Dijous, 6 de desembre de 2012 | 10:27
Vostè es troba a: Inici > Política >

 L'oposició de Sabadell força el cessament de càrrecs de confiança i electes imputats

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
OPERACIÓ MERCURIO
 L'oposició de Sabadell força el cessament de càrrecs de confiança i electes imputats
Política 05/12/2012 07:15
L'equip de govern de Sabadell haurà de valorar el cessament temporal dels seus càrrecs electes i de confiança imputats per la presumpta trama de corrupció urbanística que s'investiga sota la 'Operació Mercurio', en compliment d'una moció aprovada aquest dimarts amb el suport de tota l'oposició en bloc.
El text, proposat pels grups Entesa per Sabadell (EpS), CiU, PP, ICV i EUiA, insta al fet que els càrrecs electes i de confiança siguin cessats fins que finalitzin les diligències prèvies de la investigació, així com l'actual alcalde, Manuel Bustos.

Busts ha nomenat aquest mateix dimarts com a alcalde accidental al primer tinent d'alcalde i regidor de Cultural, Juan Carlos Sánchez, que ha presidit la sessió plenària i qui ha dit que haurà de consultar amb els serveis jurídics del consistori --que hauran d'emetre un informe-- si pot dur a terme la mesura aprovada, malgrat el rebuig del grup del PSC.
 
La moció exigeix de la mateixa manera que les despeses derivades de les persones imputades i vinculades al consistori no es puguin finançar amb fons públics ni a través dels serveis jurídics de la casa.
 
"El govern ha de cessar als càrrecs de confiança i electes imputats i permetre la substitució de les seves responsabilitats institucionals", ha afirmat la portaveu d'Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez, qui igual que la resta de l'oposició ha lamentat que l'alcalde, Manuel Bustos, s'hagi absentat de la sessió plenària.

Els grups de l'oposició han coincidit a destacar que això permetrà "recuperar la confiança", mentre es duu a terme la investigació sota la presumpció d'innocència.
 
No obstant això, el portaveu local del PSC, Ramon Burgès, ha recordat que els imputats no han estat "ni acusats ni culpables", per la qual cosa ha rebutjat la proposta que, al seu judici, xoca amb la presumpció d'innocència.
 
"Tot el dany que es pugui fer quedarà en el record", ha afirmat Burgès, qui ha reiterat que en cas que es demostri que algú ha comès un delicte o una falta molt greu s'actuarà amb tot el pes de la llei.
 
Una visió compartida per l'alcalde accidental Juan Carlos Sánchez, que ha valorat que "no es pot dir que es creu en la presumpció d'innocència i demanar el cessament".
 
LA COMISSIÓ MERCURIO
 
El ple de Sabadell també ha donat llum verda a una altra proposta de l'oposició consistent en la creació d'una comissió política i pública que abordarà el seguiment de l'operació Mercurio més enllà de la investigació judicial.
 
La iniciativa, que ha estat aprovada per unanimitat a proposta de CiU, pretén garantir la transparència i l'honorabilitat del bon nom de la ciutat de Sabadell a través d'una comissió informativa.
 
El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha explicat que la comissió servirà d'espai per al seguiment de la investigació, així com de garantia per al bon funcionament dels serveis del consistori, per la qual cosa es preveu en el si d'aquesta comissió la revisió dels principals contractes de l'Ajuntament.
 
Rossinyol ha defensat que es tracta d'una mesura "higiènica, de seguretat i bona per a la ciutat", que a més busca revisar el personal de les empreses adjudicatàries i les convocatòries de places de funció pública de l'Ajuntament.
 
La celebració del ple ha aixecat molta expectació, la qual cosa ha portat a celebrar-se amb una sala de plens abarrotada de públic, mentre prop d'un centenar de persones s'ha concentrat a la plaça enfront de l'Ajuntament.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1