Divendres, 7 de desembre de 2012 | 10:25
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Files molt prim  Homs oi?".

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Carmen P. Flores
 Files molt prim  Homs oi?".
 Carmen P. Flores
06/12/2012 11:23
 Aquest dimarts, semblava no ser un bon dia per al portaveu de el  Govern, Francesc  Homs. I això que va fer  tot el possible per dissimular-ho davant del concorregut nombre de periodistes que  allí ens trobàvem, en la tradicional roda de premsa posterior al Consell Executiu.   No ho era, perquè havia saltat a l'actualitat, la més que polèmica remodelació educativa del Ministre Wert que tots vostès ja coneixen. Una bona part de les preguntes van ser realitzades  en aquesta adreça, potser per això va haver-hi dues ocasions en les quals Homs va voler interpretar com amb doble sentit les preguntes d'alguns companys,  advertint-los amb un " files molt prim, oi?".

 Davant les cares d'estranyesa, admetent el seu estat, no va dubtar a rectificar afirmant que potser ell  no estava molt fi aquest dia.  En aquesta ocasió com ho fa en unes altres, quan està  a punt de saltar a la yugular d'algun intrèpid periodista,  fa apilament del socorregut got d'aigua que té amagat en el faristol, ho beu, com si expliqués fins a deu per controlar-se -les  classes rebudes semblen que li han servit d'alguna cosa-i segueix responent a les preguntes amb més o menys encert, amb més o menys empatia , depenent del mitjà que hagi fet la pregunta.
 
Quan arriba el torn, a la que els escriu i li demana que aclareixi  si forma part del grup negociador de CIU que tracta de posar-se d'acord amb ERC, diu que no sap gens i es fa el sorprès.  I davant la insistència que  ja s'ha publicat el seu nom en els mitjans de comunicació,  sense arrugar-se em respon  , " No es cregui tot el que es publica en els mitjans". I davant la meva  cara de sorpresa , encerta a afegir :" No pot dir res perquè hi ha un pacte de confidencialitat entre els dos partits i a més, li repeteixo, no es crea tot el que es publica".
 
Avui, ja tots mes tranquils, solament puc afegir per pura cortesia: Senyor Portaveu, la qual cosa publiquen alguns mitjans, és el que vostès, els qui siguin, volen que es filtri "solament" a aquests mitjans Oi?.  Al que afegeixo  com a justa correspondència  a la seva resposta borgiana, del gran Borges, clar: Jo  el que publiquen els meus col·legues m'ho creo , encara que aquests ho  escriguin en els "molt subvencionats¨ per Vostè. i el Govern que representa, mitjans de comunicació  del Gran d'Espanya i Petit de Catalunya Oi?.
 
I d'altra banda, permeti'm des de l'afecte que li haig de li d'un postrer consell: No es prengui als periodistes per ximples. Encara que amb prou feines quedi ja treball en la nostra benvolguda professió, i Vostè. controli a molts dels editors que ens paguen, no ho som Oi?
 
Carmen P. Flores
Periodista
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1