Dissabte, 3 de novembre de 2012 | 10:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

"És més fàcil parlar amb el rei que amb el president del Govern"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els empresaris no entenen l'actitud esquiva de Mariano Rajoy
"És més fàcil parlar amb el rei que amb el president del Govern"
Economia 02/11/2012 11:18
CIRCULO D'EMPRESARIS
Per als empresaris, l'actitud de l'actual president del Govern, Mariano Rajoy, de no rebre'ls i no voler mantenir reunions amb ells, ratlla la mala educació amb majúscules. Així, Mariano Rajoy es veu amb els empresaris en grans fòrums, trobades oficials, celebracions o visites de mandataris internacionals, actes tots aquests que solen anar acompanyats d'un gran desplegament mediàtic. Per aquest motiu, afirmin que "és més fàcil parlar amb el rei que amb el president del Govern".
Malgrat que el president espanyol diu publicamente que compta amb els empresaris a l'hora de crear "els llocs de treball que Espanya necessita", així com que el creixement econòmic és a causa que "els empresaris  creen benestar, riquesa i ocupació", sobre el terreny no existeix per part de Mariano Rajoy la voluntat de mantenir "un contacte constant i directe" amb l'elit empresarial espanyola, que és el que els seus representants li demanen constantment al president.

Així les trucades a Presidència demanant una trobada amb Rajoy, segons les fonts consultades, es resolen donant llargues per la saturació de l'agenda o, en el millor dels casos, derivant l'interessat a l'Oficina Econòmica del President, el cap de la qual, Álvaro Nadal, és qui finalment els rep i atén.

El proper 14 de novembre, el president anirà a València, a clausurar el II Congrés Nacional de l'Associació per al Progrés de la Direcció, es farà una altra foto més amb ells, però evitarà, també com és habitual en ell, les seves preguntes directes.


El cansament dels empresaris amb Rajoy ve des de lluny però ha estat la presidenta del Cercle d'Empresaris, Mónica d'Oriol, reunida amb un grup de directius de la Comunicació, qui ha estat la primera a criticar durament al president per no escoltar-los i no rebre'ls, malgrat els insistents requeriments a la Moncloa.

El Cercle d'Empresaris reuneix a unes 200 empreses i té en la seva Junta Directiva a destacats representants del sector, com Josep Piqué (president de Vueling Airlines), Tomas Pascual (president de la Corporació Pascual), Fernando Ruiz (president de Deloitte), Juan Antonio Zufiria (president d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel), Ingemar Naeve (conseller delegat d'Ericsson Espanya) o Antonio Basagoiti (president del Banc Español de Crèdit). Curiosament, entre els presidents d'Honor del Cercle, està l'actual Alt Comissionat de la Marca Espanya, Carlos Espinosa dels Monteros, que exerceix el seu lloc depenent del Ministeri d'Afers exteriors.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1