Dimecres, 28 de novembre de 2012 | 11:52
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 SENTIT D’ESTAT

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
David Abelló
 SENTIT D’ESTAT
 David Abelló
27/11/2012 10:36
Catalunya, i per tant els catalans, no tenim sentit d’estat. Potser perquè fa força segles que no tenim estructures independents de govern, potser perquè som massa idealistes... No ho sé. El resultat però és que en un moment transcendent de la història no s’ha volgut donar una majoria àmplia a la única persona que a hores d’ara podia dur el país cap a la independència. 

En els grans moments, el món no entén de mitges tintes, de sumes i restes, de majories de partits i partidets. Quan la història s’escriu en majúscules, sempre s’ha fet al voltant de persones concretes, a les quals el poble els hi ha donat un crèdit en forma de confiança electoral. Evidentment que l’adhesió total a algú o unes idees mai existeix, i és bo que així sigui, però en aquest moment calia donar un missatge clar, i no ho hem sabut fer.

Tot i que des de l’interior de Catalunya es poden trobar mil explicacions del resultat, democràtic i inqüestionable, de cara enfora no s’entén el que ha passat. I no parlo de com es llegeix el resultat a Madrid, on la brunete mediàtica s’està fregant les mans. Parlo dels mitjans internacionals, de la UE, dels EUA... Allà no volen saber res de les nostres baralles de campanar i de la nostra mentalitat de trabucaires de cap de setmana.

David Abelló
Periodista
Xavier R
27/11/2012 15:38
T\'equivoques: els mitjans de comunicació internacionals estan dient que l\'independentisme ha guanyat les eleccions. No es pot barrejar el país amb un partit. Ni titllar els altres de partidets. Si el president Mas no ha obtingut la majoria per la que es delia és perquè la majoria ha considerat que era electoralisme poc creïble.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1