Dilluns, 15 de octubre de 2012 | 10:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Detingut a Sevilla un pedòfil que abusava de menors amb la X-BOX

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
 Detingut a Sevilla un pedòfil que abusava de menors amb la X-BOX
Societat 15/10/2012 07:26
xbox-360
Agents dels Mossos d'Esquadra han conclòs una investigació que ha permès detenir Ismael G.P., de 28 anys, veí de Castilleja de Guzmán (Sevilla) i nacionalitat espanyola per assetjar prop de cinquanta de menors utilitzant una videoconsola.
La unitat de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil de Sevilla ha dut a terme la detenció i al jove se li acusa d'un delicte de corrupció de menors, així com d'amenaces i coaccions, segons informen els Mossos.

Els fets es remunten a l'inici de l'any quan un menor de Lleida i un altre de Barcelona, d'11 i 12 anys respectivament, van presentar una denúncia on explicaven que una persona que havia contactat amb ells a través de la xarxa els obligava a ensenyar els seus òrgans sexuals sota amenaça, informa la policia autonomica. En l'argot policial, i dins de l'entorn informàtic, es tracta d'una modalitat delictiva trucada i reconeguda a nivell europeu com grooming.

En aquest cas, l'eina utilitzada per l'autor per cometre els fets era majoritàriament una consola de videojocs X-BOX. En algunes ocasions també es valia de les xarxes socials i d'un programa de telefonia a través d'internet. A les xarxes socials utilitzava una identitat falsa, la de Vlad Krutshih i els correus electrònics que associava a aquesta identitat eren masacrehacker@facebook.com, navodnenie@gmail.com, masacrebox@hotmail.com i masacrex@live.com, asseguren els Mossos en un comunicat.

L'autor dels fets contactava amb els menors utilitzant excuses diverses mentre aquests jugaven online amb altres usuaris mitjançant la xarxa. Després de contactar amb els menors, traslladava les converses en els xats privats i quan s'havia guanyat la seva confiança, els introduïa en temes sexuals que podien derivar en la masturbació del menor, segons la investigacón dels Mossos. El detingut, que utilitzava el nom de joselito9218, també els demanava que es despullessin davant la web oferint contraprestacions als nens com l'enviament de codis per a jocs online.

Si es resistien els enviava missatges de veu i de text on, per aconseguir els seus propòsits, els amenaçava amb hackear els seus equips informàtics o difondre el material fotogràfic que ja havia aconseguit.

Els Mossos han aportat davant el jutge diverses enregistraments on asseguren que es prova l'autoria del detingut i se li escolta clarament demanant a un menor que li ensenyi els genitals impassible davant els plors de la víctima. El nen es nega en reiterades ocasions malgrat la insistència de l'autor i aquest intenta persuadir-ho assegurant-li que si no fa el que li diu li hackejarà l'ordinador.

Es dóna la circumstància que el detingut ja tenia antecedents per fets similars. Ell mateix, a diverses pàgines d'internet, es reconeix com a pedòfil actiu i s'autodefineix com "el major i més famós pedòfil de tota Europa" i assegura que porta anys mantenint relacions sexuals amb menors d'entre set i dotze anys.

La detenció del presumpte autor dels fets la va fer el Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil a Sevilla, a petició dels Mossos. En el registre que es va fer en l'immoble del detingut es van trobar més d'un miler d'arxius fotogràfics i desenes de vídeos. La detenció també la va efectuar aquest cos policial.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1