RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
26/11/2012 11:00
Sense títol
Mas ha sortit esquilat
Wifredo Espina
Artur Mas anava a buscar llana i ha sortit esquilat. La seva ambició desmesurada l'ha portat a fer el ridícul. Una ambició personal que atribuïa a la "voluntat d'un poble", que en les urnes li ha dit que "no era això", com vam advertir aquí. Perquè aquest poble és plural i divers, i vol fer les coses d'una altra manera. Negociant, no amb desafiaments.

Es presentava com el Moisès salvador i s'ha enfonsat en les aigües abans de començar la travessia. Reclamava un poder "excepcional" per a la seva gesta "històrica" i ha arrossegat cap avall al seu propi partit, que fundà Jordi Pujol. I ara no sap, ni tan sols, com podrà conduir la seva pròpia nau. Ja busca copilots per governar, abans que haver de recórrer a salvavides.

No solament ha caigut del fals pedestal en el qual estava decidit encimbellar-se, i ha perjudicat al seu partit, sinó que amb les seves eleccions precipitades, deixa un país més fragmentat i difícil de governar. I això, després de perdre diversos mesos i amb un cost econòmic per a unes eleccions innecessàries, en temps de crisi galopant.

Aquesta ha estat la proesa de l'il·luminat Artur Mas. Li ha sortit malament la jugada en confondre els crits d'una manifestació massiva i complexa, amb la majoritària aspiració popular, que silenciosament ha acudit a votar més que mai. Enlluernat per aquesta il·lusòria visió, va canviar la seva legitima reclamació de "pacte fiscal" per millorar les finances catalanes, per un desafiament independentista des d'un partit que mai havia estat separatista.

I ho va plantejar amb una radicalitat tal -dins o fora de la llei- que va espantar a propis i a estranys. Els propis van veure desvirtuada la seva formació política, CiU, i els estranys no es van fiar del convers i van preferir donar el seu vot als independentistes de sempre, ERC.

I, a sobre, deixa el nacionalisme català més dividit i desil·lusionat. I el "Madrid" culpable de totes les desgràcies catalanes més tranquil que abans. Amb aquesta pirueta mal calculada, com diu Enric Juliana, "Espanya ha guanyat les eleccions catalanes". Artur Mas s'ha lluït.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
1Veure i / o afegir comentaris
Carlos:Don Wifredo, usted ha retratado la realidad de las cosas de form...
Carlos
26 14:15:46/11/2012
Don Wifredo, usted ha retratado la realidad de las cosas de forma magistral y clara. Es un gran placer leerle.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat