Notícies

Dijous  22.11.2012  06:00

Els espais vitals de Salvat-Papasseit: caminant per la riba

La plataforma de lectura Llibres per llegir va recordar els versos de Salvat-Papasseit aquest cap de setmana en una passejada literària pels espais on va viure el poeta, de la mà de Maria Nunes, catedràtica de llengua i literatura catalanes. Laura Basagaña hi va assistir

 

En Salvat era un poeta “humil, autodidacta, amb una vida curta i marcada per les fatalitats, però al mateix temps entusiasta, algú que estima la vida i s’hi aferra, un poeta de l’experiència”, esbossaMaria Nunes.  El vitalisme de Salvat-Papasseit segresta la mirada dels assistents que escolten la veu apassionada de Nunes. 

Salvat-Papasseit va participar activament en la publicació de revistes i manifestos, que expressaven el seu compromís amb l’esquerra política del moment. Fou membre del setmanari Los Miserables i també va escriure en les revistes La Actualidad, La Justicia Social Sabadell Federal, entre d’altres. En aquella època impulsa la fulla de subversió espiritual Un enemic del Poble,  i més tard farà d’editor a les revistes Arc Voltaic. Plasticitat del vèrtic. Formes en emoció i evolució, vibracionisme d’idees Proa.

Llegiu l'article complet, a Núvol.