RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/09/2012 16:35
Rubalcaba i Navarro defensen una Espanya federal a la Festa de la Rosa
Sin título
“Si Mas vol trencar amb Espanya, ens tindrà enfront”
Redacció
El PSC i el PSOE es posaran “enfront” del Govern de la Generalitat i d'Artur Mas si aquest aposta per la independència de Catalunya. Els socialistes han celebrat aquest diumenge la seva Festa de la Rosa a Gavà, des d'on han llençat un missatge inequívoc a favor del federalisme i contra aventures secessionistes. Sense oblidar, però, que el federalisme i la concòrdia entre Catalunya i Espanya no és només cosa de Catalunya, sinó que Espanya i el seu Govern també hi tenen molt a dir.

“Si Mas vol dialogar, els socialistes hi estem oberts. Si vol trencar [amb Espanya] ens tindrà enfront. Clarament, sense dubtes”, ha exclamat Alfredo Pérez Rubalcaba. El secretari general del PSOE ha participat en la Festa de la Rosa per segon any consecutiu al costat de Pere Navarro, Carme Chacón, José Montilla, Celestino Corbacho i Àngel Ros, entre d'altres dirigents del PSC.

Malgrat aquest missatge clar a Mas, Rubalcaba s'ha mostrat comprensiu amb el descontent català, i ha dit a Rajoy que “no hi ha embolic ni algaravia, hi ha insatisfacció ciutadana i també problemes que el temps no resol, els agreuja”. “Hi ha molta gent a Catalunya que se sent poc estimada a la resta d'Espanya. Ens n'hem de fer càrrec”, ha afegit.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha recordat que CiU i el PP han sabut retallar junts però s'han oblidat de parlar de la relació Catalunya-Espanya: “A la dreta espanyola se li ha oblidat parlar amb CiU i al PP se li ha oblidat parlar de Catalunya. Que deixin les tisores i agafin el fil per cosir”. “Han retallat junts i ara han de saber unir”, ha postil·lat.

El secretari general del PSC, Pere Navarro, ha rebutjat els nacionalismes del PP i de CiU: “No volem ni l'espanyolisme ranci de Sánchez-Camacho i Rajoy ni el messianisme independentista però acomplexat de Mas”. Navarro ha exclamat que “Espanya serà federal o no serà”, però ha subratllat que “per a què el federalisme avanci a Catalunya, és imprescindible que avanci a la resta d'Espanya”.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
12Veure i / o afegir comentaris
JoMateix:Per més que utilitzin a CIU el que volen dir és que s'enfronta... Guillem:Els intelectuals i grans sectors d'esquerres espanyols quan sen...
JoMateix
17 15:13:31/09/2012
Per més que utilitzin a CIU el que volen dir és que s'enfrontaran al poble català (inclosos molts votants socialistes). AIxò mentre per altra banda diuen que cal escoltar el "descontento". Aquest Rubalcaba és le personatge més cínic que ha donat la política espanyola, que ja és dir. http://politica.e-noticies.cat/socialistes-a-favor-de-la-independencia-67953.html
Guillem
17 11:43:32/09/2012
Els intelectuals i grans sectors d'esquerres espanyols quan senten alguna cosa sobre Catalunya es posen ferms i els hi ve al cap alló de, impasible el ademán... Com deia en Josep Pla; El més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres
Santi Vidal
17 11:40:00/09/2012
Semblen més democràtiques les paraules del Sr. Del Bosque que les d'en Rubalcaba.
Bassistorres
17 10:09:20/09/2012
"Ofensiva federalista" No vull ofendre ningu, pero es un autoengany per tranquilizar la conciencia. Quan la realitat es que els suposats federalistes fan el joc, quan no participen entusiasticament, a un estat terriblement centralista. El PSC i PSOE fa anys que s'han comformat amb el regim actual. ICV sembla que ha estat mes realista i ha pres un enfoc confederal, amb pas previ de ruptura, l'unica via en que seria realizar un federalisme.
Trencaclosques
17 00:28:09/09/2012
AQuest com el seu partit no s'entera. I si és el poble de Catalunya qui vol la independència i no Mas? Es posaran al davant? A sobre? al costat?
Incroyable
16 22:28:30/09/2012
Tu Pedrito no te apures, que nunca te va a faltar un plato de sopa en Madrid. Gracias bwana Rubalcaba.
Antoni Ferret
16 20:07:54/09/2012
Molt ben dit. Caldrà una oposició ferma i forta davant la independència. Però caldrà una ofensiva federal també ferma i forta.
llibertat
16 20:02:04/09/2012
Els catalans no ens hem d'enfrontar a ningú hem de marxar i prou. Si algú busca fer merder que s'ho facin ells sols. Hem de donar l'esquena als provocadors.
Josep-Empordà
16 18:04:53/09/2012
Els socialistes del PSOE aneu ben perduts. Qui vol trencar amb l'estat espaNYol no és en Mas, som els catalans, amb la cual cosa és evident que els catalans tindrem als socialistes enfront. Fa be d'avisar-nos, encara que ja ho sabiam.
robertg
16 17:44:46/09/2012
El tàndem Navarro-Rubalcaba anant de bracet amb els defensors de l'aguilucho i la rojigualda -avui transformats per art i engany de la Transició digitocràtrica- en "Consticionals" de la vergonya (PP i C's) . Defensors tots plegats de la castellaníssima España-Una-Grande-Libre de'n Franco i de l' Aznar que el PSOE no ha estat capaç de transformar, ja que en el fons eren l' altra cara de la mateixa moneda, o el POLI bó del DUOPOLI on el PP feia el paper de POLI dolent, en aquest frau institucional a la democràcia per a vergonya de la història futura dels pobles lliures. Tot i que el PSC ja ha avisat que vol una españa federal. Això si, sense que Catalunya deixi en cap moment de ser l' entitat sotmesa i no subirana. Jo pensava que només es podien federar entitats lliures. erò el PSC, insistint en el model fraudulent de la Transició deu opinar que no cal. Mal viatge tingau!!!
Pere
16 17:44:29/09/2012
Escolta Navarro, sembla que siguis cec i sord: el que va passar el dia 11-S no ho has somniat, es real i ben real. Ves fen el paper de bon camarada amb el PSOE i prepara't ja per una excisió del PSC. De fet, podrieu aprofitar per posar-vos PSOE-Delegació de Catalunya. Aquest es un moment per remar tots junts, home, i deixa't de federalismes i romansos!!!
Josep Pages I Canaleta Cardedeu
16 17:28:01/09/2012
Els Socialistes a Catalunya sempre Voten contra Catalunya per no votar contra el P.S.O.E. En el ESTATUT DE Catalunya P.P. Y P.S.O.E.=P.S.C.Ban esta junts per eliminar i acaba amb tot el ESTATUT DE Catalunya .P.S.C. Perjudica sempre Catalunya aixo no es cap noticia
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat