Diumenge, 21 de octubre de 2012 | 10:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSOE avisa que l'actuació de Rajoy i el retard en la unió bancària suma uns altres 40.000 milions al deute

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
El PSOE avisa que l'actuació de Rajoy i el retard en la unió bancària suma uns altres 40.000 milions al deute
Política 19/10/2012 14:27
9valeriano-gomez
El portaveu d'Economia del PSOE al Congrés, Valeriano Gómez, ha lamentat que el president del Govern, Mariano Rajoy, hagi "tornat a passar sense pena ni glòria" pel Consell Europeu celebrat aquest dijous a Brussel·les, i ha avisat que el retard en la unió bancària i en la recapitalització directa dels bancs implicarà la suma d'"almenys 40.000 milions d'euros" al deute públic espanyol.
Així s'ha expressat Gómez en la roda de premsa que ha ofert al Congrés per presentar l'esmena a la totalitat del seu grup als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2013 i en la qual ha criticat la tasca del cap de l'Executiu en la Cimera Europea "Una vegada més, el senyor Rajoy no ha pogut, o segurament no ha sabut, fer el necessari i ha tornat a topar contra la realitat".

Al seu entendre, "lamentablement" Rajoy ha "tornat a passar sense pena ni glòria" per la capital comunitària en una cimera en la qual la canceller alemanya, Ángela Merkel, "ha tornat a imposar els seus interessos i ha aconseguit reescriure els acords de juny".

També ha recalcat que ha estat "un socialista", el president francès, Francois Hollande, qui ha "pressionat per aconseguir un calendari molt més accelerat per a la posta en marxa de l'unió bancària que el que volia Alemanya".

Tot i així, segons Gómez, deixar la recapitalización directa als bancs per a "algun moment" del 2013 o directament pel 2014 "perjudica clarament Espanya", perquè suposarà un increment del deute públic de "pel cap baix 40.000 milions".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1