Quico Sallés | Actualitzat el 06/10/2012 a les 00:06h

La mala llet

La política té mala llet. Aquesta afirmació, més que una evidència, és una obvietat. De fet, en política la mala llet és necessària; però que sigui necessària no vol dir que sigui gratuïta. Si la mala llet és gratuïta embruta, fa pudor i no beneficia ni a qui la malbarata.  La mala llet gratuïta és jugar brut, trenca les regles mínimes d'una civilització prosaica i facilita les coses, i molt, a l'adversari.

Amb la mala llet gratuïta hem de tenir present que l'adversari que tenim davant està feble però té més mala llet que tots plegats. Si s'hi posa sentirem, i de lluny, els brams dels que ara es creuen els més llestos. Escoltarem com segurament s'arronsen sense forces perquè han llençat quantitats ingents de mala llet de forma gratuïta a les escombraries.

L'espectacle de dijous, el tragicòmic final de la #cimeraindepe va ser un exemple de la mala llet gratuïta que no porta enlloc. Tres diputats van traspassar la línia vermella que mai no s'ha de traspassar encara que la política del país, com diuen ells, sigui de "fireta". Si es pacta es pacta i si no t'agraden les regles, no pactis. Perquè així, suposats patriotes, ni es fa política, ni independentisme. Així només es fa mal i de forma gratuïta, tan gratuïta com la mala llet que tot ho embruta.

Navega per les etiquetes

25Ncimeraindepe

COMENTARIS

+1
-1
QUINS PROGRAMES SOCIALS TENEN?
Anònim, 06/10/2012 a les 21:46
Vejam, a banda d'estar per la independencia, QUINS PROGRAMES ECONOMICO-SOCIALS tenen ERC i SI i ja elegirem!
+7
-5
Ho ha dit el Toni Soler
Clar i català, 06/10/2012 a les 20:43
El periodista i historiador Toni Soler ha dit que el partit republicà sabia i volia que la coalició independentista acabés amb fracàs. El periodista ha fet saber la seva opinió mitjançant twitter amb piulades com “@soler_toni: Diria que ERC sabia (i volia) aquest fracàs, però necessitava donar la impressió que buscava la unitat” Junqueras traïdor!!
+11
-16
bona gent
Anònim, 06/10/2012 a les 17:41
A la bona gent de solidaritat: obriu els ulls!!! Us esteu deixant enredar pels cants de sirena d'un parell d'interessats que només volen viure de vosaltres!!! No han pactat amb ningú fins ara i tampoc ho faran mai, perquè s'arriscarien a perdre la cadira. En la resta de partits (menys Unió), la gent va i vé. Però aquests no estaran mai disposats a deixar pas. Ull!!!
+5
-0
O ara, o mai
Independència, 06/10/2012 a les 17:09
Will Catalonia say adios to Spain?

http://www.youtube.com/watch?v=zLJQomqrkZc&feature=plcp

Companys, hem de fer tot el possible per difondre aquest reportatge de la BBC perquè tothom entengui una mica millor Catalunya i el per què volem una Catalunya independent!

FREEDOM FOR CATALONIA
+7
-19
fora frikis
robertg, 06/10/2012 a les 17:07
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-0
no pactar no és fer el pena
Anònim, 06/10/2012 a les 17:05
Fer el pena és muntar aquest espectacle infantil. No passa res per no pactar. Que cadascú voti qui li sembli millor.
+12
-4
nosaltres
Anònima, 06/10/2012 a les 17:05
Em sambla que si no fos per Esquerra i Convergència i Unió ja faria anys que seriem independents. Que carai els donen per que sempre acabin venent-se a l'enemic, frenant processos, pactant amb els espanyols una i una altra vegada, pactant estatuts retallats amb madrid,...

Els catalans no podem votar cap partit que no porti de punt número 1 del programa la declaració unilateral de independència. I si cal que vagin davant de notari!
+9
-15
Bordegassos de SI escupin verí sobre Esquerra, hem de riure o què?
figg, 06/10/2012 a les 16:49
Abans de tot, autocrítica! ERC, com a partit mare, podria haver-se plantat indefinidament fins a assolir un acord (malgrat aquest fóra acordat sota profundes discrepàncies). Segurament se'ls pot assenyalar, esclar, però perquè dues parts s'entenguin, la voluntat ha de ser discutida i finalment acceptada, conseqüentment, que tothom estigui disposat a acabar acordant.

SI accepta l'invitació d'ERC, ja que vol formar una coalició, però Ep! Mira! Resulta que es presenten allà reclamant, primer, fer la campanya electoral sota el seu acrònim i per la seva banda, segon, el contingut del programa electoral, acordat per Reagrupament i DM, tercer, no estar d'acord amb l'ordre de les llistes electorals, demanant protagonismes irreals i injustos d'assumir tenint en compte el número d'escons i vots en l'últim sufragi, tenint en compte que la marxa de Laporta afectarà en el seu electorat. Però és igual, de totes maneres, SI pretén acordar, sota les seves condicions exigents, esclar. Un número 2, 5 i 7 a Barcelona i un 1 a Girona fan més que justícia als escons del Parlament.

Reagrupament i DM entenen el seu paper en la proposta final d'ERC, i amb la seva voluntat de sumar i consensuar, aporten el seu suport polític en la NOSTRA causa comuna (que no s'oblidi eh, a veure si ara que estem a punt de guanyar la cagarem perquè hem set tan burrus de barallar-nos entre nosaltres), encara que això no els hi otorgui poltrones ni reconeixaments personals. Malgrat això SI, interpreta que el fet de anar tots a una i a la mateixa, totalment units, no li permetrà fer la campanya electoral i promoció que preten per a poder aglutinar tots els independentistes sota el seu NOM, amb una lletja voluntat de ser els únics assenyalats com a herois, tal com ells diuen, "els únics garants d'aconseguir la República Catalana".

S'ha perdut una oportunitat única de poder ser, per primer cop des de la Transició, la segona força parlamentaria al parlament, una gran coalició transversal d'independentistes que podria haver arribat a sumar 30 escons, font fiable de vot per a tots els independentistes que mai han votat CiU.

Malgrat això... espero que la segona oportunitat, que per SORT se'ns serà concedida, es rectifiquin aquestes voluntats erròneas i es pugui formar un grup parlamentari sobiranista amb ERC i SI, i si entren (tandebò) Reagrupament, Democràcia Catalana i les CUP, i d'aquesta manera, aconseguim ser aquesta segona força tan VITAL i necessària per collar a CiU, que va ensenyant la poteta però la seva velocitat de creurer és lenta.

Apranem-ne siusplau, guanyarem, però ho hem de fer tots junts, els que portem tota la vida defensant aquesta causa que fins fa un any no era, ni molt menys, majoritària.
+8
-16
SI sempre resta
Reagrupat, 06/10/2012 a les 16:39
Els de Solidaritat un dia hauran d'explicar perquè van nàixer contra Reagrupament, com s'ho van fer per muntar una xarxa del no re en començar, per què van elegir un estil tan friqui i si els van ajudar a fer-ho. Per cert com van entabanara a Laporta durant dos mesos ?. El seu independentisme es tan banalitzador que desanima els que no en son gaire o ara els avoca cap l'autonomisme o l'abstenció...ës el que es proposen ?.
+6
-10
El patriotisme se'ls suposa.
Ramoneta, 06/10/2012 a les 15:39
"Perquè així, SUPOSATS PATRIOTES, ni es fa política, ni independentisme."

Algun d'ells no ha dit mai que sigui exactament un patriota. Es un senyor que li van encarregar una espècie de dictamen sobre l'independentisme, i li van pagar esplèndidament.

Com un advocat a qui li encarreguen la defensa jurídica del que sigui.

El va publicar en un llibre i es va fer activista independentista "per projecte", amb la peculiaritat que era un independentista gens sentimental ni lingüístic, molt al contrari, era independentista biligüe i defensor aferrissat dels drets democràtics lingüístics dels castellanoparlants, Roses Parks de la Catalunya de fireta.

Ens van sorprendre i fascinar els seus plantejaments maquiavèl.lics i buids de sentimentalisme.

Interrumput l'encàrrec inicial, fa temps que es dedica a d'altres encàrrecs, no cal ser una lluminària per veure per compte de qui fa el que fa.
+12
-13
Mas i menys.
Anònim, 06/10/2012 a les 15:39
Mireu, ho sento, puc entendre que ara és l'hora d'anar tots junts, però... quan has vist en directe i personalment com les gasten a ERC, l'últim que se t'acudeix és anar prop d'ells. Entenc perfectament que els patriotes catalanistes del PSC ni per un moment hagin pensat en Esquerra. Si l'opció és votar tots Mas, doncs endavant. Ens agradi o no, Mas és el principal valor per assolir la independència.

Tots sabem els límits de CiU, però els seus propis límits mediocritat, interessos personals, corrupteles...) han fet possible que un "home sol" lligués amb el sentiment d'un poble. Per dignitat, s'ha posat al davant i ara no el poden parar.

HEU PENSAT QUAN TEMPS FEIA QUE NO US SENTÍEU TANT BEN REPRESENTATS PER UN POLÍTIC? A DIT EL QUE TOTS TENIEM TANTÍSSIMES GANES DE DIR.

És una aposta a una sola carta, d'acord; però tenim alguna cosa millor? Si us plau, penseu-hi abans de votar
+7
-3
Mala llet per afavorir aclariments....
Anònim, 06/10/2012 a les 15:38
Link Youtube, on apareix aclariment de n'Alfons López Tena sobre les converses mantingudes:


http://www.youtube.com/watch?v=9sKRRTRmhHI&feature=player_embedded
+14
-14
ERC us sortira malament la jugada
Anònim, 06/10/2012 a les 15:36
Per molt que en Sallès vulgui dir el contrari, bé de fet no ho diu però ho dona a entreveure encara que no ho justifica, la mala llet ha estat d'ERC. I això li passarà factura.
De fet els vaig votar a les eleccions al congrés i hagués estat disposada a votar-los ara a les eleccions del Parlament però després d'això ho tinc claríssim, Solidaritat i prou.
No els penso votar mai més encara que Solidaritat no es presenti a unes eleccions, anar amb juguesques en aquest moment quan el poble de Catalunya s'està jugant el seu futur no.
+21
-16
Botiflers ERC
Anònim, 06/10/2012 a les 15:23
La mala llet dels d'ERC.

No es pot esperar res de bó d'aquesta gent.

Endavant SI, gràcies per tot el que esteu fent!
+19
-11
Sallés així no
Anònim, 06/10/2012 a les 15:21
Si vols criticar un partit com ho fas tant directament com a mínim digues perquè. De fet les informacions que tenim és que és just el contrari, qui va anar amb males intencions era ERC, amb una proposta inacceptable de la qual no es van moure ni un dit, i difamant des del principi per tal de donar la culpa a SI de la falta d'acord. Pel que veig al ND teniu molts amics a can ERC
+16
-15
Botiflers ERC
Anònim, 06/10/2012 a les 15:17
La mala llet dels d'ERC.

No es pot esperar res de bó d'aquesta gent.

Endavant SI, gràcies per tot el que esteu fent!
+22
-0
Tothom a votar el proper 25-N
Anònim, 06/10/2012 a les 14:50
Malgrat que no hi hagut entesa entre els partits independentistes (entre ERC i SI per ser més precisos),ens trobem davant unes eleccions plebiscitàries...No cal dir-ho, els vots independentistes han d'anar cap a ERC i SI...CiU no acaba de donar el pas cap endavant...

I ara ja no és moment perquè ERC i SI es tirin els plats trencats...
+8
-8
independentisme
Rogerdeflor, 06/10/2012 a les 14:27
Quin calsse d'independentisme li agrada Sr Sallés. El del low voltage ,a l'estil dels republicans? entenc les seves paraules. El de pujar el Sufle quan convé arrambar i marcar paquet com el de CIU? també les entenc. Si és del que volem els que no descansarem ni un segon fins a aconseguir la llibertat,encara que l'estil no sigui a gust dels que tenen la pell fina, no .
+2
-2
Units som més forts
Anònim, 06/10/2012 a les 14:08
El que està clar és que anar separats ens perjudica. Si prenem com a referència les últimes eleccions tots dos partits units haríen tret 3 diputats més dels que van treure per separat. En aquestes on és possible que encara sumesin més vots el número d'escons que guanyaríem tots plegats encara seria més gran. Cal tenir en compte que tots els diputats que no guanyem els partidaris del si els guanyaran els partidaris del no i això és molt perjudicial. I per mi era molt important que hi hagués una única candidatura independentista d'esquerres per a tots aquells que no volen votar CiU. Jo demanaria tant a ERC com a SI que preguntin a les seves bases que en pensen de la coalició i facin el favor de pactar d'una vegada pel be del país.
+26
-16
Mentider
Arnau Freixenet, 06/10/2012 a les 13:20
Aquest article està fora de lloc i malintencionat. M'has decebut Quico. No sóc militant de cap partit però això d'atacar a un partit directament no em sembla bé.
+25
-19
Estic decebut
Pere Massaguer, 06/10/2012 a les 13:15
Estic molt decebut amb ERC, avui em donaré de baixa del partit. Em pensava que el Junqueras seria més intel•ligent però em caigut amb el mateix error que amb el Puigcercós
+16
-13
Quico Sallés
Clar i català, 06/10/2012 a les 13:11
Aquest personatge del Quico Sallés sempre ha intentat dividir l'independentisme. Ho diu un de Reagrupament
+21
-13
SI,SI, SI!
Formigueta, 06/10/2012 a les 12:51
Endavat les atxes.El treball ben fet i l 'aire fresc de SI tindrà el merescut premi.-
+14
-11
Frivolitat
Josep Mª Rodríguez, 06/10/2012 a les 12:43
Aquest senyor demostra una frivolitat interessada perquè en tota negociació el fracàs s'ha de compartir i aquí hi ha l'objectiu clar de culpabilitzar SI. El que cal és veure la trajectòria d'uns i altres pel que fa a independentisme. Ni els comentaris interessats d'uns i altres haurien de ser decisius, la fiabilitat la dóna la trajectòria. Quin era el programa de ERC I CiU? L'independentisme? Qui és més fiable , doncs. Siguem una mica més racionals a l'hora de prendre decisions. No us refieu dels que tan alegrament volen tenir l'exclusiva de les conclusions encara que parlin de " mala llet" d'una manera barruera com la que aquest escampa amb el seu article.
+20
-12
Creieu que ERC volia coalició?
Anònim, 06/10/2012 a les 12:41
BASES DE LA NEGOCIACIÓ ERC-SI.
Propostes:

ERC
Vots 2010: 200.000
Diputats: 10
Proposta d'ERC a SI:
- Tena i Uriel s'aparten de la campanya.
- SI s'integra en la campanya d'ERC.
- SI acompleix el programa d'ERC.
- Tots els cap de llista són d'ERC.
- Si s'arriben als 21 diputats, ERC té 17 diputats i SI 4 (mateixos que el 2010).
- Junqueras, únic líder visible en campanya.
- Recolzament incondicional a CiU.

----

SI
Vots 2010: 100.000
Diputats: 4
Proposta de SI a ERC:
- Tàndem electoral Junqueras-Tena.
- Junqueras núm.: 1 indiscutible.
- SI manté trets diferencials del seu programa.
- SI pot fer campanya donant tot el suport a la coalició.
- Recolzament a CiU únicament si es compromet en un full de ruta per portar Catalunya a la Independència.
- Assignació d'escons proporcional a vots.
+3
-18
ERC, SI, Rcat i DC
Anònim, 06/10/2012 a les 12:24
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+30
-21
Mala llet la teva!
Anònim, 06/10/2012 a les 11:52
Parlar de mala llet i acabar fent-la servir... Objectiu, molt objectiu Quico.
Fa falta que et recordi la diferència entre negociació i imposició? Et recordo qui va convocar la cimera i qui va trencar les negociacions?
Els catalans no som estúpids i tenim memòria.
+11
-5
Tots volem saber
Les coses com són, 06/10/2012 a les 11:42
Molts independentistes, volem saber el què es va parlar realment en aquesta reunió...Potser, hi ha pactes que no s'han de trencar,per permetre la funció política, i per seguir amb l'antiga usança de guardar un rigurós silenci, i no airejar les intimitats...Mes molta gent estava expectant, i esperava un resultat positiu...El resultat de fracàs ha emprenyat a moltíssims catalans, i amb tota la raó del món...Però el que no podem negar és que : uns partits no van anar amb les seves primeres files, i uns altres sí...Molts per exemple: no sabem l'abast dels pactes que hi hagut entre ERC i CiU...SI per exemple és clara oposició a CiU...Aquí ja teníem una clara diferència a salvar...Molts ja veiem que DCAT es vol llençar als braços de CiU...I que RCAT, en un moment o altre ho farà en els d'ERC...També, voler ventil.lar-se en un sol dia, un acord de tal magnitud, era complicat, si no hi havia una profunda generositat, i si no ho feien tots els primeres files...Tampoc no podem obviar, que les formes d'en Tena fa que, els altres actors polítics independentistes, no es sentin còmodes al seu costat...Tothom té la seva part de culpa indubtablement...Però si als polítics els hi pregunten perquè no hi hagut acord,i ells responen sense embuts el que ha succeït realment, els ciutadans ho agrairem moltíssim...I el que no agrairem, és el pactisme acompanyat de secretisme,que finalment acaba essent opacitat...I que en absolut pot ser aplaudit, si ens juguem el futur del país en funció d'uns objectius de partits...També trobo a faltar que, l'ANC no hagi fet un comunicat de premsa amb tots els ets i uts, per forçar aquesta gran coalició, i per dir la seva...Al final molts pensarem que, li han fet l'olla grossa al Sr Mas, després del fracàs del pacte fiscal ( 2 anys perduts !, no ho oblidem ), perquè ademés CiU acabi capitalitzant tot l'èxit de la manifestació del passat 11-S...Mes amb Durans,Gisperts,Fernández Bozal,Fernández Teixidó al costat del "govern del millors"...No ens en podem fiar del partit més partidista de Catalunya, que no ha volgut arrivar a cap acord amb ningú; i que només defensa un dret d'autodeterminació, que ja el va aprovar el Parlament fa 30 anys...Però que no sabem quan es traduirà en un referèndum,i mai proposant-lo en clau independentista...Ells sempre actuant amb por,amagant les seves aspiracions sobiranistes, doncs ja temen un Reial Decret o una acció disciplinària per part de l'Estat Espanyol...En tot cas, "el govern del millors", li sobra gent, per jugar les cartes més arriscades, sense comprometre als seus alts dirigents...Té gent de sobres, per delegar aquestes tasques de treballar a favor de marxar d'Espanya d'una vegada per totes...Però "el govern dels millors" està fent alguna cosa al respecte? Esperem que sí, si ho està portant a terme dins de la discreció...O potser, ja tenim a l'alt empresariat i a els alts elits de la burgesia catalana, frenant les ambicions sobiranistes del Sr Mas?...Si us plau,l'únic que podem demanar és que: tots obrim els ulls, i treballem plegats...En tot cas, el proper 25-N s'ha d'anar a votar, doncs mai hem d'oblidar que ens trobem amb unes eleccions plebiscitàries ( malgrat que s'estiguin convertint en unes altres eleccions partidistes)...Votem aleshores, a qualsevol dels partits que ens portin a la independència...Doncs encara que alguns d'ells no treguin representació, també comptaran ( com els malaguanyats 40.000 vots que va treure Reagupament a l'any 2010 )...Doncs serviran per fer un recompte, qui està a favor de la independència de manera explícita ( ERC, SI, RCAT, DCAT sense pactar amb CiU), de la independència a mitges ( CiU, DCAT pactant amb CiU ),del federalisme (ICV), del federalisme a mitges ( PSC ), de l'autonomisme ( PSOE )o de la recentralització i supressió de les autonomies ( PP i C's )... En tot cas, expressem-nos tots, i no amaguem la veritat...Ara més que mai, toca parlar clar...
+3
-10
MAI VOTO CIU, a qui voto?
indptista instrumental DESILOSIONAT, 06/10/2012 a les 11:29
¿A qui voto?jo no vull majoria de CIU perque no es fiable per l'independencia i perque fera perdre el Si al Referendum amb el seu enfoc neoliberal de les retallades. A QUI VOTO ? Creieu que arrancareu vots de l'abstencio i de vots-blancs ? ¿A QUI VOTO?
AIxi no puc fer campanya del boca boca i dels comentaris .DESOLEE. DESILOSIONAT.
+9
-1
Més mala llet que això?
Yo era un tonto y lo que he visto..., 06/10/2012 a les 11:27

http://www.libertaddigital.com/opinion/mikel-buesa/cataluna-en-el-espejo-de-eslovenia-65867/


Segons aquest bondadós articulista, el model que es prepara és el d'Eslovènia, que segons ell va ser de guerra i neteja ètnica. Avalua la capacitat militar d'Espanya que no té els 270.000 homes que caldrien per l'ocupació militar. Quins collons.
+11
-1
Convulsions naturals
Anònim, 06/10/2012 a les 11:11
Lo natural per a parir qualsevol estat és passar per les convulsions.

Endavant herois, estem a tocar el nostre objectiu!!*!!
+32
-28
ERC trenca les converses
Marc -cat, 06/10/2012 a les 11:08
ERC comunica que dóna per acabades les converses després de fer una oferta d'absorció/desaparició de SI. ERC no volia cap pacte, el suposat independetisme ha de passar per ERC...ja ho va dir en Junqueres quan fou escollit: Jo no vull la unitat dels independentistes, vull eixamplar el projecte independentista d'ERC.
SI sortirà molt reforçada d'aquestes converses perquè la gent no és tonta i sap molt bé qui ha fet què. Pels fets, només SI pot ser garantia d' Independència.
+10
-2
Com sempre
Lluís Reyné, 06/10/2012 a les 11:06
A veure qui la diu més grossa, ... Penso que els que creieu que dijous va haver una cimera independentista aneu equivocats,faltaven molts partits independentistes i sinó i són tots no es pot dir cimera indepe, podríem dir cimera d'alguns indepes ....

També crec que va sent hora de deixar carnets, simpaties, historietes, etc de banda i dedicar-nos a enfortir l'independentisme, no hi va haver acord, no és va respectar lo pactat per uns i els altres no es van veure prou valorats, doncs a cagar a la via tot plegat i mirem endavant, i davant tenim unes eleccions on si ens dediquem a criticar-nos qui sortirà reforçat serà CiU que treurà majoria absoluta i farà el que dicti Abertis, la Caixa, Ferrovial, Banc de Sabadell, ...

Així que feu el favor de pensar en el País , voteu partits independentistes i actualment només hi han 2 tot esperant la decissió final de la CUP ...

Visca la terra !!!
+11
-0
Actuem amb intel·ligència
Sebastià, 06/10/2012 a les 11:04
El meu comentari a l'article sobre l'increment de fons pel CNI el repeteixo aquí. També vull recomanar el comentari que hi ha en aquell article amb el títol "Hem d'actuar amb conseqüència".

Si algun dia arribem a saber qui ha cobrat d'aquests fons entendrem moltes coses.

Mentrestant, qualsevol independentista intel·ligent ha d'analitzar els fets amb el següent criteri: això que ha passat, això que ha dit aquell o el de més enllà, ajuda o perjudica el camí cap a la independència?

Amb aquest criteri, simple d'enunciar, però no tan senzill d'aplicar, ens podem evitar moltes errades. Poso un exemple:

Hi ha gent que diu que no votarà a les properes eleccions amb l'argument que "no me'n fio de CiU" o "els polítics dels partits independentistes només busquen les poltrones". No votar el 25N ajuda o perjudica el camí cap a la independència? Jo ho tinc clar. Un vot cap a un partit català, sigui quin sigui, és un petit granet de sorra més que posem a la maquinària espanyola.
+10
-14
Cimera indepe = Ultim Sopar
Goldfinger, 06/10/2012 a les 11:00
Es veritat que ERC no volia l'unitat amb aquesta cosa horrorosa, aquesta malaltia venèria que ens ha sortit, però mentre La Cosa pretén la divisió de manera constitucional, fundacional i és la seva missió, ERC no l'ha volguda perquè sap de què va aquesta xacra i a ningú no interessa legitimar-la.

Es com si després d'una vida d'hòsties, mals tractes i banyes, la dona no volgués anar a prendre's una copa amb el maltractador i la culpéssim. Aquell va dir que no volia que allò fos una exaltació d'un trànsfuga, ERC no va voler perque allò no fos l'aval d'un ictineus, Junqueras no es pot asseure a una taula i fer veure que són "independentistes" tots i que discrepen d'alguna coseta, donant una imatge d'igualtat i legitimant l'altre, el petit dictadoret.

També és com l'Ultim Sopar. L'Iscariot no és el mateix que els altres apòstols, ho sabem tots, cal dir-li només que "el que hagi de fer, ho faci aviat", i que li provin les trenta monedes.
+21
-20
On vas Sallès?
Anònim, 06/10/2012 a les 10:59
Quico Sallès, vols dir que cal tenir la mala llet que tens en aquest article? (tu mateix saps la veritat i l'amagues). ERC aquest mes ha enviat més diners,sembla.
+12
-5
Sumar
Antònim, 06/10/2012 a les 10:51
Desconfieu de persones o organitzacions que es dieuen o demanent la unitat, la solidaritat i sobretot la suma. Normalment el que es refereixen i volen és en una única direccio: cap a ells. Més que sumar el que solen fer es acaparar i si no poden fer-ho trenquen el joc per anar sols. L'ego dels seus liders es tant gran com la seva llengua que no dubten en ultilitzar-la per aconseguir els seus fins. L'excusa és els anhels del poble.

Si els seu cor estigués amb Catalunya no els importaria tant la seva quota de poder.
+20
-23
barra
jo , 06/10/2012 a les 10:38
aquestos van estar amb el tripartit i amb CiU fins al darrer dia, que volen rescribir la historia? els unics legals van ser Reagrupament. Amb els pitjor resultats de ERC en la seva historia, doblava en vots i mes a SI, a sobre volian Lopez Tena al costat de Junqueres, quina barra o el voler contar cuatre diputats per ells sense Laporta, que va ser un gran impuls mediatic. No tenen vergonya, frikis que sou uns frikis, sou com Ciutadans que voleu dividir mes que sumar,la societat Catalana. Quin us paga?
+0
-1
A TOTS ELS VIDALS QUADRA
Anònim, 06/10/2012 a les 10:36
A mi m´apena aquest home, però encara m´apenen més TOTS els que els VOTEN, ELL si més NO s´assegura les garrofes encara que sigui arrebatant-les dels POBRES...però aquests POBRES que li diuen amb el seu VOT SIIIIII MATAM ASSASSINAM de FAM!!! o MATA la meva llengua...
i a sobre encara fan GALA d´haber-los VOTAT!!! o....que VOTARAN al Partit tal o qual...TOT, TOT, TOT menys dir NO PATIU JO US LLEVARE AQUESTA LACRA DEL DAMUNT AMB EL MEU VOT PER A QUE DEIXEU D´ESSER ESCLAUS I PUGUEU SER INDEPENDENTS qualsevol dia per LLEI ENS DIRAN QUE ESTEM OBLIGATS A MINJAR MERDA!!!( igual, igualet hi hauria CATALANS i TIRANS INVASORS QUE AMB EL SEU VOT DIRIEN SIIIII!!!!. sort tenim que per allà el 3014 els Polítics NOSTRES? D´ELLS!!! ENS ALLIBERARAN....
+26
-24
mala llet
Anònim, 06/10/2012 a les 10:35
Per mala llet la d'aquest article...

La responsabilitat del fracàs o èxit d'una negociació recau en qui la convoca.

Qui no vol parlar dels motius del fracàs per no fer sang, és molt probable que s'estigui autoprotegint.

Imagineu que ERC no volgués una coalició perquè se sent forta. Com podria fer-s'ho per no quedar malament davant la població que desitja unitat. Doncs això.
+3
-2
a l'anònim
Toni de Barcenlona, 06/10/2012 a les 10:10
Sembla mentida, aquest anònim, que tan aviat escriu blanc com negre. Sembla que vulgui desorientar la gent i impedir el diàleg racional... (Anònim diu: fora en Pere i visca en Berenguera; i anònim contesta: au va! Visca en Pere i fora en Berenguera). Aquest anònim només fa mal a la causa que diu defensar...
Seriosament: prou de bestieses, si us plau. Tots som prou grandets per saber de què va la cosa; no cal crear-ne espectacle.
+25
-26
141 dies
Anònim, 06/10/2012 a les 10:00
Us recomano que mireu la película 141 dies sobre la formació de SI. És molt reveladora de les lluites pel poder i la manipulació de que són capaços l'Uriel Bertran i l'Alfons López Tena. La trobareu a Filmin.tv
+23
-18
Cal aplicar gel
Anònim, 06/10/2012 a les 09:53
Sóc dels anònims que pensen que la divisió no ens és bona, per tant, nosaltres no hem de contribuir a escalfar un tema que ens farà mal a tots, d'inici. Dit això, he estat escoltant les respostes dels senyors López Tena i Junqueras a RAC 1 i, escoltant bé el que diuen un i altre, es percep que el senyor López Tena parla de llocs de la llista, de condicions per a la llista, de posicionaments esbiaixats, sense tenir en compte que els posicionaments preexistents responen també a una realitat que ells mateixos no van saber mantenir ni conservar. El senyor Junqueras m'ha semblat menys alterat per aquestes mateixes qüestions, i, sobretot, més discret. Em sembla que un dels temes fonamentals perquè les coses vagin per on haurien d'anar és la discreció, la reserva a l'exposició pública dels temes interns. Qui afebleix la posició i complica la negociació de qualsevol afer és qui no sap ser mesurat i discret davant els mitjans i, d'això, ERC em sembla que n'ha après un munt, mentre que d'altres, encara no passen de considerar la política com una qüestió de, i amb perdó per a les professionals del sector, peixateres.
+36
-24
QUI ENGANYA?
Anònim, 06/10/2012 a les 09:42
Per mala llet, els que van a una negociació sense cap intenció de negociar.!

Com diu Alfons López Tena: "No us creieu el que diuen els partits, ni tan sols el nostre, valoreu únicament el que han fet . Només així sabreu si us convé realment un partit. No us deixeu enganyar . El poble és el legítim propietari de Catalunya i els polítics, treballadors al servei del poble, que, si enganyen, han de ser acomiadats

Sóc ex-votant d'ERC. Després del primer tripartit, els vaig votar perquè em van dir que no ho tornarien a fer i vem tenir Montilla 4 anys.
Perquè els he de creure ara?

De moment, SI no m'ha enganyat
+19
-19
l'exemple els comentaris
Anònim, 06/10/2012 a les 09:08
Buf, veig que hi ha gent que ha de prendre molta til·la, no he cregut mai amb els valents que des de l'anonimat insulten i calumnien. No crec que el sr. Sallés hagi de donar proves de res. Per mi la seva opinió és ben vàlida dons segurament ell escriu el què va veure "in situ". Per molt que es vulgui justificar encara no he llegit cap comentari dels solidaris que em donin una raó pausible perquè et poses a redactar una declaració conjunta i no passen ni 5 minuts i perdent el cul davant dels periodistes et dediques a dir just el contrari del que acabaves de pactar.
Aquest comportament innoble i traïdor el sr Sallés el suavitza definint-lo com a mala llet, però pels ulls de milers de votants us ha deixat ben retratats. Sé que la crítica dol, però si de debò voleu tirar endavant la fe cega en els líders, bé, a vegades no porta enlloc més que seguir-los fint el barranc.
+28
-27
On vas Sallès?
Anònim, 06/10/2012 a les 08:59
Quico Sallès, vols dir que cal tenir la mala llet que tens en aquest article? (tu mateix saps la veritat i l'amagues). ERC aquest mes ha enviat més diners,sembla.
+25
-26
Ijo no soc periodista ni perjudicis predeterminats
Reagrupat, 06/10/2012 a les 08:40
Els de Solidaritat un dia hauran d'explicar perquè van nàixer contra Reagrupament, com s'ho van fer per muntar una xarxa del no re en començar, per què van elegir un estil tan friqui i si els van ajudar a fer-ho. Per cert com van entabanara a Laporta durant dos mesos ?. El seu independentisme es tan banalitzador que desanima els que no en son gaire o ara els avoca cap l'autonomisme o l'abstenció...ës el que es proposen ?.
+24
-23
Vols dir que el teu article no n'és un exemple?
Anònim, 06/10/2012 a les 08:26
...de mala llet gratuita, vull dir.
+39
-34
Tu si que ten mala llet
Anònim, 06/10/2012 a les 08:01
En Quico ja està en campanya a tot drap per ERC, jo soc dels que tinc memòria i els que van fer president al Montilla si que tenian molt Mala Llet .
Fins que SI no va arribar al Parlament la Independència estava en segon terma , mireu el darrer progrema electoral de ERC al 2010 i veureu que per ERC l' important era l'eix dreta esquerre.

SI us ha fet anar a remolc durant els darrers dos anys.

ESPANYA ENS ROBA , clar i català. Aquesta frase ha remogut conciencies i ha cambiat la historia .

Jo era votant d'ERC , fins que veu fer President al Montilla.

Sort de l'aparicio dels Tena, Uriel í companyia.

Tinguem memòria i visió de la jugada, ara voleu encolomar el mort per la manca d'unitat a qui us ha tret els colors i han fet mes per la causa Independentista que els que us dieu Històrics als darrers 30 anys.

Sol passar el gros es vol aprofitar del esforç que fan altre.

Però aneu en compte som molts que tenim memòria i sabem qui es qui i que han fet els darrers anys.

El moment es excepcional i en Jonqueras no va assistir a la trobada amb l'excusa de tenir una clase i que es deu al seus alumnes.

Jo soc dels que penso que teníem que tenir una coalició però ja que no ha sigut posible .

Jo recolçare els que han mogut el cul per tot el país explicant que ens Roba L'Estat , que els peatges son producte de les deutes que partits com CiU i ERC tenen amb la banca i que l'Independentima de fireta que han fet els d'ERC històricament era per manca de pebrots de dir les cosses id'estar vigilant les menjadores oblidant els interessos del Poble.

Endavant SI , i els que patiu Alezehimer polític, voteu als de les menjadores.

Quina Mala Llet, tenim alguns. Oi que si Quico.

Salut i

Independència
està
+26
-32
Bona reflexió
Anònim, 06/10/2012 a les 07:53
Molt gràfic i molt cert, senyor Sallés.
+27
-24
Som-hi trempat?
Anton-tat, 06/10/2012 a les 07:36
Home Sallés,si tens aproximadament 1/3 d'una societat i alhora de repartir beneficis te'n donen 1/4 part dels mateixos, i a sobre pretenen treure't la veu i el vot en el consell d'administració, mentre avales el projecte amb tot el teu patrimoni estàs en tot el teu dret de sentir-te enganyat i estafat.
Si tu estàs disposat a participar en un negoci en aquestes condicions et deixaré el meu contacte i posarem en marxa 1000 empreses, va bé trempat?

PD: Passa per Calabria que tenim alló teu apunt
+32
-29
si
Anònim, 06/10/2012 a les 02:47
Solidaritat s. esta equivocant. En aquests moment decisius el que mes falta fa es seny i serenor per acabar guanyant la partida. erc, cup i reagrupament surten reforçats.
+36
-27
Sí, sí els de Solidaritat son moolt dolentons
Eloi, 06/10/2012 a les 01:53
Vostè senyor Quico Sallés no és equànim i sí molt tendenciós, només es dedica a criticar als diputats de Solidaritat, que ningú ha dit que no tinguin cap culpa per no posar-se d'acord amb la resta de formacions independentistes, però encanvi se'n oblida per complert de totes les cagades que ha fet ERC, com per exemple vetar n'Alfons López Tena o n'Uriel Bertran. Posats a repartir culpes reparteixi-les de forma justa senyor Quico. Per cert, sento decepcionar-lo però no votaré ni ERC ni CIU, sinó Solidaritat, que son els que més canya han fotut a l'espanyolisme des de el Parlament!
+19
-9
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 06/10/2012 a les 01:37
"Si es pacta es pacta i si no t'agraden les regles, no pactis". Aixo que es?. Una quarteta de Nostradamus?.
+15
-5
?¿?
Anònim, 06/10/2012 a les 01:34
Això què és? noticia segur que no...
+30
-23
Toni Soler ho veu diferent. Culpa a ERC!
Joan 2014, 06/10/2012 a les 01:30
TONI SOLER @soler_toni: Diria que ERC sabia (i volia) aquest fracàs, però necessitava donar la impressió que buscava la unitat


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=409052199161385&set=a.231031183630155.56537.228099623923311&type=1&theater


+30
-34
ERC TRAÏDORS!
Anònim, 06/10/2012 a les 01:22
AQUÍ ELS ÚNICS BOTIFLERS, POLTRONEROS I APROFITATS SÓN ELS D'ERC!!

SOLIDARITAT SORTIRÀ MÉS REFORÇADA QUE ELLS D'AQUESTA PUNYALADA PER L'ESQUENA QUE ELS D'ERC HAN VOLGUT CLAVAR A L'INDEPENDENTISME!

VISCA SOLIDARITAT CATALANA!

TENA PRESIDENT, CATALUNYA INDEPENDENT!
+26
-26
Dels que volen xuclar-la
Anònim, 06/10/2012 a les 01:09
El vampirisme d'ERC que no havia menjat prou i volia xuclar la sang jove i renovada del nadó de 2 anys de vida. No volem donar xec en blanc a CIU. Volem tenir dret a fer campanya per la independència. No fem un pacte per tenir els mateixos diputats que l'any 2010. Pactar no és absorvir. Falta cultura de pacte. Al s. XXI és una pena. Pobre ERC.
+24
-11
el club
Anònim, 06/10/2012 a les 01:08
Vols dir que el mal que fan, el fan de forma gratuïta? Res del que han fet desde que van aparéixer, tot el mal que ja van fer aleshores, mai ha estat gratuIt. Ja seria hora de que tots plegats ens en adonessim. ERC, penso que ja ha caigut del cavall. Benvinguts al club
+26
-13
totalment d'acord
Anònim, 06/10/2012 a les 00:38
les coses no es fan d'aquesta manera. A més de ser persones serioses, cal semblar-ho.
+21
-9
Ve de fora...
Anònim, 06/10/2012 a les 00:24
Al CNI se li dóna molt bé la mala llet...
+32
-2
Ho ara, ho mai
Optimiste, 06/10/2012 a les 00:22
Units o separats, però a per totes !!!
INDEPENDÈNCIA //*//

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igerscatalunya
Vés a: La Fou Els Amelers 2011: suc de Terra Alta

La Fou Els Amelers 2011: suc de Terra Alta

Un monovarietal de garnatxa blanca que demostra el gran potencial d'aquesta varietat

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: