Diumenge, 9 de desembre de 2012 | 10:31
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Cares conegudes s'uneixen a la campanya "Ojo con tu Ojo" de l'Associació Stop Pilotes de Goma

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Dimecres passat van demanar en una concentració la dimissió del conseller Felip Puig
 Cares conegudes s'uneixen a la campanya "Ojo con tu Ojo" de l'Associació Stop Pilotes de Goma
Societat 24/11/2012 14:50
Purificació González.- Si dimecres passat l'Associació Stop Pilotes de Goma va reunir a un centenar de persones que van demanar a crits al dimissió del conseller Felip Puig davant la seu del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Ara són rostres coneguts i compromesos com el periodista Jordi Évole o l'actor Celestino Corbacho els qui s'han unit a la reivindicació de la retirada de les Pilotes de Goma com a armes dels Antidisturbis dels Mossos d'Esquadra davant la perillositat en la utilització de les mateixes contra els ciutadans en les manifestacions . Enguany vuit persones han perdut la visió d'un ull per l'impacte directe d'una pilota de goma.
 Des de fa quatre anys,l'Associació STOP PILOTES DE GOMA ,denúncia i lluita perquè els Mossos d'Esquadra deixin d'emprar les pilotes de goma, perquè són altament perligrosas.

Dimecres passat  21 de novembre van convocar una concentració en solidaritat amb Ester, qui ha perdut la visió d'un ull com a conseqüència d'una d'aquestes pilotes el dia de la vaga general. 

Per a la  associació STOP PILOTES DE GOMA , aquestes pilotes de goma són un arma altament perillosa ja que encara que està considerada dins del grup de les armes menys letals, no exclou la possibilitat de la mort en cas que copegi a parts vulnerables del cos, especialment en el pit i el crani. Nombrosos estudis científics publicats evidencien que els ferits greus a causa d'aquests projectils no són un fet anecdòtic o fortuït, sinó que hi ha una probabilitat molt alta que els subjectes rebin l'impacte d'aquestes bales de goma en parts del cos vulnerables, per sobre de la cintura.

Explica l'associació que Ester "els últims anys de la seva vida els ha dedicat a compaginar la seva professió en el sector de l'hostaleria amb les seves inquietuds culturals, i des dels seus espais de treball, les cafeteries del Centre Cívic de Sant Martín i del Centre Cívic Sandaru, ha ofert cultura popular a la ciutadania, una cultura lliure i gratuïta, perquè tothom pogués gaudir. Aquesta és la raó per la qual Ester és també una dona coneguda al seu barri, Sant Martín, on sempre ha format part de la xarxa cultural. Dimecres passat, 14 de novembre, la seva vida va donar un gir inesperat, un gir brutal produït per una agressió, una agressió de la qual no coneixem l'autor però sí la seva professió. Dimecres, poc abans de les nou de la nit, quan Ester marxava a casa amb uns amics després de participar en una manifestació legal convocada amb motiu de la vaga general, un projectil llançat per un mosso d'esquadra va impactar en la seva cara produint-li una greu lesió que li va provocar la pèrdua de visió en un ull i el trencament de diversos ossos tant del pòmul com de la mandíbula".

No és la primera víctima d'aquests projectils, en els últims anys són moltes les persones que s'han trobat en la seva mateixa situació en el nostre paí ja que "les pilotes no discriminen, no discriminen per edat, com no ho fan per sexe ni per filiació política, les pilotes de goma ens poden afectar a tots. Les pilotes són un arma perillosa, mortal com es va demostrar recentment als carrers de Bilbao, que augmenten la seva perillositat quan són disparades il·legalment apuntant a les persones".

En l'Associació manifietan "sentint-nos menyspreats per les paraules del Conseller d'Interior, qui davant la realitat constatable dels fets, va declarar que dimecres passat no s'havien utilitzat aquests projectils, ens vam sumar a la demanda social, que és ja un crit, que exigeix la seva dimissió davant la repressió desmesurada i contínua que està oferint com a resposta a qualsevol protesta social o cívica".

Per col·laborar amb testimoniatges de qualsevol tipus enviar un mail a: animsester@gmail.com
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1