Dimarts, 9 de octubre de 2012 | 10:30
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Moltes residències  estàn al límit de les seves possibilitats"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CCOO denúncia  que les retallades estan deteriorant l'atenció a les persones grans
"Moltes residències  estàn al límit de les seves possibilitats"
Societat 08/10/2012 11:24
residència
CCOO ha volgut denunciar que la disminució dels concerts i els retards en els pagaments per part de la Generalitat estan situant moltes residències geriàtriques al límit de les seves possibilitats. A aquests incompliments de la Generalitat, s’afegeixen les restriccions que la mateixa Generalitat està imposant en el subministrament d’elements indispensables per a l’atenció a les persones dependents, com és el cas dels bolquers.
Les dificultats econòmiques en què els incompliments de la Generalitat està posant a moltes residències fan que s’hagi produït una restricció dels serveis que aquestes donen i un deteriorament de la seva qualitat: disminució de la qualitat i la quantitat dels aliments, eliminació del ressopó, molt important per al control de les malalties metabòliques, disminució dels ratis de personal, etc.

A més d’això, la Generalitat està imposant restriccions en la quantitat de bolquers que es poden dispensar i en la medicació, les quals tenen conseqüències nefastes per a la salut i la qualitat de vida de les gent gran i de totes les persones en situació de dependència. També hem detectat que aquestes restriccions són més acusades per a les persones que estan a una residència que per a les persones que estan a casa seva, la qual cosa suposa una discriminació intolerable.

Aquesta situació també afecta directament a tots els treballadors del sector: uns són acomiadats i altres han de suportar l’augment de les càrregues de treball derivat de la disminució del personal, amb efectes negatius sobre la salut dels professionals (riscos físics i psicosocials) i sobre la qualitat de l’atenció que poden donar a les persones dependents.

CCOO s'ha adreçat al Departament de Benestar Social perquè intervingui i impedeixi que la situació es continuï deteriorant. La resposta obtinguda no ha estat satisfactòria i per això exigeixen que el Govern de la Generalitat faci les accions necessàries per acabar amb aquesta situació de deteriorament dels serveis d’atenció a la dependència i amb les restriccions a les prescripcions farmacèutiques i de bolquers.


Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1