Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dimecres, 14 de novembre de 2012, 19:48

Seguiment de la vaga general: 80% segons els sindicats, 20% segons el Govern

El ja típic ball de xifres s'ha donat també en la vaga general d'aquest #14N · Les manifestacions han estat massives, sobretot les de Barcelona i València

La vaga general d'aquest dimecres 14 de novembre, la segona de l'any i vuitena d'ençà de la restauració de la democràcia, ha tingut un seguiment desigual i el tradicional ball de xifres s'ha repetit: mentre els sindicats han xifrat el seguiment entre el 80 i el 90% i l'han qualificat "d'històrica", el Govern ha rebaixat substancialment la xifra fins a ubicar el seguiment al voltant del 20% -concretament al 21,72% en el sector públic i en el 16,9% en el sector privat-. Sigui quina sigui la xifra que més s'acosta a la realitat el cas és que la vaga ha tingut una especial incidència en el sector de la indústria i dels transports mentre que en el comerç ha estat més desigual i inferior. Pel que fa a les manifestacions, un cop més es fa difícil de quantificar l'assistència si bé han estat massives en totes les convocatòries d'arreu dels Països Catalans.

 

Sobre la de Barcelona, els sindicats CCOO i UGT han dit que un milió de persones ha sortit al carrer mentre que la Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra a 110.000. La capçalera de la manifestació convocada pels sindicats majoritaris -els dos ja esmentats, la Intersindical i la USOC- ha sortit de la plaça de Catalunya i havia d'arribar a la Diagonal per passeig de Gràcia. En no poder-se desplaçar, la lectura del manifest s'ha fet a dos quarts de set des d'un escenari ubicat a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Aragó. La manifestació alternativa ha sortit dels Jardinets de Gràcia i ha baixat tranquil·lament per Pau Claris cap a Via Laietana.


Una altra de les manifestacions més massives ha estat la de València en la què desenes de milers de persones també han clamat contra l'atur, la situació econòmica actual i l'actuació del govern de Rajoy. A Palma, dues manifestacions multitudinàries i han marxat des de la plaça d'Espanya. D'una banda, la més convencional i nombrosa, convocada pels principals sindicats de les Balears; de l'altra, grups de diferents organitzacions i particulars de l'entorn de la Plataforma Anticapitalista i diferents grups d'esquerres i independentistes que es desmarquen de les directrius dels sindicats majoritaris. Les altres manifestacions convocades arreu dels Països Catalans també han estat massives.

 

[foto: @arnaumonty]

Envia Corregeix

492 lectures   2 comentaris

les notícies més...