Divendres, 23 de novembre de 2012 | 10:28
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Fiscalia obre diligències contra El Mundo per presumptes calúmnies contra Artur Mas

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
 Fiscalia obre diligències contra El Mundo per presumptes calúmnies contra Artur Mas
Societat 22/11/2012 17:11
La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d'investigació contra el diari El Mundo per presumpte delicte de calúmnia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, en publicar un supòsit esborrador policial sobre possibles comptes a Suïssa on es van cobrar comissions irregulars del 'cas Palau', i considera "radicalment falsa" la notícia.
Segons el decret d'incoació de la Fiscalia, signat de 21 de novembre, s'obren diligències d'investigació per les notícies publicades el 16 i 17 de novembre sobre Mas arran dels suposats comptes en paradisos fiscals on es van poder cobrar comissions per l'adjudicació a dit d'obra pública.

La Fiscalia pren aquesta decisió després que el gabinet jurídic de la Generalitat li hagi remès un informe sobre els articles.

En el seu escrit, el fiscal destaca que el suposat informe policial "es transmuta de forma sorprenent en el propi article a 'esborrany', concepte desconegut" que pot al·ludir a un text no oficial.

A més, el jutge instructor del 'cas Palau' nega haver encarregat a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) del Cos Nacional de Policia.

Fiscalia recorda que existeix llibertat d'informació quan el publicat és veraç "o, si més no, s'ha procedit amb la diligència necessària per aconseguir-la", però constata que en aquest article concorren tots els elements típics del delicte de calúmnia.

Així, considera que la informació és "radicalment falsa, mendaz", i que no hi ha dades en la causa ni en cap informe policial que afirmin ni suggereixin que Mas rebés diners de contractistes d'obra pública, ni que sigui titular d'un compte a l'estranger.

A més, creu que la notícia no té fonament i destaca que els seus propis autors "reconeixen implícitament la seva orfandat probatòria" en reduir un suposat informe policial a' esborrany', que per definició és un text inconclus, no oficial ni tan sols oficiós, diu.

El fiscal acaba constatant que la notícia no dóna dates però vincula els fets a la causa del 'cas Palau' i "insisteix" que Mes és president de la Generalitat a través d'un text amb falsa informació i difós en premsa escrita d'àmbit estatal.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1