Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dimarts, 2 d'octubre de 2012 - 10:01h

Convocatòria d'eleccions



Decret de convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya per al 25 de novembre

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui el decret de convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya per al dia 25 de novembre i la dissolució de la Cambra elegida el dia 28 de novembre de 2010, de conformitat amb l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Quant al nombre de diputats, es manté el nombre de representants per les circumscripcions electorals, que són Barcelona (85), Girona (17), Lleida (15) i Tarragona (18).

La campanya electoral tindrà una durada de 15 dies, començarà el dia 9 de novembre i acabarà a les 00.00 hores del dia 23 de novembre de 2012.

<SPAN></SPAN> Decret d'eleccions

Decrets del procés electoral
D'altra banda, el Govern ha aprovat avui els decrets que activen el procés electoral per a la realització de les Eleccions al Parlament de Catalunya, que són el decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral.

El decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya regula l'administració electoral, els representants de les candidatures, les candidatures, les campanyes, el material electoral, el vot per correspondència, el vot de les persones amb discapacitat visual, els apoderats, els interventors, l'escrutini, els recursos o les gratificacions econòmiques a les persones que es mobilitzen. A més, el decret conté els models oficials d'actes, sobres, paperetes, urnes o cabines, entre d'altres.

El decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral estableix les subvencions als partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors amb motiu de les eleccions. Aquestes despeses es fixen d'acord amb una quantitat per escó obtingut; una quantitat per vot aconseguit per cada candidatura que hagi obtingut com a mínim un escó, i una quantitat per elector d'una circumscripció, sempre que la candidatura hagi obtingut com a mínim un escó a la circumscripció i aconsegueixi formar grup parlamentari.

Tenint en compte la situació de restricció pressupostària i la reducció de la despesa no financera de la Generalitat, es redueixen un 20 per cent els imports de les subvencions en relació amb l'anterior procés electoral català. La subvenció per escó obtingut és de 16.101,60 euros, davant dels 20.127 de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre de 2010.



Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya