Quico Sallés | Actualitzat el 28/11/2012 a les 00:23h

La tarda més fosca del PSC

La investigació d'una trama corrupta a Sabadell provoca les imputacions de dos alcaldes del PSC i el seu secretari d'Organització, en unes hores de surrealisme frenètic

Les portes de la botiga del PSC al carrer Nicaragua ahir al vespre. Foto: QS/ND

Hi ha res pitjor per a un partit polític que dos dies després d'una patacada electoral, s'imputin dos alcaldes emblemàtics per una trama de corrupció i davant de tota la premsa apareguin dos Mossos d'esquadra a comunicar-li a l'enginyer en cap de la formació que està encartat en un cas de tràfic d'influències? La resposta és que és difícil trobar res de pitjor però això és el que es va viure aquest dimarts al vespre a la seu nacional del PSC.

L'antiga fàbrica de làmpades del carrer Nicaragua de Barcelona vivia ja hores baixes per la voràgine judicial i mediàtica de la presumpta trama de corrupció a Sabadell que esquitxava alcaldes significatius del PSC com el de Sabadell i secretari de política municipal del partit, Manuel Bustos, i la de Montcada i Reixac, María Elena Pérez.

Però la tragèdia es va ampliar quan cinc minuts abans de què el secretari de la formació, diputat al congrés espanyol i diputat electe al Parlament, Dani Fernández, oferís una roda de premsa per valorar la implicació d'aquests càrrecs socialistes en una investigació judicial va rebre la visita de la policia per informar-lo que ell també havia rebut.

Una situació que va confondre part de la premsa que va creure que dos agents significava un escorcoll i que va agafar amb el pas canviat la direcció del PSC. El batibull va estar servit: el número dos del partit buscat per la policia arran d'una conversa telefònica que el jutge instructor considera tràfic d'influències. Una situació més que incòmode, inversemblant per a la cúpula del PSC i pel públic periodístic que esperava una roda de premsa de simple tràmit i es va trobar amb un espectacle gairebé dantesc, amb corredissos, brames i més ràdio macuto que altra cosa.

Les alarmes es van disparar i la roda de premsa amb els mitjans, amb tres quarts d'hora de retard, va servir perquè Fernández expliqués que la policia l'havia vingut a trobar perquè "telefonés a un superior que l'havia d'informar d'un fet important". "Ens han dit que no tenien el telèfon de Fernández ni el de la seu i que per això han vingut", van assegurar fonts de la direcció del partit a Nació Digital amb cert toc surrealista i d'incredulitat.

El número dos del PSC va sortir amb estoïcisme de la roda de premsa, va fer la trucada que els Mossos li havien ordenat, va marxar a la comissaria de les Corts, va recollir el document que l'informava que es trobava encartat en un procés judicial i va recordar la seva condició d'aforat, és a dir, que en cas d'imputació, el seu cas s'ha de dirimir al Tribunal Suprem.

Tornat a la seu, Pere Navarro l'esperava amb membres del sanedrí socialista amb qui Fernández va estar més d'una hora reunit. Finalment, i complint el codi ètic del partit, el secretari d'organització del partit va ser suspès dels seus càrrecs orgànics a l'espera que es defineixi del tot la seva situació processal. Aquest migdia, Pere Navarro donarà explicacions públiques.

Una trucada a l'Operació Mercuri

Segons la Fiscalia Anticorrupció, els implicats en la trama de corrupció centrada a Sabadell exigien un dipòsit de com a mínim 120.000 euros per accedir amb avantatge a les contractacions públiques. Posteriorment, hi havia un pacte no escrit entre els empresaris i els imputats per abonar el 3% del cost final de les obres. Una trama siciliana que pot acabar com el rosari de l'Aurora.

L'operació batejada com a 'Mercuri', inclou escoltes telefòniques i entre aquestes una trucada entre Dani Fernández i l'alcaldessa de Montcada -i això que la policia no tenia el seu telèfon-. Una trucada que segons el jutge instructor més valdria que mai no s'hagués registrat, una opinió compartida pel politburó socialista que ahir va veure com la tarda s'enfosquia precipitadament. Com assegurava un veterà dirigent de la formació "en aquest país només sobra una cosa, i es diu mala llet".
 

Navega per les etiquetes

pscdani fernándezsabadellcas mercuri

COMENTARIS

+0
-0
Aquestes coses es veuen vindre
Ramónh, 29/11/2012 a les 09:23
Una vegada em toca a mí l´altra a tú.Uns partits tancats,ombrívols,enrarits,tenen que tenir aquestes conseqüències,només que sigui per suspicàcies.Hi ha massa quartos damunt la taula per no caure en la tentació.Cal que posem la democràcia a l´altura d´Europa i deixem de fer els "primos"
+2
-0
Navarro incongruent
Anònim, 28/11/2012 a les 14:17
En campanya en Pere Navarro de seguida va obrir la boca per exigir a CIU explicacions. Ara calla. S'ha de donar exemple ;no es pot ser tant llepafils quant el teu partit és un desori en Majúscules, i ara encara mes.
+2
-0
Tallar caps, necessitem caps
Anònim, 28/11/2012 a les 14:15
Marat, Robespierre torneu!!!!, guillotines, decapitacions, intransigència!!!! Ens cal imposar una etapa de Terror revolucionari com a la França de la Primera República i fer neteja!
Independència i regeneració!!! Certa classe politica l'hem d'escombrar li-te-ral-ment. Sortim d'Espanya i expulsem als corruptes, tots, sense compasió.
+3
-0
Estil Bustos
Anònim, 28/11/2012 a les 14:10
No només està imputat l'alcalde de Sabadell, sinó que també ho està la seva dona, el seu germà i el seu oncle. Una família xoriça, vaja. Quina màfia! Tota la familia ficant la mà...quins penques! Estil Bustos, estil PSC.
+5
-0
La descomposició degenerativa del PSOE-PSC .
Tomàs Tegat ( L’Ametlla), 28/11/2012 a les 13:37
La descomposició degenerativa del PSOE-PSC es atribuïble , potser , tant a causes aeròbiques com anaeròbiques . De la qual cosa no cal deduir necessariament cap tipus de corrupció percentual o carència d’actitud , d’aptitud o d’escrúpols .
Llevat de la inexistència enguany d’una munió de vots prestats que ja mai més tornaran .

Tomàs Tegat ( L’Ametlla)
+8
-1
Espanya no és un estat de dret
Jordi M, 28/11/2012 a les 11:18
Fixeu-vos que, quan la corrupció és sociata, els sociates sempre fan que el culpable sigui algú altre. De vegades el jutge (Marino Barbero era de dretes, Garzón estava ressentit perquè no l'havien fet ministre), de vegades la premsa que els denuncia ('el sindicato del crimen'), aquesta vegada la policia. L'escàndol no és tant la corrupció sociata, que no és cap novetat, com el fet que s'ho hagin guardat fins passades les eleccions. Ells no ho haurien fet. Els sociates haurien fet detenir l'adversari implicat a mig míting. De fet en temps d'un sonat que van tenir presidint el Govern espanyol -Zapatero, si no m'erro- això ja ho va fer més d'una vegada.
+6
-0
catalan revolution
Anònim, 28/11/2012 a les 10:56
Ara ja no vull independència sense revolució! Necessitem un canvi redemocràtic. Fóra corruptes!!!!!!!
+3
-0
dite
carboner, 28/11/2012 a les 10:38
Hostes vingueren que de casa ens tregueren.
+6
-1
DIFERENCIA
Anònim, 28/11/2012 a les 10:37
EL CAS DEL PSC ESTÁ AL JUTGE, I EL DEL SR. MAS UN ESBORRANY QUE NO EXISTEIX
+3
-0
NAVARRO, CALLAT
Anònim, 28/11/2012 a les 10:34
EL SR.NAVARRO, JA ESTÁ TARDAN MASSA A PARLAR, EL SEGON DEL SEU PARTIT QUE L'HI VA PORTAR LA CAMPANYA, ESTÁ IMPLICAT
+2
-0
català
Anònim, 28/11/2012 a les 09:49
Ja era hora que sortís a la llum.

http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


+1
-0
Trencasostres
Pep de Voltregà, 28/11/2012 a les 09:46
Si llegiu en Sostres veureu cap on tirarà EL MUNDO, ell marca la diana
+5
-0
Bustos, dona, germa, tiet i ves a saber quanti-tuttui
Anònim, 28/11/2012 a les 09:22
i el Gran Sala de Filesa, el gran mestre dels socialistos, que en diu de tota aquesta xorissada d'esquerres? Bustos, dona, germa, tiet, aixó es pitjor que la xorissada del Alfonso Guerra i el seu hermanito Ladron
+4
-0
LLista complerta, si-us-plau
Anònim, 28/11/2012 a les 09:15
Agrairia que es publiqui la llista complerta dels detinguts i implicats; col.laborar amb la justicia contra la corrupció general es una obligació ciutadana
+3
-0
Que es disolgui aquesta mena de PRI
Anònim, 28/11/2012 a les 09:09
Com el PRI mexicà, d'esquerres només tene la retòrica -és a dir, la mentida-; en realitat és una maquinària corrupta de poder al servei d'unes castes emergents provinets de l'antiga immigració aliades amb alguns burgesos dedcadents autòctons, que tan sols miren per la seva butxaca. És un autèntic fòssil, hereu de les componendes de la Transició que més valdria que desaparegués abans de convertir-se definitivament en una màfia...
+11
-2
Dimissions al TSJC, per quan?
Anònim, 28/11/2012 a les 08:46
Si el TSJC va parar el tema fins despres de les eleccions, cal que el President sigui cesat immediatament; estafar als electors es un delicte, i amagar l'afer abans de les eleccions es un delicte gravíssim; pero ningu de la justicia espera res de bo d'aquest Tribunal tan desprestigiat
+3
-0
L'unionisme es corrupció
Anònim, 28/11/2012 a les 08:28
Com al PP Gurtel, Matas, Zaplana,Undargarin, etc.
Camacho no esta imputada pero cobra 3 salaris de l'estat pero no fa 3 jornades de 8 hores.
+5
-0
A la fi!
Concís, 28/11/2012 a les 08:13
Ja els tocava, ja. Perquè mira que han fet corrupció legal:governar malament.
+4
-0
més valdria que mai no s'hagués registrat
Anònim, 28/11/2012 a les 03:09
"trucada entre Dani Fernández i l'alcaldessa de Montcada -i això que la policia no tenia el seu telèfon"

...però tenien punxada l'alcaldesa de Montcada o l'ajuntament
+7
-1
Gurtel català?
Anònim, 28/11/2012 a les 03:03
Un exregidor del PPC també pringat en l'assumpte. Que no sembli que no va amb ells...
+9
-1
Dedicat a la Carmen
Astruch, 28/11/2012 a les 01:45
Catalonia is not MERCURI
+5
-0
Filesa??
Fèlix the cat, 28/11/2012 a les 01:23
Filesa ... badell.

File Sabadell = Expedient Sabadell, en Anglès.

Què passa quan un partit polític és reincident en assumptes de finançament delictiu??? No s'hauria de penar la reincidència?? No caldria anar pensant en il·legalitzar un partit que demostra que és una organització que es financia, again and again, amb mètodes obertament delictius??? Si es proven les acusacions que menciona la fiscalia, caldrà pensar en alguna sentència (amb una es veu que no n'hi va haver prou) que determini alguna manera efectiva de cara a evitar que aquesta gent segueixi robant. Si se'ls ha d'il·legalitzar, se'ls il·legalitza, i tal dia farà un any.

Quan el responsable de formació d'un partit és un senyor que va ser empresonat per un delicte de corrupció ... passen aquestes coses. És més ... és del tot lògic que passin.

Secretari d'Organització, alcalde, tiet de l'alcalde que (vés per on!!!!) era promotor ... Puagghh!! Quin fàstic!

Si tot això s'esbomba abans de les eleccions ... El PSC no hagués arribat ni a deu escons. Encara han tingut sort.
+2
-6
Nervis???
Anònim, 28/11/2012 a les 01:18
Navarro tindrà raó, lo de Nicaragua es totalment desafortunat i a mes descarat i amb mala llet, i a mes exposant als propis agents policials sense cap necessitat nomes per fer mal al PSC. El Sr Puig ha aconsseguit que el Sr Navarro, avui hem caigui millor, Sr Mas perque necessita barallar se amb Camacho ja si te al Duran i a Puig??
+1
-7
Puig fot el camp
Anònim, 28/11/2012 a les 01:04
La tarda negra socialista es converteix en taca negra policial, per l l acció desmesurada dels mossos , despropòsit total amb tota l intenció de fer mal, el seyor Puig una vegada mes s haura d explicar i ja son moltes i despropòsit judicial també, aquest mes aviat desafortunat, que no amb mala llet.El senyor Puig ha de dimitir, no pot ser tants errors en poc temps, l Empordà, el nen ambel cap obert, la noia sense ull i ara aixo.
+11
-2
juassss
Miracomploren, 28/11/2012 a les 01:03

Tant criticar eh navarro i fots la merda sota l'estora jajajaj

ara que hi vaguin a ca'l pp que segur que treuran moltaaaa merda.

//*//
+10
-2
Molta casualitat...
Anònim, 28/11/2012 a les 00:58
Molta casualitat que no hagi sortit a la llum fins ara... Segur que s'han esperat a que passessin les eleccions. Us imagineu que apareix aquest escàndol els últims dies de campanya electoral? PSC 15 diputats! (i encara gràcies!)

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats - Eleccions al Parlament 2012
 
Escrutat100%
Escons totals135
Vots comptabilitzats:3.657.45069,56%
Abstencions:1.600.51030,44%
Vots nuls:32.2320,88%
Vots en blanc:52.8991,45%
Vés a: Llopart Microcosmos Rosé Brut Nature 2007: el rosat més complex

Llopart Microcosmos Rosé Brut Nature 2007: el rosat més complex

Elaborat amb un cupatge de pinot noir i monestrell, té 24 mesos de criança en ampolla

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: