Dissabte, 1 de desembre de 2012 | 10:30
Vostè es troba a: Inici > Economia >

25.000 empleats de banca començaran a ser acomiadats aquest nadal

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La banca es prepara per eliminar el 25% de les seves oficines
25.000 empleats de banca començaran a ser acomiadats aquest nadal
Economia 19/11/2012 14:04
9Banco de España
Els sindicats esperen un cerrojazo als serveis centrals de totes les petites caixes, on no hi ha hagut acomiadaments amb prou feines, i de tota la xarxa de sucursals fora del territori natural. Alguna cosa que suposaria tancar el 30 o 40% del negoci majorista, comprats de capitals, banca corporativa, assegurances, fons de pensions, mitjans de pagament (targetes), cartera de renda fixa, intermediació de borsa , entre uns altres. Només de serveis centrals calculen que van al carrer 5.000 persones, i el tancament de sucursals i de la resta de negocis i activitats pot suposar altres 20.000 llocs de treball.
El Banc d'Espanya ha reconegut als sindicats que els ajustos presentats per les entitats bancàries s'aplicaran sense modificacions tal com els sol·liciten des de la Unió Europea. Sembla ser que el tret d'acomiadaments es produirà a partir de desembre, després de l'aprovació dels plans de viabilitat de les entitats bancàries. Els sindicats esperen entre 20.000 i 25.000 acomiadaments que es producirian amb els 20 dies per any treballat aplicant extrictamente la reforma laboral vigent.

En honor d'un sanejament bancari es va a eliminar un altre 25% de capacitat, en oficines i plantilles. Amb aquest nou ajust la xifra de pèrdua de llocs de treball des del 2008 aconseguiria la friolera de 55.0000 empleats de banca menys. Amb l'afegit que ajusti ja no dóna per més prejubilaciones ni hi ha diners per a indemnitzacions més enllà dels 20 dies per any treballat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1