Dijous, 8 de novembre de 2012 | 10:32
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Agbar gestionarà tot el cicle de l'aigua de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ECONOMIA
Agbar gestionarà tot el cicle de l'aigua de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
Economia 07/11/2012 10:30
angel-simon-agbar
Europapress.- Agbar gestionarà tot el cicle de l'aigua de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través de l'empresa Societat d'Economia Mixta (SEM), que l'empresa catalana participarà en un 85%, mentre que el 15% restant romandrà en mans de l'AMB, han informat a Europa Press fonts d'Agbar.
La SEM es preveu constituir pròximament, i suposarà un nou ingrés per l'AMB de 20 milions d'euros anuals, encara que el primer any (2013) serà de 14, perquè la societat no haurà funcionat encara tot l'exercici, han explicat a Europa Press fonts properes a la iniciativa.

Un portaveu d'Agbar ha assenyalat a Europa Press que es tracta d'una idea "pionera al món" en col·laboració público-privada del servei integral de l'aigua: des del subministrament domèstic (el que suposa uns tres milions de persones en l'AMB) a la col·lecció d'aigües residuals, depuració i la regeneració per a usos no potables.

Ha afegit que la participació majoritària d'Agbar respon al fet que la companyia traspassarà els seus actius i personal (uns 1.000 empleats) a la SEM, i també preveu inversions en sanejament, mentre que l'AMB seguirà com a "regulador i controlador" del servei.

La creació d'aquesta societat mixta s'ha aprovat el mateix dia en què el Govern ha aprovat l'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) durant els propers 50 anys al consorci d'empreses encapçalat per Acciona, una concessió a la qual també optava Agbar, que ha anunciat que recorrerà la decisió.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1