Quico Sallés | Actualitzat el 24/10/2012 a les 00:04h

Botswana, millor que Espanya

El Banc Mundial recomana abans el país africà per invertir que no pas l'Estat espanyol

El rei espanyol amb un elefant caçat a Botswana. Foto: Arxiu ND

Fa uns mesos l'afició cinegètica del rei espanyol Joan Carles va establir ponts entre l'actualitat d'Espanya i Botswana. Ara ha estat el Banc Mundial que ha tornat a relacionar els dos estats a través d'un nexe, tot i que menys sinistre, no menys tràgic. La institució financera internacional recomana als emprenedors que abans inverteixin a Botswana que no pas Espanya alhora d'obrir un negoci.

Aquesta és la conclusió a la que arriba la classificació de l' Informe Doing Business que cada any el elabora el Banc Mundial. Segons l'estudi, Espanya ocupa el lloc 136 de 180 estats molt per sota que altres estats com Albània (62), Bulgaria (57) o Botswana que ocupa el lloc 99 del rànquing. Fins i tot, Burkina Faso (120) o Ghana (112) superen l'estat espanyol com estats que posen menys traves i faciliten més la creació d'empreses. L'informe "Doing Business" castiga severament el temps que es triga a constituir una empresa a Espanya, 28 dies, els 10 tràmits que s'hi han de fer i el temps mitjà que es triga a tenir el subministrament elèctric garantit.

Així mateix, l'estudi col·loca a Espanya en el lloc 44è del rànquing de 180 dels estats amb més facilitats per fer negocis. Tot i que aquesta classificació és més galdosa també passen per davant d'Espanya altres estats, considerats geopolíticament de "nova creació" com Geòrgia, Macedònia o Armènia.

Informe Doing Business

Navega per les etiquetes

bmcrisiBotswanaCrisi

COMENTARIS

+0
-1
Perplejo
Reusenc v.2.0., 24/10/2012 a les 12:19
Sr. Perplejo, la respuesta es evidente. De las cuestiones importantes de una posible independencia no tiene ni idea ni dios, por lo tanto se pasa directamente a la provocación. Conclusión, a parte del futbol, el espectaculo gladiator entre apellidos y partidas de nacimiento nos cegará en una mentira para no ver que esto y aquello es una verdadera mierda.
+1
-0
Com més lluny millor!
Anònim, 24/10/2012 a les 12:13
Com més lluny d'aquests empestats d' espanyols millor. Es qüestió de supervivència. El que no entenc és com encara no els han expulsat de la UE...
+2
-4
Perplejo
Anònim, 24/10/2012 a les 10:18
Sólo veo noticias, o debería decir noticietas. Señores particularmente, estoy esperando me digan como será ese nuevo estado, sus prioridades, ministerios, posibles acuerdos, política exterior, pasos a seguir. En fín su formación, la elaboración de su constitución, como será esta, política lingüistica, nacionalidad, aplicación de Derecho y así muchas cosas. En cambio lo único que encuentro es este tipo de noticias, meterse con Castilla??=España y con los castellanos???=españoles. Un medio de comunicación no debe ser esto, debe ser algo más. No un medio de mofa e insulto, pues eso todos lo sabemos hacer bastante bien, pero ¿creen que este es el camino, el insulto y la mofa?.
+6
-0
Bye bye Africa
Un elefante se balanceaba!, 24/10/2012 a les 09:39
Spain is Africa, i dins d'Africa estem per sota de Botswana, quina vergonya pertànyer a aquest estat!
+1
-6
indignat 2.0.
Reusenc v.2.0., 24/10/2012 a les 07:45
Normal, demasiadas competencias duplicadas. Lo que no entiendo es que tiene que ver la noticia con el rey y con un elefante.
+3
-0
Ei, tú! felicesssss
Anònim, 24/10/2012 a les 02:25
I perquè no andorrà?. No obstant, a aquestes alçades, a la major part del món ja saben qui som els catalans i, et ven garanteixo, que ens veuen amb molta més simpatia que no pas a vosaltres. Em consta per amics que hi tinc a l'estranger.
No volem ser espanyols, gràcies. Tota per vosaltres, mira si som generosos. I ens podeu fer portar al damunt el cartonet que vulgueu o, com feien els nazis (aquells, sí)amb els jueus i l'estel, que no canviarà el nostre sentiment de pertinença a un poble diferent del vostre. Ni millor ni pitjor, diferent i, per nosaltres el millor, perquè és el nostre. No ho serem, perquè NO HO VOLEM! i ja porteu... quants?... trescents anys mínim, sabent-t'ho. Sou com aquells ganapies embrutits que maltracten a qui tenen a la seva vora què, per això, us mira amb fàstic i, com més fàstic, més maltracte i més fàstic... Però, tot i així, no aconseguireu que ens sentim dels vostres, mai!.
+13
-0
al senyor Que Felices
Lelo, 24/10/2012 a les 00:44
Que algú parli català no vol dir necessàriament que tingui la nacionalitat espanyola. A més, els americans dubto que sàpiguen distingir el català, abans el confonen amb el portuguès, t'ho dic per experiència, les dues llengües estan més pròximes en la fonètica, més que amb el castellà.
+3
-22
Que felices
Anònim, 24/10/2012 a les 00:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-0
La gran estafa
Anònim, 24/10/2012 a les 00:20
Espanya es la corrupció bancària personificada, s han forat els bancs i els directius han marxat multimilionaris, ara s ha de sanejar la desfeta amb els diners de sanitat, educació, pensions,el pais esta arruïnat , es clar que es millor Botswana, allà nomes estan en perill els elefants.
+14
-0
Reial como la vida misma
Taxidermista, 24/10/2012 a les 00:17
I jo que hem pensava que hi havia anat de "campamentos"
Ara entenc que i feia Sa excel·lència en aquell país, espero que no tingui a veure amb la fuga de capitals!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igerscatalunya
Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: