vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Creus que el ministeri de Defensa ha de desautoritzar el coronel Alamán?
Creus que el ministeri de Defensa ha de desautoritzar el coronel Alamán?
12 %
3 %
85 %
75 vots
Dimarts, 30 d'Octubre de 2012
Actualitat

Política

29/10/2012
13:03  h.
El xoc frontal entre Rubalcaba i Navarro
El PSOE gira cap a la centralització quan el PSC li demanava comprensió, i Bono proposa expulsar els socialistes catalans que no estiguin per Espanya
navarro rubalcaba dret a decidir
El PSOE està girant cap a la centralització precisament en el moment que el PSC li demanava especial comprensió cap al model federal que defensa en solitari. El xoc ha estat avui frontal, a poc més d'una setmana de l'inici de la campanya electoral. Respecte els actes d'aquesta campanya, el PSC no ha confirmat encara en quin d'ells participarà el secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. El més probable és que participi en el de cloenda, com acostumen a fer els líders del PSOE per donar suport al PSC a les eleccions al Parlament.

Però Rubalcaba ha desacreditat el programa electoral del PSC, que aposta per modificar la Constitució a fi de permetre un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, just l’endemà que els socialistes catalans en van fer l'aprovació definitiva.  Rubalcaba ha afirmat que “no comparteix” la defensa del dret a decidir dels socialistes catalans, fet que fa del tot inviable l’opció de federalitzar l’Estat. La majoria necessària per tirar endavant qualsevol modificació de la carta magna és qüestió d'autogovern és de dues terceres part del Congrés dels Diputats, que permet al PSOE o al PP vetar tot intent en aquest sentit.

L’explícita sintonia entre el president Mariano Rajoy i Rubalcaba sobre el model territorial ha obligat Navarro aquest matí a moure fitxa. El primer secretari dels socialistes catalans ha admès “discrepàncies” entre ell i Rubalcaba, a les quals ha intentat restar importància. Navarro, en una entrevista a la Cadena Ser, ha insistit que votarà en contra de la independència de Catalunya i ha avançat que ha parlat amb el líder del PSOE. El batlle de Terrassa ha indicat que aquestes converses s’ha centrat en la necessitat “d’avançar en sentit federal” i de permetre un referèndum per reformar la Constitució “en un futur”, sense especificar quan ni donar-ne més detalls. El líder dels socialistes catalans s’ha esforçat per mostrar que manté “coincidències” amb Rubalcaba, malgrat que aquest ha mostrat avui tot el contrari amb les seves paraules

Bono demana mà dura

Mentrestant, al PSOE segueixen les mostres d'inquietud pel futur del socialisme a Catalunya. L'expresident del Congrés, José Bono, que hauria estat líder del PSOE si una part del PSC no hagués secindat en el seu dia José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat avui l'expulsió del partit català dels militants que no estiguin a favor de la unitat d'Espanya.

Bono no ha fet un discurs gaire allunyat del de Rubalcaba. "M'agradaria escoltar-los dir que qualsevol que sigui la seva proposta de reforma constitucional, allà no hi ha ningú que no estigui per la unitat d'Espanya, i qui hi estigui en contra jo crec que han d'expulsar-lo", ha apuntat. En diverses localitats, regidors del PSC han secundat adherir-se a l'Associació de Municipis per la independència, o han avalat la declaració de municipi lliure.// Manel Bosch
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
13Veure i/o afegir comentaris
pere:Ens tenia ben enganyats aquest PSOE "progresista".Ni que fos perq...
Comentaris (13 en total)
pere
29/10/2012 20:50
Ens tenia ben enganyats aquest PSOE "progresista".Ni que fos perqué es retrati tothom,aquest clam català resulta terriblement aclaridor.I com ho som de democràtes;el servei que li fem a la democràcia espanyola és impagable,doncs sembla que a Madrid,que els totalitaris continuin manant
Joan Gilibert
29/10/2012 18:44
El PSC nomes treballa pel tema social, diu en Peret; realment netejar la roba a casa en Navarro en diu tema social; el millor que pot fer el PSC es tancar la barraca i fer de rubalcabes fundant GALS a cada cantonada; Arriba España, Viva el GAL-PSOE-RUBALCABA
Pepetu
29/10/2012 18:27
Tranquils, aquesta obra de teatre "El sí però no però potser sí però de fet no" fa més de trenta anys que la representen i encara els hi queda una mica de públic (cada dia menys, tot s'ha de dir....). Els proposo per entrar al Guinness dels Rècords, per davant de "La Ratera" d'Agatha Christie.
nivram
29/10/2012 18:02
En aquest "xoc frontal" no patiu que no es faràn mal!
Cèlia Torrent. Bcn.
29/10/2012 17:59
Com més analitzo l'actitud del senyor Pere Navarro, més convençuda estic de que això del federalisme que tan defensa és una excusa per a conservar vots i que, en el fons, ell vol continuar lligat a Espanya tan o més que ara i és plenament conscient que el federalisme a Espanya és impossible. Si fan fora els catalanistes del partit, el PSC acabarà desapareixen i els socialistes espanyolistes s'integraran dins del PSOE. Els catalanistes del PSC que s'integrin dins del nou partit d'Ernest Maragall.
Cèlia Torrent. Bcn.
29/10/2012 17:46
Amb la mala experiència que tenim a Catalunya en la nostra relació amb els governs espanyols, des de temps immemorials, només podem concloure que el federalisme no ens interessa gens ni mica perquè, encara que amb una mica més d'autonomia -en segons quines coses- continuaríem depenent dels governs del PP o del PSOE o de qui sap qui. O sigui, que poca cosa hi guanyaríem i, si ens ho mirem fredament, potser encara hi perdríem. L'única solució que tenim els catalans per a sortir del jou en el que ens té sotmesos l'estat espanyol, és la: IN-INDE-INDEPENDÈNCIA.!!!!!!!!!!!! VISCA CATALUNYA LLIURE.
Cèlia Torrent. Bcn.
29/10/2012 17:44
Federalisme (molt resumit): Una federació és una unió d'un nombre específic d'estats o regions parcialment autònomes unides per un govern central (“federal”). Els estats o regions integrats es reconeixen com a entitats sobiranes, ja que gaudeixen de poders exclusius que no poden ser exercitats pel govern central. Els estats o regions que constitueixen una federació cedeixen llurs drets al govern central (“federal”) quan a política, comerç exterior, les duanes, les comunicacions, el comerç interior, la moneda, els pesos i les mesures, el règim polític i les institucions polítiques i jurídiques fonamentals, i les forces armades (per ex.) i no gaudeixen d'un estatus independent sota la llei internacional. Hi ha “federalisme simètric” i “federalisme asimètric”, amb més o menys competències i graus d'autonomia, però els estats o regions sempre dependran d'un estat federal central.
Teresa
29/10/2012 16:04
No perdi el temps Sr. Navarro, ara us heu inventat això del federalisme per amagar que sou l'ombra del PP i que us fa vergonya. Recolzant el PP acabareu repudiant Catalunya. A qui heu de defensar? al PSOE? no ho crec, ells s'enriuen de les vostres dèries federalistes, heu vist que ara el Sr. Rubalcaba diu que no hi està gens d'acord en fer una consulta? Heu vist que ni tan sols vol el català a Europa? Quina vergonya ser català i del PSC-PSOE que us va en contra. Al PP? millor que feu un sol partit. No aneu contra Catalunya. Sabeu que ja hi ha pocs immigrants dels anys 60 que vulguin continuar amb España? la majoria estan a l'atur i veuen que Espanya no els arreglarà res, al contrari els pendrà el poc que facin. Ells també somien una Catalunya independent. I els que NO, ja tenen el PP.
el nom
29/10/2012 15:53
Algú va dir que el l més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres. Posats a cercar diferències, la més gran és que els primers controlen l'estat espanyol (TC inclòs), mentre que els segons no. Per tant, si s'ha de pactar alguna cosa, solament es podrà fer-ho amb els primers.
Caganera
29/10/2012 14:53
Aquest és el problema del PSC, no te cap credibilitat ni suport a les Espanyes. No m'estranyaria que hi hagués un sector nacionalista espanyol liderat per la Chacón que estigués esperant que el PSC es foti una castanya brutal per fer agafar les regnes i "federalitzar" de debò al PSC i que aquest deixi de ser un partit independent i sigui una a secció federal mes dins del PSOE. Només queda una va: l'estat propi
for
29/10/2012 14:34
Comèdia i mès comedia. sI ara els espanyolistes diguèssin que endavant a la consulta el dia 26 de novembre dirien tot lo contraro igual que fara el PSC. Osigui que no és més que comèdia tot plegat. PSC=PSOE=C's0PP igual espanya de Franco pero dosimulada.... Es que ja no s'enrecorda ningú que el joan Carles Ier ens el va imposar franco???
Isidre
29/10/2012 14:12
Xoc frontal?...si, si!!, pura comèdia.
josep barceló
29/10/2012 13:49
De "xoc frontal", cap ni un... els sociates catalans a acotar el cap i "lo que Vd diga, Sr. Rubalcaba".... com sempre...
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida