Previsió pont de la Puríssima (I)

Falta encara una setmana sencera per encetar aquest pont de quatre dies que segur que molts espereu, i per ara poques coses clares hi ha sobre el temps que podria fer. La dinàmica de canvis constants que hem engegat aquesta setmana sembla que tindrà continuïtat la setmana que ve, no entrarà per ara cap anticicló, i per tant, sense que hi hagi pluges extenses en perspectiva, el temps anirà canviant força durant la setmana vinent, amb alguns dies de fort vent, i sobretot pujades i baixes de temperatura.

Una borrasca afectarà l’oest de la península entre dimecres i dijous, deixarà xàfecs extensos i vent fort en àmbits com Galícia i Astúries. Aquesta borrasca no ens afectaria de ple, però dijous i divendres el cel podria quedar bastant tapat i caurien precipitacions febles al Pirineu. Això passaria amb una cota de neu força alta i amb temperatures més suaus que els últims dies.

Un cop la borrasca arribi al Mediterrani, ara per ara s’entreveu la possibilitat que es pugui reactivar, això passaria durant el cap de setmana. Dissabte i diumenge baixarien clarament les temperatures, faria vent, i hi hauria alguns xàfecs, que ara per ara s’intueixen més probables al País Valencià i a les Illes que no pas a Catalunya.

En resum, costarà precisar què pot passar a la segona part de la setmana que ve, però sembla que podríem començar el pont amb poc fred i acabar-lo amb temps d’hivern. Difícilment tindrem quatre dies radiants, amb el pas dels dies caldrà anar concretant si serà un pont amb temps canviant i algun xàfec, o si hi haurà alguna tongada de pluges i nevades més seriosa. El que sembla clar és que de neu no els en faltarà als que s’acostin al Pirineu, ja que aquesta setmana n’ha caigut amb alegria, amb gruixos de més de 40 centímetres en alguns punts de la cara nord. Ho testimonia aquesta imatge del Port de la Bonaigua que hem rebut avui via twitter.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús