Catalunya seria més rica sense Espanya segons el Financial Times

21/11/2012

Manifestació de la Diada

La premsa britànica segueix tenint el marc polític català al punt de mira. Una Catalunya independent seria més rica i tindria poques possibilitats de ser expulsada de la UE,  segons el Financial Times, que aquest dimecres en la seva edició web ha publicat un vídeo i una anàlisi titulada “Encara no hi ha necessitat de pànic pels inversors de bons”, sobre la situació que es viuria a Catalunya i Escòcia en cas d’aconseguir la secessió d’Espanya i el Regne Unit respectivament.

L’article del FT assenyala, però, que tot i ser un país més ric que l’Estat espanyol, Catalunya també estaria més endeutada. Obtindria més ingressos ja que no hauria de desviar-ne una part cap a Espanya, de manera que si calculem quin seria el PIB per càpita d’una Catalunya independent l’any 2011, arribaria fins a 27.430, mentre que el de l’Estat espanyol sense la regió catalana res reduiria fins el 22.284. Les xifres de deute serien la part negativa, registrant Catalunya un 94% del PIB, mentre que Espanya estaria endeutada en el 79%.

Per la seva part, l’edició digital de la BBC ofereix l’article “Punt de vista: independència de Catalunya”, on recull opinions de diverses personalitats al voltant de les properes eleccions autonòmiques que viurà el país. Muriel Casals, Rosa Cullell, Jordi Gracia Garcia, Francesc Carreras, Salvador Cardús i Alfred Bosch són els testimonis. Un article que arriba després que al telenotícies del vespre de la mateixa cadena aparegués un reportatge sobre la situació actual de Catalunya amb declaracions d’Artur Mas.

 

Tags: , ,