RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
29/11/2012 11:13
Per al PSOE la mesura és tant restrictiva que neix “sense contingut”
Sin título
Guindos redueix de 620.000 a 120.000 els beneficiaris de la moratòria de desnonaments
Redacció
La moratòria de desnonaments aprovada pel Govern espanyol fa dues setmanes, que es convalida al Congrés aquest dijous, només beneficiarà, potencialment, 120.000 famílies, i no les 620.000 que va anunciar Luis de Guindos fa uns dies a Brussel·les. La norma ja va néixer aigualida, segons van denunciar experts i associacions d'afectats, però aquest dijous ha estat el Ministre d'Economia qui l'ha aigualit encara més.

L'Executiu va fer el primer càlcul basant-se en el nombre de famílies amb ingressos inferiors a 19.000 euros a l'any i que destinen més del 50% dels ingressos a pagar el seu crèdit hipotecari. Aquests, però, només són dos dels requisits per beneficiar-se de la moratòria de dos anys en cas de possible desnonament. Quan s'han aplicat la resta de requisits -econòmic i familiars- la xifra s'ha rebaixat fins a 120.000 famílies potencialment beneficiaries del decret, una cinquena part de les inicialment previstes.

No obstant, el propi Guindos ha admès que tampoc és una xifra exacta perquè no es donen 120.000 desnonaments d'habitatge habitual a l'any a Espanya: "A un total de 120.000 famílies se'ls podrà aplicar la moratòria una vegada hagin perdut l'habitatge. Però seran menys, perquè no es produeixen 120.000 desnonaments a l'any". El Ministre ha explicat també que el Govern ja disposa de 6.000 habitatges per destinar a lloguer social.

Contrari a canviar la llei hipotecària
El Ministre d'Economia s'ha mostrat obert “a la presa de noves mesures” per arribar “al màxim consens possible”. No obstant, és contrari a canviar la llei hipotecària: “Hem de ser conscients que no es poden adoptar mesures que alterin el disseny normal del nostre sistema normatiu bàsic, que ha permès l'accés de moltes persones a un habitatge. Hem de trobar l'equilibri per no convertir l'accés a l'habitatge en un privilegi al qual alguns no puguin accedir”.

Per al PSOE, que després de moltes hores de negociació no va poder arribar a un pacte amb el PP, el text és “arbitrari” i “no arriba a l'alçada d'urgent i necessari”. Segons la portaveu del grup socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, el Govern “ha sigut tan restrictiu en la delimitació de les persones que poden beneficiar-se d'aquestes mesures que les deixen sense contingut".
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat