RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
12/11/2012 15:43
Declaració en favor del corredor mediterrani
Sin título
Rubalcaba diu que les aspiracions sobiranistes “retarden el final de la crisi”
Redacció
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha vingut a Catalunya aquest dilluns per donar suport al missatge antiindependentista que els socialistes catalans han posat en el centre del seu discurs. I ho ha fet posant l’accent en la part econòmica, no només negant les tesis que defensen que la independència ajudarà a superar la crisi, sinó afirmat tot el contrari.

“Primer ens aclarim”
Rubalcaba, en la conferència inaugural del XVè Congrès Nacional de l’Institut de l’Empresa Familiar, ha assegurat que els que sostenen que amb la independència “se sortirà abans i millor de la crisi” estan “completament equivocats”. “S'equivoquen, els estan mentint”, ha afegit. Tot el contrari, ha proclamat que és “evident” que “la ruta sobiranista catalana retarda el final de la crisi”. Especialment, perquè aquesta “tensió territorial” espanta els inversors estrangers a tot Espanya, segons ha dit, que, “ens demanen que primer ens aclarim, i després ja vindran a invertir", ha sentenciat. “A sobre del deute, el dèficit i l’atur, ara resulta que no sabeu ni qui sou ni a on aneu”, ha ironitzat, posant-se en la pell d’un inversor estranger.

Posteriorment, i en un acte a Tarragona, Rubalcaba ha acusat tant CiU com el PP d’amagar el discurs econòmic “que tots dos comparteixen” a sota del nacional, en una confrontació que ja els convé a tots dos, per distreure l’atenció de les retallades dels governs de Barcelona i Madrid. O, més gràficament, els ha acusat de “liar-se a cops de bandera” i d’“agredir amb la pàtria i les nacions”.

Els socialistes reivindiquen el corredor mediterrani
En aquest mateix acte, Rubalcaba ha signat, juntament amb els líders socialistes de Catalunya, Pere Navarro, el País Valencià, Ximo Puig, i Múrcia, Rafael González Tovar, una declaració per demanar que un pacte d'Estat que acceleri la construcció del corredor mediterrani. A la vegada, han denunciat que ni PP ni CiU han impulsat prou aquesta infraestructura, cosa que sí van fer els governs de l’època de Zapatero i del tripartit, segons han dit.

En aquest sentit, Navarro ha lamentat que CiU “va donar suport total al PP d'Aznar a un mapa d'infraestructures on no hi havia ni rastre del corredor mediterrani”. Una infraestructura que ha considerat un “exemple del model d'Estat federal que defensem els socialistes; connectat amb Europa, no radial i descentralitzat, i que té en compte la realitat socioeconòmica del conjunt del país”.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
5Veure i / o afegir comentaris
vado:com s'expliquen que a grecia, portugal i italia, no s'acabi la cri... Francesc:Si aquest sr. quan era vicepresident no en va encertar ni una,...
vado
17 04:08:08/11/2012
com s'expliquen que a grecia, portugal i italia, no s'acabi la crisi.
Francesc
13 00:47:32/11/2012
Si aquest sr. quan era vicepresident no en va encertar ni una, evidentment amb corredor mediterrani inclós, com pot estar tant segur que ara l'encerta, per cert no parla de federalisme, serà una idea de navarresos?
Antoni Ferret
12 21:54:11/11/2012
"...els que sostenen que amb la independència “se sortirà abans i millor de la crisi” estan “completament equivocats”. Completament d'acord. Ara bé: que “la ruta sobiranista catalana retarda el final de la crisi”, també és fals, perquè de final de la crisi NO N'HI HA.
Guillem de Varòic
12 19:14:32/11/2012
Com sempre, volen que els continuem pagant la festa que ni és nostra ni ens hi permeten participar.
Moisés
12 18:03:11/11/2012
CIU ha sido muy sucia de sacar su locura independentista, cuando en Catalunya y el resto de España, estamos en esta terrible crisis. Eso es apuñalar por la espalda a tu propia gente. La locura independentista está haciendo mucho daño a los intereses de los catalanes y españoles, en Europa y en el mundo...estamos tirando piedras sobre nuestro propio tejado. Cada vez que sube la prima de riesgo, lo pagamos los catalanes y españoles, que estamos en el mismo barco. Pero tranquilos, los de CIU tienen sus sueldos asegurados, y Artur Mas tendrá su pensión vitalicia.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat