RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
19/09/2012 18:42
Per al 25 de novembre
Mas pot anunciar aquest dijous que convoca eleccions
Redacció
El president de la Generalitat, Artur Mas, podria convocar eleccions anticipades de forma imminent. Fins i tot aquest dijous, just després de la trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy, segons ha sabut eldebat.cat de fonts de CDC. Diputats d’altres formacions han confirmat posteriorment la informació. Eldebat.cat ja ha avançat aquest dimecres que CiU estudiava convocar eleccions per al novembre. La data més probable per als comicis és ara per ara el 25 de novembre.

L’anunci es podria fer aquest mateix dijous, un cop s’acabi la trobada entre Mas i Rajoy. Una trobada en què el president català transmetrà al Govern central la seva demanda de pacte fiscal, amb la pressió –mútua– de la recent manifestació independentista de l’Onze de Setembre, així com amb la pressió –per a la Generalitat– de necessitar urgentment els 5.000 milions del rescat autonòmic. Des de CiU i des del Govern es dóna per fet que Rajoy donarà una resposta negativa a les demandes de Mas sobre el pacte fiscal, i la reacció immediata seria convocar eleccions. La convocatòria oficial es podria aprovar dimarts que ve, després del Consell Executiu.

Rajoy dirà que no
També avui mateix, el propi Rajoy ha deixat força clar al Congrés dels Diputats que dirà que no a la proposta de pacte fiscal, almenys durant aquesta legislatura. Rajoy, en resposta al diputat de CiU Pere Macías, ha recordat que l’actual sistema de finançament va ser aprovat amb el suport de la federació nacionalista, i només ha admès que “pot millorar-se” en un futur. El sistema de finançament caduca el 2014, cosa que fa pensar que Rajoy no acceptarà revisar-lo fins a aleshores. Fonts del Govern central citades per Europa Press afegeixen que Rajoy també demanarà a Mas que “no provoqui més inestabilitat” convocant eleccions.

Canvi en l'estratègia de CiU
La probable convocatòria d’eleccions de forma immediata respondria, –tal i com també explicava eldebat.cat– a més, a un cert canvi d’estratègia de CiU i d’Artur Mas en la seva “transició nacional”, com a resposta a la manifestació independentista: si fins ara la via que contemplaven era primer convocar un referèndum i després eleccions, ara han decidit invertir l’ordre i garantir-se la victòria de les forces nacionalistes en unes eleccions, configurant un Parlament favorable a la independència amb CiU i ERC com a puntes de llança.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
2Veure i / o afegir comentaris
Sabadellenc:El que si és segur és que després de les eleccions el Pere ... Antoni Ferret:És un error. Pot donar lloc a un Parlament més difícil de...
Sabadellenc
20 01:36:10/09/2012
El que si és segur és que després de les eleccions el Pere Navarro serà el primer ambaixador de la Republica Catalana a Siberia. Salut i Republica!.
Antoni Ferret
19 21:02:49/09/2012
És un error. Pot donar lloc a un Parlament més difícil de governar encara.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat