Dissabte, 13 de octubre de 2012 | 10:34
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Uns 5.000 taxis de Barcelona incorporaran el pagament 'contactless'

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Caixa és pionera a Europa
Uns 5.000 taxis de Barcelona incorporaran el pagament 'contactless'
Economia 11/10/2012 14:11
contacless caixa 3
La Caixa i l'Institut Metropolità del Taxi han signat un acord per promoure els pagaments amb targeta 'contactless' --que no requereix passar la targeta pel datáfono, sinó que n'hi ha prou amb apropar-la-- en els taxis de Barcelona, la qual cosa preveuen que sigui possible en 5.000 vehicles en els propers 12 mesos.
El parc total de taxis a la ciutat és de 10.523, i aquest nou servei s'emmarca en la iniciativa Barcelona Contactless, impulsada per l'Ajuntament per convertir Barcelona a la primera ciutat que implanta massivament el pagament sense contacte en tot tipus de serveis.

També forma part del procés que està liderant La Caixa per desplegar aquesta tecnologia per aportar un valor afegit i oferir un millor servei al ciutadà.

Així mateix, el llançament s'emmarca en el conjunt de projectes estratègics integrats en la Barcelona Mobile World Capital per al període 2012-2018, i permet reforçar la imatge de marca de Barcelona com a ciutat innovadora i tecnològica.

Els taxis de Barcelona que s'adhereixin a aquesta iniciativa tindran terminals amb lector 'contactless' i estaran identificats amb els adhesius corresponents als establiments i serveis que disposen d'aquesta tecnologia de pagament.

A més, La Caixa està promovent els pagaments 'contactless' entre els taxistes mitjançant el sorteig d'un taxi entre tots aquells que s'adhereixin a l'oferta i acceptin pagaments sense contacte.

També lliurarà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre cinc descomptes diaris de fins a 15 euros entre els clients que paguin el seu trajecte amb la tecnologia 'contactless' de la seva targeta de La Caixa en aquests taxis.

L'entitat catalana és pionera a Europa en el desplegament integral del 'contactless' en una ciutat, amb l'adaptació de terminals de pagament en les tendes (TPV), així com de les targetes dels clients i dels caixers automàtics.

Actualment, La Caixa té en funcionament 19.300 TPV i 950.000 targetes emeses amb 'contactless', i espera aconseguir a la fi d'aquest any 30.000 TPV i 1.200.000 targetes; mentre que compta amb 550 caixers que operen amb aquesta tecnologia a la capital catalana.

Com aquesta tecnologia és la mateixa que utilitzen els mòbils NFC (Near Field Communication), La Caixa ha assenyalat que ja està "preparada" per gestionar pagaments amb telèfons mòbils per a tota la ciutat de Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1