Dimarts, 11 de desembre de 2012 | 10:05
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Díaz Ferrán, Angel Cabo i els altres vuit detinguts en la 'operació Crucero' declaren ja en l'Audiència Nacional

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
OPERACION CRUCERO
 Díaz Ferrán, Angel Cabo i els altres vuit detinguts en la 'operació Crucero' declaren ja en l'Audiència Nacional
Economia 05/12/2012 10:43
L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán i els altres vuit detinguts en la 'operació Crucero', en la qual s'investiga el suposat vaciamiento patrimonial del Grup Marsans per evitar el pagament als seus acreedoresya es troben en l'Audiència Nacional a la disposició del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, van informar fonts jurídiques.
  El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, que instrueix aquest procediment a partir d'una denúncia presentada al febrer passat per les majoristes AC Hotels, Meliá, Pullmantur i el grup Orizonia, podria imputar als detinguts els delictes d'alçament de béns, blanqueig de capitals i insolvència punible.

   En l'operació també han estat detinguts l'empresari Ángel de Cabo, que va comprar Marsans a través de l'empresa Posibilitum; el seu col·laborador Iván Losada Castell, conseller delegat de Nova Rumasa; la secretària d'aquest últim, Susana Mora; i Teodoro Garrido, encunyat de De Cabo. 
 
   A més de realitzar vuit registres en domicilis particulars i seus socials de l'entramat, el Cupero Nacional de Policia va arrestar a Rafael Tormo, Antonio García, Carmelo José Estellez Giménez; i José Enrique Pardo Manrique, que haurien actuat com a suposats testaferros de De Cabo.
 
Paradisos fiscals 
 
   El jutge investiga si Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual, que va morir al juny passat, van utilitzar les empreses de De Cabo per evadir el patrimoni de Marsans a paradisos fiscals i no pagar els deutes amb els creditors, que les majoristes denunciants quantifiquen en 45 milions d'euros. 
 
   Per investigar el rastre de les possibles transaccions financeres i determinar si els detinguts tenen actius immobiliaris a l'estranger, el jutge té previst cursar comissions rogatorias a Liechtenstein, Suïssa, Irlanda, Xipre, Panamà i Colòmbia. D'igual manera, s'estudia si Díaz Ferrán i Pascual van dur a terme la cessió fictícia de béns mobles a Posibilitum.
 
   Els investigadors també creuen que Díaz Ferrán va tractar d'ocultar a través d'una societat interposada la propietat de dos pisos de luxe a Nova York pels quals va pagar, respectivament, 7,8 i 2,7 milions de dòlars; un xalet en Calviá (Mallorca) i un iot de 27 metres d'eslora anomenat 'Leuqar' --Raquel a l'inrevés, nom de l'esposa de Díaz Ferrán, Raquel Santamaría--. El 5 de juny passat el jutge Velasco va ordenar el bloqueig del iot, que estava atracat en el port de Barcelona, per evitar un intent de trasllat de l'embarcació fora del territori de la Unió Europea (UE).
 
   A més, Gonzalo Pascual, mort al juny passat, hi hauria donado abans de morir als seus quatre fills les seves participacions empresarials en tres empreses propietàries de diverses finques de caça a Toledo. 
 
   Els denunciants acusaven a Díaz Ferrán i el seu soci de dur a terme "un deliberat, sistemàtic, dolós i perfectament planificat procés d'alçament i ocultació precipitada dels seus béns personals amb la finalitat d'intentar eludir els seus innombrables i importantíssimes obligacions de pagament pel que fa als seus creditors".
 
   Al domicili de l'expresident de la patronal la Policia va trobar un quilo d'or i 150.000 euros en metàl·lic. Segons la cotització actual de l'or, la quantitat d'aquest metall preciós estaria valorada entorn dels 60.000 euros. A més, els agents intervenieron diversos cotxes d'alta gamma.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1