Dilluns, 26 de novembre de 2012 | 10:34
Vostè es troba a: Inici > Societat >

José Manuel Ramírez: "239.000  dependents moriran sense haver rebut cap atenció"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
President de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials d'Espanya
José Manuel Ramírez: "239.000  dependents moriran sense haver rebut cap atenció"
Societat 20/11/2012 13:36
José Manuel Ramírez dependència
L'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials d'Espanya ha denunciat que, des de l'arribada del Mariano Rajoy al Govern fa un any, s'ha produït una "demolició controlada" de la Llei de Dependència, mitjançant la seva modificació "a través de reials decrets".
Així, el president de l'associació, José Manuel Ramírez, ha indicat, en declaracions a Europa Press, que aquesta "demolició" ha suposat un "atemptat" contra les persones depenents, les seves famílies, els professionals, les empreses del sector i les administracions autonòmiques.

Al seu judici, també ha implicat una "destrossa" en la política social d'Espanya, que ha provocat "una involució al que seria l'antiga beneficència". "Aquesta reculada de drets demostra que aquest Govern ha pres les mesures més desangelades i cruels amb les persones més vulnerables i alhora que ha pres unes mesures absolutament antieconòmiques", ha asseverat.

En concret, Ramírez ha assenyalat que l'Executiu ha retallat gairebé 1.000 milions d'euros a través de diverses decisions com la retallada del nivell conveniado, la retroactividad o la retallada d'un 15 per cent als cuidadors familiars; així com al no pagar la seguretat social d'aquests cuidadors i en retardar dos anys l'atenció d'aquestes persones en situació de dependència, una mesura que ha qualificat com la més "desangelada".

"239.000 DEPENDENTS MORIRAN SENSE HAVER REBUT CAP ATENCIÓ"


Aquestes mesures van a aconseguir, en la seva opinió, que "desenes de milers de dependents" morin sense cap atenció. "Si tenim en compte que un 80 per cent de les persones depenents són majors de 65 anys i que un 54 per cent són majors de 80 anys i l'esperança de vida d'un dependent de més de 80 anys no supera els quatre o cinc anys de vida, significa que, més de la meitat dels 239.000 dependents que hi ha, moriran sense haver rebut cap atenció", ha explicat.

D'aquesta forma, segons ha advertit Ramírez, s'ha produït una "derogació encoberta" de la Llei de Dependència i s'ha aconseguit que a Espanya hi hagi un "dret efímer". Aquest fet, d'acord amb ell, es comença a notar en les estadístiques mensuals, ja que, "pràcticament" des de setembre "no es manté ni tan sols la taxa de reposició" i no s'atén a les persones que estan en llista d'espera a través dels serveis i prestacions que deixen vacants aquells dependents que han mort.

Davant aquesta situació, el president de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials d'Espanya ha conclòs que solament cap la continuació de la demolició "cruel i calculada" de la llei o la dimissió de la "màxima responsable ministerial", la ministra de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat, Ana Mato.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1