Dijous, 15 de novembre de 2012 | 10:46
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 1 de cada 4 catalans es fica al llit més tard a causa de l'ordinador, el telèfon i la tele

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
 1 de cada 4 catalans es fica al llit més tard a causa de l'ordinador, el telèfon i la tele
Societat 13/11/2012 10:27
9Persona treballant en el pc
Un de cada quatre catalans retarda l'hora d'anar-se a dormir per quedar-se més temps veient la tele, consultant el mòbil o l'ordinador, o bé per nervis, segons dades del Centre d'Investigació sobre Fitoteràpia (Infito), que ha iniciat la campanya 'Dorm de forma natural' en les farmàcies de Catalunya.
Els especialistes aconsellen "desconnectar els aparells electrònics almenys dues hores abans d'anar-se al llit i la presa de plantes medicinals de dispensació farmacèutica per tractar l'insomni de manera ocasional", ha explicat la consultora d'Infito a Catalunya, Susana Martínez.

"Cada vegada és més habitual anar-se al llit amb la tablet o el mòbil que fan que estiguem enganxats a Internet i a les xarxes socials fins a tarda", ha constatat la mèdic de la Unitat de Somni de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, Rosa Peraita.

Això no només escurça les hores de somni sinó que repercuteix en la seva qualitat, per la qual cosa l'experta ha defensat desconnectar de tot allò que pugui excitar els nostres sentits almenys dues hores abans de ficar-se al llit.

Els adolescents "són molt vulnerables a reduir les hores de somni a causa de l'ús de la TV, el telèfon mòbil, les xarxes socials i Internet en general", ha assegurat Peraita.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1