Dilluns, 3 de desembre del 2012

Tancar la finestra Tancar
Política
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari

Bersani s'imposa a Renzi a les primàries del PD

El guanyador per liderar el centreesquerra italià obté un 60% dels vots

Les eleccions presidencials seran a l'abril

El secretari general del Partit Demòcrata (PD), Pier Luigi Bersani, i l'alcalde de Florència, Matteo Renzi, van escenificar ahir l'últim acte de les primàries en què es van disputar la candidatura del centreesquerra per a la presidència del govern en les eleccions que se celebraran l'abril de l'any que ve a Itàlia. Bersani, de 61 anys, secretari del partit i representant de la vella guàrdia, i Renzi, de 37, que durant la campanya ha venut una renovació generacional de la política italiana des de les files del Partit Demòcrata, han estat protagonistes d'una disputada lluita, que es van saldar ahir amb la victòria del primer en una segona volta en què, segons els primers resultats oficials, hauria obtingut el 60% dels vots. “Des de demà donaré un perfil fort de govern i de canvi al centreesquerra”, va indicar al saber-se guanyador.

Es resolia així una incògnita que en la primera volta va descartats els altres tres candidats de la cursa. A partir d'aleshores, Renzi i Berzani van escalfar motors per accelerar una aliança de centreesquerra entre el PD i la formació Esquerra Ecologia Llibertat (SEL) cap a una victòria més que probable en les eleccions per succeir el tecnòcrata Mario Monti al capdavant de l'executiu italià, segons els últims sondejos.

Favorit confirmat

En la primera volta de les primàries, Bersani, de tradició comunista i amb una àmplia experiència de govern, va quedar com a favorit, amb el 44,9% dels vots, però en no aconseguir el 50% es va haver de celebrar ahir la segona volta. Darrere Bersani van quedar situats Renzi (amb un 35,5%), seguit de Nichi Vendola (15,6%), líder del SEL i president de la regió de l'Apúlia, que va demanar als seus seguidors que avui donin suport al secretari general del partit. Els altres participants van ser Laura Puppato i Bruno Tabbacci.

El comitè de la candidatura de Renzio va denunciar algunes “irregularitats” en el procés, com ara llistes dobles, a la regió de la Toscana, a la qual pertany Florència.

Tant Renzi com Bersani van enterrar dissabte la destral de guerra després d'una setmana en què la tensió entre tots dos havia anat augmentant a causa de les normes de les eleccions primàries. Tots els candidats havien denunciat Renzi per haver incomplert les normes de pagar per diversos anuncis en què promovia el vot en diversos diaris, mentre que aquest pugnava perquè s'obrís un registre amb els nous votants que ho demanessin, ja que estava convençut que la mobilització l'afavoriria en aquesta segona volta.

L'alcalde de Florència va publicar ahir un missatge a la xarxa social Twitter en què convidava Bersani a asseure's a fer un cafè. “I també un dinar, quan sigui el moment”, li va respondre el secretari general del Partit Demòcrata.

Darrera actualització ( Dilluns, 3 de desembre del 2012 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucions als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada

Ofertes de treball a Barcelona

Comercial Freelance

Servizone

02/12/12 16:13 - BARCELONA

DEPENDIENTES/AS CAMPAÑA DE NAVIDAD. CASTELLÓN

Springfield

02/12/12 00:00 - BARCELONA

Portal de feina de la Generalitat de Catalunya

Enquesta

Enquesta: Creieu que CiU ha de
Creieu que CiU ha de "refer ponts" amb el PP com demana Unió?
 

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook

Google +

Segueix-nos a Twitter