Dijous, 15 de novembre de 2012 | 10:50
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 La producció industrial s'enfonsa al setembre un 11,7% i acumula tretze mesos de caigudes interanuals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ECONOMIA
 La producció industrial s'enfonsa al setembre un 11,7% i acumula tretze mesos de caigudes interanuals
Economia 07/11/2012 11:24
9poligono-industrial
L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va retrocedir un 11,7% al setembre respecte al mateix mes de 2011, accelerant en més de nou punts la caiguda interanual que va registrar a l'agost (-2,5%). Amb aquest descens, l'IPI encadena tretze mesos consecutius de reculades interanuals.
Una vegada descomptat l'efecte calendari, la variació interanual de la producció industrial va ser del -7% al setembre, enfront del -2,5% d'agost. En els primers nou mesos de l'any, l'IPI acumula un descens mitjà del 6,2%.

En taxa mensual, la producció industrial va registrar al setembre un repunt del 20% respecte a agost. Aquest avanç mensual és el més baix dels setembres dels últims cinc anys. Així, en 2008 i 2009, la producció industrial va augmentar més d'un 40% en taxa mensual, mentre que en 2010 i 2011 ho va fer en més d'un 32%.

Al descens interanual de la producció industrial al setembre van contribuir tots els sectors industrials, però especialment els béns intermedis, els béns de consum no durador i els béns d'equip.

Concretament, els béns d'equip van experimentar una caiguda del 17,5% respecte a setembre de 2011, motivada per les baixades en la producció de gairebé totes les activitats que componen aquest sector, entre elles la fabricació d'elements metàl·lics per a la construcció i la fabricació de vehicles de motor.

Els béns intermedis, per la seva banda, van presentar una taxa interanual negativa de l'11,9% a causa dels descensos gairebé generalitzats de les activitats que integren aquest sector. Els més importants, per la seva influència, són els observats en la fabricació d'altres productes químics i el tractament i revestiment de metalls.

Els béns de consum no durador van registrar una disminució interanual del 10,8% al setembre pel descens de la producció en la majoria de les seves activitats, entre elles la fabricació d'altres productes alimentosos.

Per la seva banda, el sector de l'energia i el dels béns de consum durador van registrar reculades interanuals de la producció del 2,1% i del 21,1%, respectivament.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1