Diumenge, 28 de octubre de 2012 | 10:32
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Catalunya té 245.000 llars amb tots els seus membres a l'atur, un 8,8%

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
I l'Estat no ha transferit encara a la Generalitat els 191 milions per a polítiques d'ocupació
Catalunya té 245.000 llars amb tots els seus membres a l'atur, un 8,8%
Societat 26/10/2012 18:58
FAMÍLIES
Catalunya té al voltant de 245.000 llars amb tots els membres en situació de desocupació, fet que suposa un 8,8% del total de llars catalanes i 0,3 punts més en termes intertrimestrals, segons ha explicat la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sànchez, en roda de premsa per valorar l'enquesta de Població Activa (EPA).
L'atur a Catalunya ha pujat en 18.800 persones durant el tercer trimestre de 2012, fins a arribar a un total de 840.400 desocupats, el que situa la taxa d'atur al 22,56%, segons dades de l'EPA feta pública aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Sánchez ha valorat aquestes xifres com molt negatives dins d'una "situació molt greu i crítica del mercat de treball", si bé ha considerat que Catalunya presenta, dins de la conjuntura, una evolució més positiva que el conjunt de l'Estat.

Pel que fa al sector públic i segons dades del tercer trimestre, ha assenyalat que a Catalunya 385.000 persones estan ocupades al sector públic, i dos milions en el sector privat, i alhora 16.000 treballadors del sector públic han perdut la seva feina i la destrucció de llocs de treball en el sector privat ha estat de 26.000 persones.

En termes interanuals, la destrucció d'ocupació al sector públic ha augmentat un 5,4%, 22.000 persones, mentre que en el sector privat s'han perdut 164.000 llocs de treball, un 7,5% més.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals ha admès que a la Generalitat no li agrada prendre mesures que impliquen conseqüències tan dures com acomiadaments al sector públic, si bé ha assegurat que no té una altra alternativa per reduir el dèficit: "Ens estem jugant la intervenció per part de l'Estat".

El Govern espanyol encara no ha abonat a la Generalitat els 191 milions d'euros que va comprometre a la conferència sectorial celebrada abans de l'estiu per a polítiques actives d'ocupació, si bé el Govern català ha tret aquest mes totes les convocatòries de plans d'ocupació perquè els desocupats puguin tenir programes de formació, orientació i assessorament, segons Sànchez.

Ha lamentat que el Govern català no coneixerà fins al desembre els criteris que utilitzarà l'executiu de Mariano Rajoy per distribuir el pressupost en 2013, cosa que impedeix a la Generalitat planificar a curt i llarg termini les seves polítiques d'ocupació perquè desconeix encara amb quins recursos comptarà.

Sobre el balanç de la legislatura en matèria d'ocupació, ha considerat que "s'ha fet molt treball i un molt bon treball", però ha matisat que no es pot fer en dos anys el que estava planificat per a tota una legislatura, i ha destacat com a positiu la transformació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1