Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dilluns, 05 de novembre de 2012, 13:34

CiU s'allunya de la majoria absoluta i Junqueras és el polític més ben valorat

El Racòmetre revela que la majoria dels catalans no és partidària d'una majoria absoluta de CiU

Aquest dilluns RAC1 ha fet públic un nou sondeig electoral en el qual s'hi confirma el creixement de CiU tot i que quedaria a 3 o 4 escons de la majoria absoluta; per tant, perd gas respecte l'últim Racòmetre. Així, segons la darrera enquesta la federació nacionalista passaria dels 62 escons actuals a 64 o 65. I qui també creix en intenció de vot són els partits espanyolistes: el PP podria agumentar un escó i té possibilitats de ser segona força al Parlament i Ciutadans podria doblar la representació actual i passar dels 3 diputats del 2010 a 6 o 7, aconseguint d'aquesta manera grup propi. La possibilitat que el PP esdevingui segona força a la cambra catalana va en detriment del PSC que un cop més el sondeig indica que s'enfonsa i podria arribar als 18 diputats (actualment en té 28). Pel que fa als partits independentistes: ERC confirma el creixement i l'enquesta li dóna entre 14 i 15 diputats i d'entrada SI i CUP no entrarien al parlament si bé la formació que concorre per primera vegada les eleccions al Parlament té possibilitats reals d'entrar-hi. ICV podria assolir 14 diputats. 

 

En la interpretació dels resultats del sondeig de l'enpresa Feedback realitzat a final del mes d'octubre passat, el responsable del Racòmetre, Jordi Sauret, ha aclarit que si bé en aquests resultats la CUP no obté representació sí que ha duplicat els vots en només dues setmanes i, per tant, pot acabar sortint perfectament.

 

Pel que fa a la valoració dels candidats, Oriol Junqueras és el que treu millor nota amb un 5,2 i una dècima per sobre del que treu el president de la Generalitat i candidat per CiU, Artur Mas. El convergent, però, és el polític més conegut per pràcticament el 100% de ciutadans. Són els dos únics candidats que aproven. Per darrere hi ha Joan Herrera, amb un 4,6, i Alfons López Tena, amb un 4,2. Els tres últims són Pere Navarro, amb un 3,6, Albert Rivera, amb un 3,1, i la pitjor nota, la d’Alícia Sànchez Camacho, amb un 2,7.

 

Finalment, el Racòmetre també revela que la majoria de catalans -6 de cada 10- no creu que sigui bo que CiU tregui majoria absoluta.

Envia Corregeix

1729 lectures   29 comentaris