Redacció | Actualitzat el 07/12/2012 a les 09:44h

Els Mossos van utilitzar projectils durant la vaga general del 14N

Un vídeo mostra que alguns agents van fer servir unes boles de tamany més reduït en una zona pròxima al Passeig de Gràcia



L'afirmació del conseller d'Interior Felip Puig, segons la qual els Mossos d'Esquadra no van utilitzar pilotes de goma durant la manifestació del 14-N ha quedat matisada a causa d'un vídeo penjat a youtube, on s'observen agents antiavalots utilitzant pilotes de goma en una zona pròxima a la què Ester Quintana va resultar ferida i va perdre un ull. De fet, Nació Digital ja va informar el mateix dia de la vaga de l'ús de projectils, un de les quals va anar dirigit contra un grup de periodistes.

El vídeo ha estat penjat per l'ONG Solidaritat i Comunicació i al minut nou s'hi pot veure com la policia dispara projectils a la confluència de la Ronda de Sant Pere amb el Passeig de Gràcia, la zona on va resultar ferida Quintana. Fonts d'Interior asseguren que no es tracta de boles de goma, que no es van utilitzar, sinó d'un tipus de tamany més reduït "que mai no ha estat negat pel conseller".

Manel Prat defensa Felip Puig

Per la seva banda, el Director General de Policia, Manel Prat, ha sortit en defensa de Felip Puig i ha assegurat que les paraules del conseller estaven fonamentades en els informes elaborats per la policia. En declaracions a Catalunya Ràdio, Prat ha assegurat que en tot cas, no hi havia "mala voluntat" en les paraules de Puig i ha anunciat una investigació interna per comprovar els fets.

La pilota de goma que ha impactat contra un periodista. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital

Navega per les etiquetes

14NvagaMossos

COMENTARIS

+0
-1
Ha mentit?
Anònim, 08/12/2012 a les 01:58
El que es evident es que el senyor Puig va dir que en aquella zona no es van disparar boles de goma. En el video es clar que SI es van disparar boles de goma. Que cadascu tregui la conclusió que li sembli o cregui convenient.
+0
-0
per l'anònim de les 18:25
Anònim, 07/12/2012 a les 22:35
Són l'anònim de les 11:31 i efectivament sóc mosso, es deu notar per què a diferencia de tu i de molts que esteu en aquest foro, jo se de que parlo. Tan sols et volia dir que es una pena veure com es parla tan a la lleugera i s'acusa a persones del delicte de "tortures", en primer lloc ciutadà del mon et recomano que et llegeixis l'article 174 del codi penal per entendre si ets capaç el significat de tortures, en segon lloc si no has estat capaç d'entendre el significat et recomano que facis un petit viatge a països com Síria, allí potser ho pots comprovar, i en tercer lloc faries bé de no utilitzar més aquesta paraula en va tant a la lleugera ja que fa no gaires dècades en aquest país molta gent si que va patir tortures i no en manifestacions precisament.
+7
-3
Les coses com són
Anònim, 07/12/2012 a les 20:40
Si us plau els que no vareu anar a la manifestació, ni als aldarulls posteriors del dia 14 de novembre a Barcelona, absteniu-vos de fer comentaris. És un tema seriós amb provocadors violents i reaccions de la policia i s'hauria d'analitzar i reconstruir fil per randa el què va passar. Una cosa és que voldríeu que hagués esdevingut i una altra el que realment s'esdevingué.

També seria d'agrair parlar amb molta més propietat, si observeu l'objecte que té a la mà el periodista de la foto no és una pilota ni una bola, no és pas un cos esfèric.

També seria important que els periodistes, si volen assistir al desenvolupament dels actes violents, anessin més ben equipats, com els membres de l'assistència mèdica, amb casc, ulleres de seguretat i armilla de seguretat. Una post manifestació violenta no és com treballar en un acte esportiu.
+5
-2
Bola
Anònim, 07/12/2012 a les 20:22
Cos esfèric i massís de qualsevol matèria.

Els coixinets metàl·lics que llençaven alguns "manifestants" si que eren boles.
+5
-1
Fora la violència!
Anònim, 07/12/2012 a les 20:19
Quina actitud més infantil, provocar a la policia o aplaudir que uns provocadors ho facin, i després queixar-se.

Jo vaig anar a la manifestació del proppassat 11 de setembre en plena llum de dia i sense tapar-me la cara.
+5
-1
Una mica de serietat
Anònim, 07/12/2012 a les 20:08
Els focs també els va encendre la policia?

I els contenidors tombats?

Hi ha proves?
+4
-16
Puig terrorista!
Anònim, 07/12/2012 a les 18:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-4
No són pilotes
Anònim, 07/12/2012 a les 17:12
Aixó de la foto no és una pilota de goma. Per tant si no hi han altres proves: els mossos NO van utilitzar pilotes de goma.
+15
-3
No estar molt clar
Anònim, 07/12/2012 a les 16:41
Lo que no es diu aqui es que alguns dels manifestants "no pacifics"(ojo els pacifics nooooo) llançaben coixinets metal.lics i es bastant probable que sigue lo que va impactar a la noia, es una llastima lo que va pasar-li, i si hi ha irregularitats s'han de pagar, pero abans hauria de haver una investigació no??? si no tornem a lo de sempre i serem mes animals que els de la selva...
+8
-16
Es clar que si
Anònim, 07/12/2012 a les 16:12
La Policia no hauria d'exisitir, només coarta la llibertat de destrossa de la población.

Exigim que es modifiquin les lleis i que els ciutadans enfadats puguin destroçar, robar, agredir, etc. a qui vuguin, ja que és el nostre drte de protestar contra el que no ens agrada.

L'estat només hauria de servir per pagar-nos un sou, proporcionar-nos herba de bona qualitat, etc.

(fi de comentari irònic)

Sempre s'ha dit que qui no vulgui pols no vagi a l'era. No entenc perque la gent no es pot manifestar pacíficament com vam fer 1.500.000 persones fa uns mesos.
+3
-16
Tira la pìedra y esconde la mano
Anònim, 07/12/2012 a les 14:40
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-2
.
Anònim, 07/12/2012 a les 12:44


https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1



Escara esteu a temps de signar la petició a la Casa Blanca, a favor de l'Estat Català, hi ha temps fins el 24 de desembre.

Ja hi ha més de 31.000 signatures i està entre les mes populars.
+12
-27
Felip Fuig
kalua, 07/12/2012 a les 12:14
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+10
-26
Felip Fuig
kalua, 07/12/2012 a les 12:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-23
Puig dimissió!!!
Anònim, 07/12/2012 a les 12:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-15
enfadat
Anònim, 07/12/2012 a les 11:45
"ha anunciat una investigació interna per comprovar els fets"

sempre el mateix, investigacions internes = ens rentem la roba bruta entre nosaltres.

Algu tindria que anar a la presó, han deixat a una noia sense un ull de per vida, traumatitzada, destrossada i surt el mandamas del Puig i diu en altres paraules que es mentida, que algun manifestant li va tirar un objecte....

La masa critica social esta tocant limits, aixo acabara malament.
+19
-12
Manipulacions
Anònim, 07/12/2012 a les 11:41
El que mostra la foto és un projectil de 40mm, que es dispara amb un altre tipus d'arma, que no té res aveure amb les pilotes de 12mm, que a causa de la seva trajectoria erràtica i poca precisió són perilloses, també serà de goma però que no té res a veure amb les altres. Per tant Felip Puig no ha mentit i no es pot jutjar des de la més pura ignorància, o directament mala fé.
+8
-17
L'enemic a casa
Jordi M, 07/12/2012 a les 11:37
La funció pública de l'estat català hauria de partir de zero. És més: l'experiència hauria de ser demèrit.
+15
-4
En que quedem
Anònim, 07/12/2012 a les 11:33
A veure, que es va disparar? Perquè el que surt a la foto no és una pilota de goma i no sembla utilitzat. De totes formes, el Puig ha mentit tot i que no tenia perquè fer-ho, ja que com posa la notícia: "utilització durant els aldarulls posteriors a la vaga general" i ja sabem que si hi ha aldarulls i ha càrregues i trets.
+12
-7
Projectils
Nyerro, 07/12/2012 a les 11:31
Crec que el que es veu a la foto i el que dispara el mosso no és una pilota de goma si no un projectil antidisturbis. La diferència està en la precisió que té. Les pilotes es disparen cap a terra i no es controla on van. Que jo sapiga el Conseller no va negar en cap moment que es disparesin projectils. L'equivocació i el que demostra el video és que les actuacions dels mossos van ser també en el lloc dels incidents on l'Ester va perdre l'ull. El que encara s'hauria de demostrar és que la causa de l'agresió sigui un projectil com el de la foto i no qualsevol altre objecte dels que es van llançar per part dels manifestants "pacifics".
+28
-6
PERDONEU !! AIXÒ NO ÉS UNA PILOTA E GOMA
Anònim, 07/12/2012 a les 11:31
El proyectil que es veu a la imatge no és una pilota de goma, concretament és un projectil de plàstic de 40 mm amb una punta arrodonida que es deforma quan impacta amb l'objectiu i que es dispara amb u llançador que no dispara pilotes, a diferència de l'escopeta de cartutxos que si els dispara. Precissament els mossos van canviar a aquesta arma per evitar episodis com els que esteu parlant i a diferència de les pilotes de goma que si està demostrat que poden treure un ull a una persona, si es va disparar amb aquesta arma es bastant improbable que es pugui treure un ull. Per tant es bo per tots que el medis d'informació informin i no desinformin.
+17
-19
Puig Dimissió
Francesc Josep, 07/12/2012 a les 11:29
Quina vergonya,ara que a de dir el Sr Felip Puig,que tot aixó és mentira,Sr Felip Puig sí ús plau per la seva dignitat i per el bé de Catalunya,DIMISSIÓ.
+18
-10
LES DECLARACIONS DE PUIG
LLUQUET, 07/12/2012 a les 11:26
Vaig sentir les declaracions de Felip Puig, ell parlava de la no utilització de pilotes de goma en la zona de la noia ferida, i de la si utilització de pilotes en altres zones. També recordo el PRESIDENT DEL MEU PAÍS I LA PRESIDENTA DEL PARLAMENT entrant en helicòpter al Parlament, I UNS ENERGÚMENS BLOQUEJANT L'ACCÉS A UN DIPUTAT CEC, (que desenes de milers de catalans havien votat)AMB L'ARGUMENT QUE ERA UN DIPUTAT CONVERGENT. SI AL CARRER UNS GRUPS ES COMPORTEN COM UNA REPÚBLICA BANANERA. BÉ QUE ELS TENIM D'ATURAR, ELLS SÓN ELS RESPONSABLES DELS DANYS CAUSATS. els mossos ESTAN AL SERVEI DE TOTS i la majoria aclaparadora vol viure en DEMOCRÀCIA I ORDRE.
+11
-24
al de les 10.25
Anònim, 07/12/2012 a les 11:05
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-18
Si ha mentit, que dimiteixi!
Xavier V, 07/12/2012 a les 10:50
Si ha mentit en una qüestió tan seriosa com aquesta, em sembla evident que hauria de dimitir. El tema no és la utilització de pilotes de goma (que ja és un tema prou greu), sinó la immunitat policial i la credibilitat dels consellers.
+18
-7
a vere
Anònim, 07/12/2012 a les 10:25
que van tirar pilotes de goma si. ara la que surt a la foto encara s ha de disparar, aixi que no cal ser 1 felip puig de la vida i distorsionar els fets...
+27
-27
PUIG DIMISSIÓ!
Anònim, 07/12/2012 a les 10:00
Tan simple com: Felip Puig dimissió i que indemnitzin a l'Ester, que paguin el que han fet... Encara que ni tot l'or del món li tornarà l'ull.. Colla de desgraciats... No arriba a apareixer el vídeo i que? es renten les mans? com sempre! No ho podem permetre!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: