20 de Setembre de 2012. 19:45h.

0 comentaris

2002 lectures

Imprimir Enviar Disminuir lletra Augmentar lletra

La UE finança investigadors catalans

La Comissió Europea dedica 160 milions a diversos projectes

El conseller Mena, durant la inauguració de la jornada (foto: DEMO)
El conseller Mena, durant la inauguració de la jornada (foto: DEMO)
El conseller Mena, durant la inauguració de la jornada (foto: DEMO)

Catalunya ha captat 162 milions d’euros provinents del 7è Programa Marc d’R+D (7èPM) de la Comissió Europea, el principal instrument de finançament per impulsar els projectes de recerca. Són dades de la convocatòria 2011 que indiquen que la captació de recursos per les empreses i entitats catalanes del 7èPM ha crescut un 28,5% respecte l’any anterior.
 
Les xifres s’han donat a conèixer aquest dijous dins el marc de la jornada Connect-EU, que ha reunit prop de mil professionals catalans, representants d’empreses, universitats, centres de recerca i centres TECNIO i CERCA que treballen en projectes d’R+D d’àmbit internacional.
 
La sessió ha estat organitzada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació; AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, i la Institució CERCA, Centres de Recerca de Catalunya.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha inaugurat la jornada acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, i el director general de Recerca, Josep M. Martorell.
 
Mena ha destacat que “la recerca i la innovació són la clau de volta per fer més amb menys i millor en tots els àmbits”, i ha expressat la voluntat del Govern i el seu suport per tal de portar al nivell més alt de decisió estratègica la innovació i la recerca, “responsable en un 90% de la millora de l’estat del benestar”.

Pel què fa als fons públics per a la innovació i la recerca, ja siguin catalans o europeus, el conseller ha recordat que cada cop més “els fons seran competitius i no distributius”, i ha emplaçat als assistents a “cooperar” i a potenciar la “transferència del coneixement cap al teixit socioeconòmic”.
 
De la seva part, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat el fet que “Catalunya és un dels pols de coneixement més potents del sud d’Europa gràcies a la feina dels darrers 15 anys i la xarxa d’universitats, centres de recerca, centres tecnològics i teixit empresarial que tenim al país”.

Castellà ha afirmat que els 225 investigadors ICREA catalans capten més recursos europeus per projectes de recerca, que els 100.000 que hi ha a la resta de l’Estat, i que amb la incorporació en els propers anys de 500 investigadors més gràcies al programa Serra Hunter “s’obren noves i grans oportunitats”; en aquest sentit ha encoratjat als assistents a orientar cada cop més els seus esforços cap a Europa i l’accés als fons europeus.
 
Durant la jornada s’han dut a terme prop de 300 entrevistes d’assessorament amb officers de la Comissió Europea per a la presentació de propostes al 7èPM, així com diferents sessions informatives sobre les convocatòries del programa (TIC, transport, salut i energia, entre d’altres).
 

 

Facebook

Twitter

Menéame

Digg

Barrapunto

Del.icio.us

Fresqui

Blinklist

Tafanera

 
url curta
http://tinyurl.com/d8n2yvn

comentaris

Aquest document encara no té comentaris. Si vols ser el primer en comentar fes click aquí

El + comentat

El + vist

El + enviat

07.01.09

·

09.07.08

·

27.05.11

·

14.09.12

·

24.07.11

·

28.09.12

·

31.05.11

·

30.06.08

·

12.10.12

·

06.10.11

·

El temps
Guia d'empreses
  Cercar
e-noticies

© Copyright e-noticies.com · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font
Crèdits: Desenvolupament Hispanetwork · Disseny Ochionet

Notícies en català · Notícies en castellà

e-notícies - Notícies Economia - La UE finança investigadors catalans

Capital de la Cultura Catalana Agència de Qualitat d'Internet Plató Obert de Produccions


  Amb el suport de
Generalitat de Catalunya