Salvador Cot | Actualitzat el 12/10/2012 a les 14:05h

La minoria sorollosa

L'organització havia fet un gran esforç per catalanitzar la manifestació de plaça Catalunya, però se'n ha sortit a mitges. La manifestació era bàsicament castellanoparlant i bastant més espanyolista que les consignes de la tarima, en general moderades i amb una clara intenció de desempallegar-se de falangistes vells i joves rapats. Tot i així, els fatxes clàssics consideraven que aquella era la seva manifestació i s'hi han volgut passejar i exhibir.

De tota manera, també hi havia famílies amb cotxets i una curiosa barreja de joves dels dos extrems socials. Per una vegada, Pedralbes i el Baix Llobregat compartien espai, això sí, sense barrejar-se gaire. I una constatació inesperada: pràcticament no hi havia immigrants. Molt pocs sudamericans, cap àrab, ni un africà.

El català ha quedat reclòs en el bilingüisme de l'organització. Les consignes, a peu de plaça, eren exclusivament en castellà: "Mas dimisión", "Nadie nos engaña, Cataluña es España" o un -molt difícil de corejar- "Bote, bote, bote, separatista el que no bote". A més del "Lo-lo, lo-lo", l'himne d'Espanya.

En definitiva, aquest migdia, l'espanyolisme ha intentar copiar l'estratègia inclusiva de l'independentisme, fins a l'extrem de reclamar un millor finançament per a Catalunya ("quan la situació ho permeti", afegia el manifest). Però la majoria silenciosa no ha respost i la minoria sorollosa tenia massa ganes de cantar el Viva España de Manolo Escobar.

COMENTARIS

+1
-0
4 gats
Anònim, 12/10/2012 a les 23:49
Déu n'hi do, quin ridícul pobrets!

I compte, que això no vol dir que hi hagi molta més gent contrària a la independècia, això ja es veurà a les eleccions i al referèndum...ara, el que està clar, és que el poder de convocatòria del nacionalisme espanyol desacomplexat, tota aquesta gent del bilinguismo, la tolerància i demés collonades, és molt, molt minso.

La cosa pinta bé.
+1
-0
Ni cas
Concís, 12/10/2012 a les 23:28
Completament d'acord que no els hem de parar gens d'atenció i anar per feina.
+1
-0
Els perdedors del 92 acabarem guanyant el partit
Jordi M, 12/10/2012 a les 22:26
Quina poca memòria, els espanyolistes que consideren que avui han fet un gran i històric avenç! Els recordo que ara fa 20 anys que el pas van fer-lo de la mà del PSC. Ara fa 20 anys que, per primera vegada des de la mort de Franco i per vergonya de la nació catalana, es van tornar a veure banderes espanyoles a Catalunya. Moltes. El PSC va aconseguir culminar aquell Año de España amb un Camp Nou ple a vessar de gent animant la selecció espanyola. I entre el públic hi havia molt de progre. Doncs bé, no conec ni un sol assistent a aquell partit que ara no sigui independentista. I juro que en conec uns quants. Em fa l'efecte que els espanyolistes no se n'adonen encara del canvi de xip que ha fet la població catalana.
+1
-0
Que s'ho facin mirar...
Joan Despertaferro, 12/10/2012 a les 22:00
Mira que en són de gamerusos.... Per dir-ho en el seu idioma, que ho entenguin: "hay que ser gilipollas" :D
+19
-0
Anem per feina, no els fotem més cas
Pep de Rubí, 12/10/2012 a les 21:42
el diari del sr lara ha donat la xifra de 2.000 persones a les 12.25 del migdia ; per els fotos es veu que només hi ha gent a la rotllana central ; els mossos han dit 4.000 persones; la urbana 6.000 ... la delegada i la camacho diuen el que poden perquè a madrit sinó es descollonaran d'elles els seus col·legues del pp.

Apa, no hi donem més voltes, ells manipulen i s'autoenganyen en tot : millor del que ho fan no ho podrien fer ni manipulats directament per l'esperit del President Macià. Endavant ejpanyoles ho foteu de conya !!

I per arrodonir el dia : la CNN diu que ejpanya va al naufragi sense Catalunya i el cap d'economia del Daily Telegraph que la UEuropea mai permetra que ejpanya aniquili els catalans...i que els pot acabar expulsant a ells. Hahaha, glòria al dia de l'ijpanidàs !
+11
-0
És molt bona noticia.
Anònim, 12/10/2012 a les 21:33
El fracàs de la manifestació espanyolista és molt bona noticia.

Segur que a Catalunya hi ha molts més contraris a la llibertat dels que s'ham manifestat avui. Però el fet que no hagin anat a la manifestació és molt significatiu.

El 10 de setembre la majoria de la gent que va a nar a la manifestació pensava que no serviria per a res com no havien servit per a res cap de les manifestacions multitudinàries que s'havien fet abans. El 10 de setembre la independència no era al revell de l'ou dels medis de comunicació i dels debat. Però una gran multitud de gent es va aixecar de sofà i es fa manifestar perquè n'esteven tips de estar sotmesos a Espanya i perquè els feia il·lusió començar a treballar per construir un nou estat lliure i democràtic.

L'11 d'octubre la independència era el centre del debat i era evident que la manifestació podia tenir el seu efecte. Tot i així ha estat un fracàs estrepitós. No és que no hi hagi gent contraria a la llibertat. El que passa és que ni a ells els fa prou il·lusió segur sotmesos a Espanya com per aixecar-se de la cadira i anar a manifestar-se. Ni a ells els incomoda prou la independència de Catalunya com per anar a la manifestació.

Això és molt important. És un símptoma clar que la independència no provocarà cap mena de divisió a la societat catalana ni cap mena de conflicte intern.

Potser un 15% o 20% dels catalans puguin votar en contra de la independència. Però ni un 1% poden estar disposats a manifestar-se. I a fer soroll no s'hi apunta ni el 0,01%.
+10
-0
manifestacio
Anònim, 12/10/2012 a les 21:32
¿quans espanyolistas eran a la pl. catalunya?. justet per cubrir el centre de la Plaça. aixo ho diu tot. bonanit.
+5
-0
respecte i llibertat
Sabadell*ll, 12/10/2012 a les 21:11
com a demòcrata, respecto absolutament els pensaments de les persones, i malgrat el clàssic ball de xifres, hi havia un grup nombrós que es manifestava. Però com que la majoria mana, veurem en referèndum què prefereix la gent, i si guanya tenir estat propi, que els que s´han manifestat avui sàpiguen que el sentiment català ha sobreviscut segles, sota amenaces i repressió, i si se senten disgustats que vegin el que hem hagut d´aguantar. Cap pena.
+73
-46
Ho hem aconseguit!!
Cervera, 12/10/2012 a les 20:53
Hem aconseguit fer-nos escoltar. Hem aconseguit trencar aquest silenci que, fins ara, no consideràvem oportú trencar. Però a partir d'avui 12 d'Octubre, les plataformes, els lligams establerts durant aquesta convocatòria i la presència a les xarxes socials no la perdrem. És el principi de la pitjor oposició que tindrà l’independentisme a Catalunya: l'oposició catalana.

La plataforma convocant neix de l'acció ciutadana, d'un grup de quatre ciutadans lliures que van convocar a les xarxes socials a un nombre de persones per reivindicar el que Catalunya sempre ha sigut i volgut ser.
En tan sols 20 dies, han aconseguit crear jurídicament una plataforma, aconseguir un suport de més de 60.000 persones a les xarxes socials i convocar una manifestació que ha omplert tota la plaça de catalans i catalanes.
No hem tingut ni 1/4 del temps que va tenir l'ANC per organitzar-ho tot, ni hem rebut el suport d'associacions subvencionades amb diner públic, ni hem tingut una televisió pública que en faci campanya durant 2 mesos, ni autocars gratuïts.

Els nacionalistes heu intentat boicotejar els events denunciant els enllaços del Facebook. Heu intentat destacar reiteradament la presència de grups d'ultradreta. En alguns diaris, i sense contrastar l'informació, heu arribat a relacionar la plataforma D'Espanya i Catalans amb els UltraSur a través d'un comunicat que ni ells mateixos reconeixien haver-ho fet. Però res d'això us ha servit per deslegitimar-nos. Hi havia nens, joves, gent gran, famílies, tots eren catalans i alguns fins i tot, immigrants de llatinoamèrica.
Ha sigut una manifestació pacífica, llevat de les agressions que han protagonitzat uns independentistes contra una familia que portava la bandera espanyola. No han tingut cap mena de mirament en agredir-la i insultar-la davant d'una nena que podia tenir uns 5 anys. Però llevat d'això, la resta ha sortit bé.

Espero que, a partir d'ara, com a demòcrates que dieu que sou, tingueu per aquesta manifestació el mateix respecte que varem tenir nosaltres per l'11S. I espero també que aquells que hagin decidit treballar avui com a símbol de rebuig per la festa de la Hispanitat, hagin passat un molt bon dia de feina.

Salut!
+20
-2
quina diferéncia
mariángels, 12/10/2012 a les 20:27
Ain no ho us ho sabría dir exactament,peró oi que a la manidávui la gent feia cares llargues, com de fástic,de fer molt que no foll....ja ménteneu.
Tant bonica que va ser la de l´11 de Setembre, tots il-lusionats i contents, i amb certa esperança de que tot anirá be. Á nims amics i a reveure.
+2
-22
A LO MEJOR
Anònim, 12/10/2012 a les 20:12
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-1
Retratats
Anònim, 12/10/2012 a les 19:42
La minoria facha.
+13
-1
Salvador Cot i Cañas enfrontats. Reflexions al cas.
Blai, 12/10/2012 a les 18:31
Qui excel•leix en oratòria rarament ho fa en prosa i al revés. Si Salvador Cot, com diu un comentarista, es va deixar acoquinar per Cañas, en la redacció periodística Cot el guanya per golejada. No tothom domina la retòrica en el bon sentit. No tothom és un tot-terreny com la Pilar Rahola en aquesta esfera tan crucial, per a un polític i per un estadista.
+9
-3
Espanya té agafada Catalunya pel ganyot, quant a immigració
Blai, 12/10/2012 a les 18:25
És el nostre taló d'Aquil·les més aparatós. Espanya prou que ho sap i pensa incidir-hi tan com pugui i sàpiga.
+8
-1
BBC, al comentari de les 14:21
Anònim, 12/10/2012 a les 18:16
Aquest anglesos val mes que es cuidin del que li ve per sota ma de Escosia, ja que Londres es anglaterra com Madrid a Espanya, com Edimburg a Escosia, com Barcelona a Catalunya, la diferencia es que els anglesos i els escosesos, ho porten amb mes solera no com aqui que semblem com als de Africa, alla no hi ha fuga de capital, aqui ja portem mes de 300000 mil millons de euros evadits que no es inverteixen, on voleu anar curtets...
+31
-5
Units no ens guanyen
Anònim, 12/10/2012 a les 17:53
Aquest matí he portat a jugar els meus fills aprop del Palau Reial, he vist passar moltes persones (la majoria de classe alta) amb banderes espanyoles i la veritat es que quan me'ls mirava els veia com d'un altre planeta,d'un altre galàxia ... fins i tot hem cridat Catalunya i ens han mirat malament...però estic molt content perquè un dels meus peques,l'únic que durant l'Eurocopa va sentir afinitats (jugadors Barça) per aquesta gent ... avui m'ha comentat que li feien "fàstic" i que nomès vol ser català, sóc feliç...ara ja som tots del mateix parer.
+23
-3
anar a favor o contra
Anònim, 12/10/2012 a les 17:45
a la manifestació del 11S anavem a favor de l'independencia va ser una festa amb alegria e il.lusió per aconseguir un pais millor i lliure, la manifestació d'avui anava contra els catalans i Catalunya, nomes s'ha de veura les banderas amb l'aguila i les pintades i les cares d'odi ,(res a veura) i si tenim sort que tambe ho vegin desde Europa, la mateixa que els espanyolistes ens volen fora.
+33
-1
Exatitut
Anònim, 12/10/2012 a les 17:31
Ens cal ser molt acurats. L'himne espanyol no pot ser anomenat lo-lo, lo-lo, quan ésta demostrat científicament que és Xumpa-Xumpa.
+31
-3
Ha estat "la tribu",
Anònim, 12/10/2012 a les 16:52
la crida de la sang, l'expansionisme assimilacionista més irracional, tot al servei de l'espanyolisme més ranci, que porta implícita la nostra desaparició com a poble, el que s'ha donat cita en aquest aquelarre oficiat per neofalangistes impregnats de jacobinisme i imperialisme de tipus serbi. Un veritable insult a la intel.ligència i a la civilització en plena Europa del S. XXI. Lamentable i patètic.
+22
-2
Números
Tarragoni, 12/10/2012 a les 16:47
Si agafem les dades de les dues manis(ni ells se les creuen) que va donar la delegació del govern, o sigui els unionistes del PP: 11S, 600.000; 12O, 65000; això significa que els unionistes són un 10%.En cas de referendum (sempre pensant que tots són catalans, diuen que avui han vingut autocars des de Espanya), están clares les diferències.Si les dues manis són el reflexe social, Alicia ves fent les maletes(no per que jo et faci fora) sino que no podràs soportar tan de català.De tota manera, els polítics camaleonts ells, no sé que s'inventerien com per seguir estant en política en una Catalunya Independent; sino tiempo al tiempo(Mireu el PSC, Unió, i companyia, al final seran independentistes de tots la vida)
+45
-1
molt trist
Anònim, 12/10/2012 a les 16:38
Entre 3.000 i 10.000.

Ridícul total i absolut de l'espanyolisme a Catalunya.
+19
-1
desmentiment
pepet grill, 12/10/2012 a les 16:36
Un tuitaire ha fet un recompte a partir dels metres quadrats de la plaça de Catalunya. Les mentides del pp queden en això, mentides.
Aquí teniu l'enllaç:

http://twitter.com/gilventura1422/status/256716130247380993/photo/1
+7
-5
Els catalans, els més babaus del món.
Babauos., 12/10/2012 a les 16:21
Diversos farsants i provocadors els enganyen com a "xinos", i ells s'ho mamen, i encara demanen més. La prova és l'assitència a la manifestació dels de la qualitat del Dotres. Encara esperen, il.lusionats, que torni a dir que "parlar castellà és de probres", no se n'adonen que allò i molt més era una provocació i una burla.

I així segueixen mossegant l'ham, es pensen per exemple que el Canal Català és una televisió independentista, i que els talps més notoris i descarats són els Reis que els portaran en safata la independència, encara que siguin castellans, castellanoparlants, i es creuen que els rebentaran no sé què des de dins.

Fa fàstic compartir nació amb uns tontos tant tontos, Una "nació" així a una real és l'equivalent de la perruca al cabell natural.

Ara, hauríem d'anar dutxats i afaitats, tot i que el borrissol no ens amagui la papada, i dur roba digna, que no ens marqui els pitets.
+16
-1
CENS
FELIU DE CASTELLA, 12/10/2012 a les 15:50
Suposo que convindran amb mi que el cens és el nostre gran perill. No entenc el dret de possessió d'una nació i que aquesta ho permeti.
+34
-2
kin fstic
felix the cat, 12/10/2012 a les 15:48
"Per una vegada, Pedralbes i el Baix Llobregat compartien espai".

Veieu? Borjamari i el Jonatan!
+44
-3
Incivisme espanyolista
Anònim, 12/10/2012 a les 15:35
Que hagin pintat la bandera espanyola sobre l'escultura a Francesc Macià és un acte infame d'incivisme. Eren uns 6000 i no han pogut evitar l'incivisme repugnant. Per cada un d'aquests manifestants del 12O, n'hi havia més de 100 a favor de la independència el 11S que no van fer ni un sol acte incívic.
+31
-4
Sorpresa! Son mes de 10!
JordiMT, 12/10/2012 a les 15:32
Be, suposo que tampoc no era tan difícil ajuntar uns grapats de despistats d'aquí, uns quants ciudadanos-del-mon per allà i uns quants arreplegats per les Espanyes, incloent-hi un escamot d'Ultrasur disposat a venir a Catalunya de cacera.
Es clar que s'hauria de saber quants d'aquests han vingut per l'entrepà de chopped que els regalen a l'entrara a l'autobús.
En quant a les xifres, hem de dir que 7494000 catalans no volen continuar a Espanya.
+40
-4
No hi ha color
Montserrat, 12/10/2012 a les 15:26
Els catalans que vam anar a la manifestacio de 11s volem que els catalans tinguem un estat independent que ens recolzi.
Els espanyols que avui han anat a manifestar-se volen que els catalans seguim en un estat que ens espolia i insulta.
No hi ha color
+10
-52
2012
Anònim, 12/10/2012 a les 15:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+30
-3
son 4 i el "cabo"
Anònim, 12/10/2012 a les 15:15
Totalment respectables, però son 4 gats.
Segur que molts mai havien tingut una senyera tan a prop. Espero que no els surti urticària.
La guàrdia urbana o ha estat molt generosa o hi veuen doble.
Demà pujaran les vendes del sector tèxtil, peperus i sociates corrents a canviar de jaquetes i camises davant l'evidencia.
Tot hom es benvingut al nou projecte de una Catalunya Lliure.
+31
-3
Quin fart de riure, la Guardia Urbana ja ha establert qui guanya
figg, 12/10/2012 a les 14:50
1,500,000 vs 10,000.

La "majoria silenciosa" són els pares o què? O son com l'amenaça de l'home del sac? O es que, de veritat, han adoptat el paper del Papu?

Catalans que se senten espanyols. Què vol dir això al cap i a la fi? Que són espanyols i es més. Que Catalunya els hi pela, fan veure que la estimen perquè resideixen aquí, però mai faran cap esforç per defensar-la ni protegir-la, valga'm Déu que neguéssin la uniforme realitat sociocultural espanyola que tan estimen.

ELS CATALANS NO SOM ESPANYOLS
+21
-3
Per al meu amic Joan
Anònim, 12/10/2012 a les 14:43
Veus com no cabien tots en un taxi. Són vora 6000!
+73
-5
Han deixat la plaça plena de caspa espanyola
Anònim, 12/10/2012 a les 14:23
Passava per allà (bé, ho confesso, sentia un cert morbo) i he sentit vergonya aliena. He fugit cames ajudeu-me.
+34
-3
Hem d'internacionalitzar el Cas Català
Anònim, 12/10/2012 a les 14:21

http://www.youtube.com/watch?v=zLJQomqrkZc&feature=plcp

Will Catalonia say adios to Spain?

Un reportatge en anglès de la BBC que està força bé!
Fem tot el possible per difondre aquest video per la xarxa i que al món anglosaxó sobretot ens entenguin millor!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igerscatalunya
Vés a: La Fou Els Amelers 2011: suc de Terra Alta

La Fou Els Amelers 2011: suc de Terra Alta

Un monovarietal de garnatxa blanca que demostra el gran potencial d'aquesta varietat

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: