Quico Sallés/Barcelona | Actualitzat el 08/12/2012 a les 23:59h

Els motius que fan perdre 12 escons

CDC admet que Duran, la vaga general, les calúmnies i el discurs de la por han passat factura als sobiranistes el 25N

Un militant de CiU, incrèdul davant l'escrutini del 25N al Majestic. Foto: Adrià Costa

La nit electoral del 25N, les sales de l'Hotel Majestic, seu electoral de CiU, semblaven la recepció d'una funerària. Fins i tot, la militància aplegada per a celebrar una virtual victòria aclaparadora i absolutíssima només tenia esma de celebrar els escons que sí que sumava ERC. El resultat registrat va rebentar les porres i va dinamitar qualsevol de les prospectives de resultats. CiU va assolir 50 escons, 12 menys que fa dos anys quan durant dos mesos havia reclamat una majoria "excepcional" per liderar un suposat projecte sobiranista. La patacada va ser sonora.

La setmana següent es va reunir l'executiva de CDC, amb els resultats reposats i els primers auxilis superats. Va ser dimarts passat, quan el número dos dels convergents, Oriol Pujol, amb aquell posat astut de qui accepta que alguna cosa grinyola, va voler identificar les causes del desastre de l'expectativa electoral.

Segons el discurs oficial de la direcció de CDC aprovat aquesta setmana, la sotragada té arrel, més enllà de les retallades, en la "vaga general", el "discurs de la por", les "calúmnies de El Mundo" sobre el patrimoni financer de Jordi Pujol i Artur Mas, factors estatals com ara la "crisi dels desnonaments" que va esclatar en plena campanya i com "alteració menor", les declaracions del número dos de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida que topaven amb l'argument principal de la federació en defensa del sobiranisme.

Ara bé, membres de la direcció admetien a Nació Digital no combregar amb aquesta tesi oficial. Aquesta mateixa setmana insistien -ja ho avisaven en campanya- en la seva queixa pel que creien que els havia fet perdre una factible majoria absoluta: les paraules de Duran considerant pràcticament impossible que una Catalunya independent continués formant de la UE, i negant l'existència d'una majoria independentista ara mateix.

Les mateixes fonts es planyen que la direcció no reconegui el fracàs d'una campanya electoral erràtica. Dirigents territorials com orgànics de CDC es van lamentar al comitè electoral d'una campanya "massa distant", "amb poc carrer", "molt messiànica" i "freda".

"Cal recordar-los que una campanya no et pot fer guanyar unes eleccions, però sí que té les pot fer perdre, i aquí n'hem viscut l'exemple", reconeixia a Nació Digital un veterà integrant del war room convergent. El plany rau en què les anàlisis oficials del partit no recullen el que una bona part de la direcció convergent, bases i dirigents territorials veuen com les causes principals d'una victòria amarga.

Navega per les etiquetes

25Noriol pujolciu

COMENTARIS

+5
-0
votar a CDC ?
Jordi A.P., 09/12/2012 a les 13:09
Encara no s'han adonat a CDC que aquest personatge que tenen d'UNIO els ha fet el llit d'una forma descarada, quins beneficis ha tingut? penso que mé d'un!! aquesta persona ha estat sempre un infiltrat i no estranya a ningú amb dos dits de seny. Per això mateix jo i la meva familia (5) no hem votat a Mas cosa que haguéssim fet ja que aquesta vegada es mereixia la confiança almenys per haver tingut la valentia de plantar cara com ho ha fet.
Possiblement només per aixó no ha tingut la majoria absoluta que demanaba, com puc votar a un partit ambigu, senyors de CDC reflexionin !!!!!
+6
-0
rosa
Anònim, 09/12/2012 a les 12:50
Cal fer fora el Duran de la vida política catalana, segons la meva opinió.
Aquest senyor que no es carn ni peix i vol mantenir el seu status tan aquí com a Madrid ens fa massa mal als catalans.

I, caldria també fer una revisió a fons i noves lleis per impedir que qualsevol ciutadà (per bo que sigui) pugui eternitzar-se en política.

Potser llavors el poble... podríem tornar a confiar en els nostres polítics.
+6
-0
escoltar el poble
Montserrat, 09/12/2012 a les 12:40
Espero que hagin apres la lliçó i ara sí....escoltin la veu del poble....català....la principal raó va ser en Duran....la meva familia i amics estavem a punt de votar CIU...i la darrera setmana vam canviar d'opinio...i no som un cas unic....
IMPRESCINDIBLE..que Duran plegui....és impossible guanyar un referendum amb l'enemic a dins
+7
-0
la gent hi veu mes clar
Anònim, 09/12/2012 a les 12:27
Espero que "algú" de ciu, llegueixi els comentaris que fa la gent en aquest diari ND, i aixi sabran el perquè de la pèrdua de 12 escons, perque semble que encara no saben que ha passat.
Em semble que només busquen excuses i no veuen la realitat.
El poble a l'hora de votar no és tant imbècil com es creuen els partits politics i veuen més enllà de les declaracions, que moltes vegades són búides.
+8
-0
no ens falleu.
Anònim, 09/12/2012 a les 12:19
la meva familia ens vem repertir els vots, uns ciu i els altres erc. volem l'independència i ens va fer por, que'ls convergents si tenien majoria, es fessin enrrera. en tota la campanya havien evitat la paraula i feia una mica d'angunia. també hi ha l'impresentable del Duran, que per el que és veu, té una força inexplicable dintre ciu. fa molt de mal.
el nostre vot no és fidel a cap formació, votem el que creiem pot ser millor per el pais. estem contents amb els resultats, ciu manant i erc oposició. tots amb l'independència com objectiu. donem una bona imatge davant del mòn.
no ens falleu.
Visca Catalunya!
+6
-0
la fi autonomista
fide, 09/12/2012 a les 11:47
la coalició Convergència-Unió és autonomista...amb la fi de l'autonomisme ja no té cap raó...quan es trenqui podrem passar al sobiranisme...mentre no ho facin la ballarem día sí i dia també amb l'autonomisme i la federació... i ens cremaran als sobiranistes...per tant, CiU HA DE TRENCAR!
+7
-0
I el que no es diu
Anònim, 09/12/2012 a les 11:43
L'últim (least but not last) error, i per a mi majúscul, va ser quan als darrers tres o quatre dies de campanya els convergents van començar a dir que sense majoria absoluta de CiU no hi hauria independència. D'això se'n diu arrogància, supèrbia i salvapàtries. I, afortunadament, l'electorat els va girar l'esquena.
+9
-0
Resultat magnífic el 25N
Anònim, 09/12/2012 a les 11:40
"Massachussetts", "estructures d'estat", "estat lliure associat", "estat interdependent", "estat confederat", "estat bavarès", etc. Volíeu més motius per desconfiar d'en Mas/Duran? I ara no doneu excuses, ja que el resultat va ser magnífic pels partidaris del dret a decidir (60/40) i per a la propera consulta(2013/2017). En Junqueras n'és la garantia. No passaran: si no ens independitzem desapareixerem com a poble perquè em arribar al punt omega. Europa decidirà si dóna més valor a la nostra decisió democràtica a a la força de les armes de l'estat espanyol.
+7
-0
Sembla que no vulguem donar-nos compta de amb qui ens juguem els quartos
Anònim, 09/12/2012 a les 11:37
CDC admet que Duran, la vaga general, les calúmnies i el discurs de la por I L'ESTAFADA DELS VOTS DES DE L'ESTRANGER han passat factura als sobiranistes el 25N. Sembla que no vulguem donar-nos compta de amb qui ens juguem els quartos. Per España els catalans hem fet un desafiament a l'estat i per respondre aquest desafiament si val tot. Els interessos dels catalans se'ls en fot. Els costara molt poc unir-se contra la deslleial Catalunya, segons ells. I nosaltres que esperem a unir-nos i a endaga un full e ruta inequivoc cap a la independencia. Amb una consellaria d'Afers Estrangers, que aixó si que els fot. Perque el que volen es reduir el conflicte a u conflicte local on Catalunya es incapaç e governr-se.
+1
-8
¿Y la autocrítica?
Llevant, 09/12/2012 a les 11:37
CDC está haciendo como el que se tira un pedo y comienza a mirar para todos los lados a ver a quien echa la culpa.
CDC lo ha hecho rematadamente mal estos dos años y la suerte para ellos es que buena parte del electorado catalán no repara en la gestión, ni en la corrupción. Solo hay que ver que ERC después de hacer los desastres que hizo cuando gobernó hace pocos años ha vuelto a tener un subidón.

El electorado catalán igual que el español o el de cualquier país es irracional. Siempre hay alguien que saca un trapo rojo para despistar a los miuras de los votantes mientras él hace sus negocietes y chanchullos. En este caso, la muleta ha sido la independencia y en la campaña no se ha hablado para nada de los dos años de gestión penosa de CIU.

También es verdad que CIU no tiene muchas alternativas y éso es lo que les ha salvado. Miras a izquierda y derecha y el panorama es desolador. ¿A quien votar, a Felip Puig y Oriol Pujol o el alcalde de Sabadell del PSC? ¿A Duran o a los "quemaiglesias" del CUP?
+0
-15
Foto explicativa
Anònim, 09/12/2012 a les 11:16
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-0
CiU, no ens refiem
Arnau Carné, 09/12/2012 a les 11:12
El motiu fonamental es el poble català; no ens fiem gens dels conversos. Gent que de cop van apareixer a la mani, quan feia cuatre dies deient que no hi volien anar i la despreciaven. La vicepresidente, Duran esclar i molts de CiU. Posat's en aquest daltabaix votem ERC que al menys genuinament sempre ha dona't suport a la independéncia.
+15
-0
L'enemic dins casa
Tito, 09/12/2012 a les 11:02
A casa meva ningú es va refiar del Sr.Duran, de manera que els tres vots van ser per primer cop per ERC, tot i reflexionar amb el posicionament sol.licitat pel Sr.Mas. A les properes valorarem la feina feta per ERC ja que els nostres vots son un préstec temporal. Una altra raó per no votar CiU es la no destitució fulminant del Sr.Puig, a qualsevol democràcia digna no se li hauria de donar l'oportunitat de dimitir. Mes raons per no pensar avui en CiU com a opció seriosa....
+6
-1
També
Anònim, 09/12/2012 a les 10:54
Les retallades també els van passar factura segur, ja que tot i que molts haguessin votat en clau independència o sobirania, les retallades tan viscerals pesen molt, no en tingueu cap dubte
+15
-0
El pitjor motiu
Anònim, 09/12/2012 a les 10:50
és en Duran, doncs els altres són externs, aliens per tant a la pròpia dinàmica. El que no pot ser es que doins de casa teva mantinguis a un dels elements cancerígens i no facis res per extirpar-lo. Per tat, expulseu a en Duran, desfeu-vos-en com sigui...a cops i patades si cal.
+1
-17
Al de las 10:21
Anònim, 09/12/2012 a les 10:48
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-0
No hi ha excuses
Anònim, 09/12/2012 a les 10:46
No hi ha excuses per no fer la consulta. Aquestes eleccions han donat també moltes dades positives. Hi ha hagut molta participació que s'ha decantat pels partits pro consulta. S'ha visualitzat que en Duran grinyola si es vol arribar lluny. Malgrat les amenaces militats, d'expulsió d'Europa, de no cobrar les pensions i ser llençats a les penes eternes de l'infern, la gent ha votat pel dret a decidir. No hi ha excuses ni marxa enrera. Ara més que mai cal una consulta dins d'un temps raonable. Europa haurà de decidir si vol desempatar entre la força de la democràcia o la força militar. La UE no pot tenir un conflicte territorial en plena Europa.
+2
-5
Independencia
Anònim, 09/12/2012 a les 10:36
El problema és que el vot clarament independentista no ha pujat. Si votes ERC en comptes de CiU no passar res, al contrari, millor. Penso que ha fet molt efecte el discurs de la por del PP, que no s'ha contrarestat de forma contundent. Catalunya esta acabada.
+0
-4
hmm
Tomppa, 09/12/2012 a les 10:33
A Espanya els espanyols tenen més poder i diners, que estant esperant encara per marxar ?
+5
-2
Que n'aprenguin!
Anònim, 09/12/2012 a les 10:30
Trobo l'anàlisi força encertat. Encara que hi trobo a faltar l'efecte de les retallades mal fetes.

Amb tot penso que és el millor resultat per assolir la llibertat.

Imagineu-vos CiU amb majoria absoluta intentant anar cap a la independència i repetint tot el que ha passat: En Duran fent campanya en contra. La Alicia enganyat als jubilats i ningú de CiU explicant que és a Espanya no no es cobraran les pensions. El govern demanant el vot per un nou estat on hi haurà encara més retallades i més patges on governaran els mateixos. Durant la campanya pel si a la independència imatges dels mossos atonyinant a gent pacífica i el govern que demana el vot per la independència defensant els mossos torturadors. El govern espanyol, la fiscalia, hisenda... afirmant categòricament que els màxims dirigents de CiU són uns lladres i uns corruptes. Tot amanit amb èxits reals o imaginaris del govern espanyol per millorar la situació dels desnonats o quelcom similar...

Per assolir la llibertat només tenim dues vies:

1) Es declara la independència al parlament, es pren el control del país i llavors en un àmbit de llibertat i de joc net es fa el referèndum.

2) Juguem més fort que Espanya. Anem a totes. Fotem fora en Duran. Engeguem una campanya paral·lela de desprestigi d'Espanya i dels polítics espanyols inclosos els botiflers catalans. Anem preparats per contrarestar les calumnies contra els dirigents i anem amb diversos líders no només un. Lliguem curt els mossos d'esquadra i garantim que no hi haurà cap abús i si hi és cau damunt dels causants tot el rigor i rebuig. Engeguem una campanya explicant els grans avantatges de la independència fins i tot més grans si som fora de l'euro que no pas dins. Acabem amb les retallades amb solucions imaginatives i si cal fent posar al costat del país La Caixa i els grans empresaris. Engeguem una gran campanya de la por a seguir lligats a una Espanya que se'n va a la merda i que si no ens en deslliurem es revenjarà de nosaltres espanyolitzant-nos sense pietat. Obrim de debò un procés modern de disseny del nou estat amb una democràcia de veritat i amb un sistema econòmic enfocat a resoldre els problemes de les persones, un procés que generi il·lusió i esperança...

En qualsevol dels dos cassos no es pot fer amb majoria absoluta de CiU. Pel primer cas cal que CiU estigui en minoria i Espanya la posi en una situació tan crítica que no tingui més remei que tirar pel camí del mig. En el segon cas cal la participació no només d'ERC sinó de Iniciativa, les CUP, els sindicats....
+14
-0
La campanya pel SI al cinturó vermell, si us plau, i des d'ara
Realitat Desigual, 09/12/2012 a les 10:21
És important conèixer les causes d'una devallada per poder fer-ho millor a partir d'ara. Estic d'acord amb què, d'una banda, Duran, la vaga general, l'esclat de la crisi dels desnonamenrs en plena campanya, les calúmnies d'El Mundo i el discurs de la por han passat factura als sobiranistes el 25N. Però no menys important ha estat el fracàs d'una campanya electoral erràtica, "massa distant", "amb poc carrer", "molt messiànica" i "freda".
No obstant, vull fer una reflexió: causes com la vaga general, la crisi, els desnonaments, la por i les calúmnies mai deprendran de la voluntat i el bon treball de CiU ni de cap partit que es presentin defensant la sobirania. Sempre ens les trobarem. Si no aquestes mateixes, unes altres igual d'influents. Tot l'aparell de l'Estat, tot l'entramat mediàtic i d'organitzacions socials (sindicats inclosos) es posaràn al servei de l'espanyolisme una i una altra vegada, cada cop amb més força, per impedir que guanyi clarament el SÍ a la independència, assumim això d'una vegada per totes.
En canvi, hi ha coses que sí estan a l'abast de CiU, ERC i qualsevol altre formació que defensi la independència. Coses que només depenen de com s'enfoqui la campanya, de com es defensi el discurs, de si aconsegueix arriba a qui ha d'arribar per aconseguir que penetri i triomfi. I aquí és on pren especial relleu l'anàlisi que diu que la campanya de CiU va ser "massa distant", "amb poc carrer", "molt messiànica" i "freda". M'estic d'acord, n'estic tan d'acord que durant la campanya vaig arribar a pensar que ho feien malament, molt malament, a cosa feta, és a dir, que volien estavellar-se o que algunes persones molt poderoses de la federació havíen dissenyat una campanya ad hoc per estavellar en Mas. Això no pot tornar a passar. Porto anys, i ara més que mai, reclamant que els independentistes (també ERC i SI) han de trepitjar molt més carrer i concentrar-se, sobre tot, en aquell sector de la societat catalana al qui veritablement s'ha de convèncer per tal d'ampliar la base social de l'independentisme. M'estic referint a la primera i segona corona de Barcelona i a districtes com Nou Barris a la capital. Quin sentit té concentrar els esforços en actes electorals per a catalans molt convençuts de la Catalunya endins? Mentre deixem el Baix Llobregat, Badalona, L'Hospitalet, Sabadell, Terrassa, Rubí, etc. a les mans del PSC, la Camacho i, sobre tot, del Rivera? Fiquem-nos al cap que si be l'independentisme té més escons, no té suficients vots directes com per poder assegurar que guanyarem la consulta amb la majoria amplíssima que cal guanyar-la. Ara per ara, i essent molt optimistes (és a dir, "suposant" que la meitat dels votants d'ICV i "tots" els de CiU votarien SÍ a la independència), només ens separen uns 435.000 vots de les forces que defensen clarament el NO. Baixem del núvol, si us plau, perquè un altre diagnòstic erroni, una interpretació equivocada, un sentiment d'anar sobrats, ens pot conduïr al desastre.
No anem sobrats, ni molt menys. 435.000 vots de més no és com per fer volar coloms. Serien molts els estats del Món i principalment europeus que considerarien massa ajustada la diferència com per poder reconèixer el nou estat. I això sense comptar amb la variable interna, és a dir, quines garanties de pau social i d'èxit tindria el nou estat amb una distància tan curta entre els uns i els altres? Cap ni una.
M'agradaria des d'ara aplegar en una mateixa taula tots els partits, però també totes les organitzacions socials de qualsevol mena que estan a favor de la independència i poder dir-los el següent: la campanya pel SÍ a la independència comença ara. De fet, ja va començar el dia 26 de novembre. És des d'ara que cal anar barri per barri, porta a porta si cal, casal a casal, fàbrica per fàbrica, lloc a on s'apleguen més de 5 persones per lloc, INFORMANT, INFORMANT, INFORMANT i INFORMANT de la necessitat imperiosa de la independència, de les aventatges econòmiques, socials, culturals, etc. de tenir un estat propi, del què ens espera si seguim a Espanya, de, de, de... Però informant be i exhaustivament. Informant be, que no s'ha fet, que s'han reconegut massa incógnites, massa inseguretats que han provocat que el discurs de la por s'imposés. Per exemple, la gent no en té ni idea de que no cal estar a la UE per tenir lliure circulació de bens i persones sense que Espanya s'hi pugui oposar; que no cal que ningú ens doni permís per continuar amb l'euro, etc.
I cal escollir molt be els escenaris en els quals ens hem de moure. No podem concentrar-nos allí a on el vot independentista ja supera el 60 o 70%. No cal. En aquests llocs només cal mantenir la flama. Cal d'una vegada per totes anar a pel vot dels castellanoparlants més renuents, més vulnerables al discurs de la por. Cal frenar des d'ara els intents de convertir-los en colons espanyolistes, cosa que en Rivera sap fer cada dia més be davant els nostres nassos i sense que moguem un dit. Si no entenem això, si pensem que en quinze dies de campanya per la consulta farem que aquesta aventatge de només 435.000 vots pel SÍ s'eixamplarà fins a 1 milió o més de persones, fracassarem. I fracassarem perquè els unionistes faran tot i més per a què al referèndum vagin a votar pel NO els qui ni tans sols van anar a votar el dia 25. O fracassarem perquè els unionistes treballaran de valent al cinturó vermell, a les principals ciutats més poblades per gent castellanoparlant, per tal que no vagin a votar, la qual cosa podria deixar la participació en un miserable 50% o menys.
La clau de la independència la tenen al Baix Llobregat i a la resta de la primera i segona corona metropolitana. La té també Barcelona capital a determinats districtes (Nou Barris, per exemple). I fins que no entenem això i no entenem que la campanya ja ha començat, fins que no entenem que hem de fer una tasca de corredor de fons com la que va fer l'ANC per tal d'assegurar una Diada massiva, no ens en sortirem.
+7
-1
avís a ERC
prius, 09/12/2012 a les 10:07
El poble ha votat amb molta més inteligencia del que es podia esperar,no s´empassat que CiU tingues el coratge de convocar el referendum i la independència,les retallades,privatitzacions i corrupteles,han passat la factura que havien de passar i un sector molt important de CiU ha votat ERC,la debacle del PSC ha beneficiat,principalment,a C´s en contra del que es podia esperar que era que votesin ICV,demostran un cop més que els votants del PSOE son de dretes espanyolistes.I la CUP a arrosegat vot principalment de l´abstenció conseqüent.
Ara es previsible que si les espectatives creades no es materialitzen a mitj plaç,el vot tornarà a canviar,perquè el que si s´ha demostrat es que el vot no es lleial,i no ho ha de ser.Un avís a ERC que potser es el qui tingui més vots deslleials,si no hi ha resultats dificilment tornaran a repetir resultats.
+15
-2
Al de les 00:31.
Carles Viñals Casado, 09/12/2012 a les 09:56
El teu em sembla el més interessant dels comentaris. Confesses que "molts votants de CiU no els vam votar pel seu canvi de política". És a dir: no els votàreu perquè per primer cop defensàven la indepenència. Suposo que per la mateixa raó encara voteríeu menys ERC.

A quí votàreu doncs? Al PP? ... A C's...? Els catalans us estarem eternament agraïts, grans patriotes...
+12
-2
Ens en podem sortir igualment
Linda , 09/12/2012 a les 09:48
Igualment ens en podem sortir. El president Mas és prou fort i té les qualitats.
+7
-3
Estàvem convençuts
Anònim, 09/12/2012 a les 09:47
El meu entorn més ampli (aprox un centenar de persones de Bcn) estava totalment convençut que en Mas ja la tenia la majoria absoluta i és per això que gairebé tots varen considerar que no era necessari votar CiU sinó, totalment relaxats i inconcients de la importància del moment, votaren SÍ o Erc.
+6
-2
Ja els està bé
Boi Ruiz, Mas Colllell, Felip Puig..no gràcies!, 09/12/2012 a les 09:38
Què s'esperaven? que els votessin els retallats? que es retallin ells els collons i que deixin en pau la sanitat pública.
+13
-2
Uff
Anònim, 09/12/2012 a les 09:38
I seguin amb el comentari de les 8,43 un altre motiu, i mol important per mi, ha estat els pactes de CyU amb el PP, cada vegada que posem a casa el telenoticies de TV3 sens regira l’estómac, de tants polítics forasters, de tanta llengua forana, de tant Real Madriz, de tant diners llançats per les retransmissions de la F1 amb tanta bava cap Fernandito Alonso, en resum per la flagrant des catalanització de la “nostra TV3”
+8
-0
Co-lideratge
Toni Daró, 09/12/2012 a les 09:21
Esquerra va aprofitar bé la feina de dos líders. En Junqueres sumant per una banda i en Duran restant pels altres.
+10
-3
Enemic
Henry MTQ, 09/12/2012 a les 09:19
Tenir en les llistes a Felip Puig tampoc convida a votar-los amb entusiasme.
+5
-6
assuatar l'electorat.
VíctorP, 09/12/2012 a les 09:19
Doncs, jo que el que crec que ha passat ha estat el contrari: Han acollonit la part del seu electorat conservador que no està per "aventures independentistes", i que no es poc. (Ai,ai,ai la meva pensió..Val mes això que res).

Avantatge: S'ha clarificat qui vota CIU i per que.

+5
-0
Mas per menys
L'hereu del Mas, 09/12/2012 a les 09:15
El repartiment dels poders i càrrecs en la federació de CiU venen de la proporció de vots obtinguts en les primeres eleccions deprés del restabliment de la democràcia i en la que els dos partits es varen presentar separats. Crec que està entre 5 a 1 o 4 a 1. Aixó afecta a les llistes (de cada 4 o 5 de CDC, 1 de UDC), alcaldies, regidors,càrrecs (Mas a la Generelalitat, Duran a Madrit)etc.

Potser si volen seguir federats caldria que en algunes eleccions properes es presentessin per separats per reajustar i airejar la relació politica i saber qui és que.
+7
-3
Cavall de Troia
Anònim, 09/12/2012 a les 09:09
Molt trist l'espectacle i la traició del Duran.
Va a aprofitar quan l'Artur Mas estava a Brusel.les per a fer molt de mal.
Per això el Rajoy estava tan tranquil i callat, un dels seus homes és el Duran, juntament amb PedroJ., Rivera Etc...
Sembla tot ben parlat i pactat amb Rajoy per a reventar la campanya electoral de CiU.
Però ERC ha guanyat molta més força del que es van pensar, i el sobiranisme en conjunt ha guanyat el plebiscit,i això pot fer que el procés cap a la independència segueixi endavant.
Duran seguirà boicotejant, i si CDC no es separa de UDC acabarà com el PSC. ERC seguirà pujant, i Solidaritat tornarà amb molta més força.
Si en 4 anys Catalunya no és Independent, Solidaritat es tornarà a presentar a les eleccions i guanyarà molts, molts votants de CDC i ERC... tindrem sorpreses.
+11
-0
Ondi noi...
LluísCC, 09/12/2012 a les 09:00
Duran i els teus seguidors toqueu el dos
+12
-0
Catalunya no necessita en Duran
Anònim, 09/12/2012 a les 08:49
La gent fa temps que us ho diu: en Duran és un infiltrat del PP i vosaltres fotent el sord
+10
-0
Uff
Anònim, 09/12/2012 a les 08:43
Altres jo no ser pas, però personalment el que va fer que no votes a CyU va ser única i exclusivament en Duran i Lleida. Ni els lladrucs ni les amenaces ni les mentides ni vagues ni demés histories en foren el motiu. L’únic motiu fou aquest personatge del Duran, que quedi clar i català.
+6
-0
duran talp espanyol
Lluís solsona, 09/12/2012 a les 08:18
Una de les claus per portar a terme la voluntat de la majoria del poble de Catalunya, es tenir un calendari clar, ferm, sense dilacions innecessàries, que ens porti el mes aviat possible a decidir el nostre futur, no podem continuar jugant mes a la puta i la ramoneta, claredat i contundència es l'única via per començar a sortir de la situació extrema a la que ens esta portant l'estat espanyol.
No fer això seria enganyar, menystenir al poble de Catalunya. I també tinguem clar que el Sr. Duran farà tot el que pugui per entorpir, i enfonsar la voluntat democràtica dl dret a decidir, el sr. Duran serveix als seus interessos que son els de l'estat espanyol.
+3
-0
em sumat més
Ximet, 09/12/2012 a les 08:10
no tinguem la ment de fracàs .perquè la realitat és què el sobiranisme a pujar 1 escó més i també en nombre de vots.
perquè aquest pessimisme?.ara som més nació perquè és ara què el sobiranisme català representa més colors ( dreta,esquerra,republicans,ecologistes,comunistes...).hem d´obrir els ulls. HEM GUANYAT!!!
+5
-0
Espanya sempre arrossega Catalunya en les seves guerres civils
Blai, 09/12/2012 a les 07:53
La summa vergonya de Catalunya és haver-se deixat arrossegar en totes les guerres civils hispanes, en especial a la guerra de Successió 1700-1715 i a la del 1936-1939; deixem les tres carlinades a part. A totes dues guerres l’Estat espanyol quedà dividit en dos estats espanyols. Catalunya optà per fer costat a l’Estat hispànic regit per l’arxiduc Carles d’Habsburg, l’Estat perdedor; Catalunya se’n va fer l’estella. Al 1936-1939 Catalunya va fer la guerra al costat de l’Estat espanyol republicà. Totes dues guerres Catalunya les havia d’haver aprofitat per fugir rabent de qualsevol modalitat d’Estat hispànic, tingués el règim que tingués. La lucidesa no és la virtut més rellevant dels catalans, oimés en moments de màxima aflicció. Vejam si d'una punyetera vegada n'aprenem la lliçó. Visca la independència de Catalunya!
+8
-0
Catalana Si o Si
Anònim, 09/12/2012 a les 07:43
La verdad,,, esta es la conclusión muy obvia y verdadera con un 70% de participación ciudadana, con mucha democracia... y que internacionalmente todo el mundo sabe... para el Presi Mas estas elecciones fueron un éxito rotundo, entre que cambio el chip hacia el independentismo y las burradas del Mundo&Duran,,, gracias aun que solo perdió 85.000 votos ~ (12 escaños)

Antes del 25N
Federalistas: 62(CiU)+10(ICV-EUiA) = 72 Diputados
Unionistas/Españoles: 18(PPC)+28(PSC)+3(C's) = 49 Diputados
Independentistas: 10(ERC)+4(SI) = 14 Diputados

Después del 25N
Independentistas: 50(CiU)+21(ERC)+13(ICV-EUiA)+3(CUP) = 87 Diputados
Federalistas: 20(PSC) = 20 Diputados
Unionistas/Españoles: 19(PPC)+9(C's) = 28 Diputados
+2
-3
LES RETALLADES SOCIALS HAN PASSAT FACTURA ALS DE C.I.U. EL PACTA C.I.U. I PP. PASSAT FACTURA EL EURO PER RECEPTA PASSA FACTURA
Josep Pages Canaleta Cardedeu, 09/12/2012 a les 06:50
Falta dir la Veritat les Politicas ANTI--Socials dos Anys de fortes Retallades Socials han fet UN GRAN VOT DE CASTIG . Els Catalans hi Catalanes castigan directament a ARTUR MAS Per treura LA PAGA EXTRA DE NADAL Per retallar Sous . Per el EL EURO PER RECEPTA . Per tancar Hospitals despedir Professors hi Metges hi treballadors Públics . FE Retallades Socials te un Preu hi el paga fort C.I.U. i Artur Mas tal com es mereix LO de DURAN I LLEIDA els catalans ja sabien que estaria en contra de la Independencia hi del Referendum LA Sorpressa ba ser lo del DIARI EL MUNDO . Tambe el VIATGE DE ARTUR MAS A RUSSIA Una gran NIT DE HOTEL Pagada per tots els catalans a malgastar diners publics en prena campanya electoral AIXO LIBA FER MOLT DE MAL
+11
-0
Duran n'és l'únic culpable
Blai, 09/12/2012 a les 06:35
El responsable cardinal d'haver perdut CiU els dotze escons és el vil i espanyista discurs de Duran Lleida. La resta de motius són trons, són irrellevants, són morralla.
+12
-0
L'ajut de les ambaixades espanyoles
Santi Vidal, 09/12/2012 a les 06:19
També hi va ajudar la "col.laboració" de les ambaixades i consulats espanyols, impedint el vot de 150.000 catalans que resideixen en altres països.
+8
-0
sense en Duran..
Adria, 09/12/2012 a les 02:50
Sense en Duran haguessin perdut menys de la meitat de diputats... Causa una gran desconfiança, i ja s'han vist els resultats. Ara mig Unio es dona de baixa, per que? Doncs pel mateix fet, la desconfiança amb Duran i la seva mania de voler imposar els seus pensaments.
+4
-0
mirar al futur
JaumeT, 09/12/2012 a les 02:48
potser per un cop, CDC hauria de pensar de veritat en clau de pais i de futur: si Duran no hi creu en el hi creu la ciutadania, la Independència, o que plegui o que CDC trenqui amb Unió. S'acabat el peix al cove, ara és el moment de fer POLÏTICA i gent com en Duran ja fa temps ens han demostrat que només penesen en el seu estatus: esmena als Presupuestos Generales per subvencionar les autopistes e peatge de Madrid per exemple.....
+5
-4
tothom es molt dolent menys ciu
Anònim, 09/12/2012 a les 02:36
I l'autocritica per la mala gestió de dos anys de govern, que ? D'aixó no se'n parla ?
+6
-0
Massa centrats en Mas
Joan Rebull, 09/12/2012 a les 02:34
Crec que el principal error de la campanya ha estat centrar-la massa en la persona de Mas.
El Sr. Mas és un orador extraordinari i, en general, ha sabut explicar al principi de la campanya els motius d'haver convocat aquestes eleccions.
Però el fet d'haver centrat la campanya en Mas, l'ha feta més fàcil d'atacar: difamant Mas, han aconseguit posar una ombra de dubte en els propòsits de CiU respecte a la independència.
El segon error ha vingut derivat d'aquesta personalització de la campanya: els "segones espases" no han estat a l'alçada. Vaig veure el debat a TV3 i la Sra. Ortega va sér patètica. Semblava més la psicòloga d'un grup d'alcoholics anònims prenent notes. No defensava les opcions en coherencia, semblava haver-se aprés la lliçó i recitar-la i, en quan algún tema s'apartava del guió, no s'en sortia bé.
El tercer error va ser el no passar a l'atac. Durant els debats televisats van tenir l'oportunitat de retreure als rivals tots els arguments del discurs de la por, i no ho van fer. Em vaig quedar en ganes de veure que algú li treiés els colors a la Camacho per les amenaces de les pensions quan visitava un asil, per exemple.
El remat ja van sér les declaracions de Duran, que se les hagués pogut estalviar per a després d'eleccions.

+9
-0
Estava cantat
Nino, 09/12/2012 a les 02:33
Jo mateix vaig escriure a ND queixant'me de les manifestacions i actuacions d'aquest home orgullós i vaig indicar que ja coneixía dotze persones votants de CIU que el 25N no votaríen la coal'lició pel tema Durán. Qué passa? Potser CDC té por de desferse d'UDC?. No em farán creure que no sabíen o, millor dit, no es pensaven que com a federació perderíen vots com així ha passat. Sr. Mas i directius de CDC: El Sr. Durán no solament no está ben vist al sobiranista catalá sino que, a més a més, está fent molt mal a Catalunya. S'han de prendre decisions quan et fan caure tantes vegades. Els fets ho demostren. Ja n'hi há prou! Qué espereu a treur'el o desferse del seu partit. Tan sols son quatre gats els que li fan la pilota pensant com ell. L'Espadaler i en Pelegrí formen part del equip de CIU que negocia amb ERC i sort que aquestos saben el que volem i com ho volem. Independència ja es el que desitja la majoría! Menys parlar i més fer, que cada día que passa son molts mil'lions que no tornen i surten més pocaWERTgonyes.
+7
-1
els de ciu sou patètics. el millor, un mediocre.
Anònim, 09/12/2012 a les 02:32
Dons mira, jo crec que encara en va treure molts d'escons.
La gent esta molt emprenyada en veure cóm retalla als pobres i li regala als rics, com el "grupo godó de españa", Abertis etc. Pactes amb el pp, donant-lis poder a tot arreu a Catalunya. La gent no es tant imbècil i menys quan li toquen la butxaca, o quan li foten hòsties al carrer, gràcies a en Puig.
Crec que amb tot el desòri del govern, encara hi va haver gent que li va prestar els vots perque tinguessin la majoria absoluta, i tot i així es van quedar amb 50.
El mal govern de ciu s'esperava la majoria absoluta ?
Si no fos per que van prometre la consulta independentista, haguessin tret 30 escons i gràcies.
+6
-0
Molta gent gran va canviar el seu vot
Anònim, 09/12/2012 a les 02:14
Jo us dic un dels principals motius: que la gent més jove i amb les ideés més clares va convèncer a la gent de més edat i més conservadora per votar ERC en lloc de CiU.

La meva dona i jo per exemple, vem fer que 9 vots que havien de ser per CiU (de pares i avis principalment), al final anessin a ERC (vot útil independentista). El nostre cas no és l'únic, en coneixem més.

+4
-0
Massa centrats en Mas
Joan Rebull, 09/12/2012 a les 02:04
Crec que el principal error de la campanya ha estat centrar-la massa en la persona de Mas.
El Sr. Mas és un orador extraordinari i, en general, ha sabut explicar al principi de la campanya els motius d'haver convocat aquestes eleccions.
Però el fet d'haver centrat la campanya en Mas, l'ha feta més fàcil d'atacar: difamant Mas, han aconseguit posar una ombra de dubte en els propòsits de CiU respecte a la independència.
El segon error ha vingut derivat d'aquesta personalització de la campanya: els "segones espases" no han estat a l'alçada. Vaig veure el debat a TV3 i la Sra. Ortega va sér patètica. Semblava més la psicòloga d'un grup d'alcoholics anònims prenent notes. No defensava les opcions en coherencia, semblava haver-se aprés la lliçó i recitar-la i, en quan algún tema s'apartava del guió, no s'en sortia bé.
El tercer error va ser el no passar a l'atac. Durant els debats televisats van tenir l'oportunitat de retreure als rivals tots els arguments del discurs de la por, i no ho van fer. Em vaig quedar en ganes de veure que algú li treiés els colors a la Camacho per les amenaces de les pensions quan visitava un asil, per exemple.
El remat ja van sér les declaracions de Duran, que se les hagués pogut estalviar per a després d'eleccions.

+6
-0
i des d'aleshores
Salvador Bonada, 09/12/2012 a les 02:03
en Duran no ha fet més que acabar amb la poca paciència que els quedava a la gent amb principis d'UDC i a tots els convergents. Nanu, has anat a destemps i espero que s'hi posi remei, altra cosa seria el suïcidi de CDC, i de retruc de Catalunya.
Alea jacta est
+7
-0
Em falten dits a les mans...
Jaume (Olot), 09/12/2012 a les 01:56
Jo ja ho vaig avisar en el seu moment i no em vaig pas equivocar. Aquelles declaracions ( i d'altres) d'en Duran van fer mes mal que totes las guerres brutes que vareu patir durant la campanya. Us puc dir sense por d'equivocar-me que em falten dits a les mans per contar els amics meus que varen canviar el destí del seus vots arrel d'aquelles declaracions del Cerillu i tinc que dir que amb tota la raó...
+2
-0
ei!!!
jordi l'h, 09/12/2012 a les 01:37
Per la banda independentista,es difícil votar a ciu quan tant sol portava 1 mes en el'òrbita independentista,ciu te una història!!!
I per la banda regionalista,s'han pogut perdre vots al veure que ciu s'apropat cap a l'independentisme.
Però en temps difícils i amb un electorat cada vegada una mica més inteligent (ens falta molt encara!!!) no pots presentar-te sense posicionaments com fins ara!!! i així ens ha anat al pais i a l'estat!!!
l'exemple del no posicionament es el psc ni son socialdemocrates eficients ni liberals no son espanyols ni catalans,solament son anar fent i ja veurem!!!: de 28 escons en el seu pitjor resultat a 20
+2
-0
hipòtesis serioses i bromistes... o no!
pepet grill, 09/12/2012 a les 01:29
Les hipòtesis més serioses que se m'acuden a fer per CDC respecte d'UDC:
La primera és fagocitar-la: com el globus blancs fan amb els cossos estranys.
Pro: acabar amb la dissidència dels unionistes i incorporar-los de ple dret al partit.
Contra: un cos anomenat Duran i Lleida que o bé aniria per lliure o s'afiliaria al pp enduent-se un grapadet de vots.

La segona opció és separar-se, desfer la coalició.
Pro: CDC té les mans lliures per pactar amb ERC o amb qui convingui.
Contra: CDC pot perdre un grapat de vots (votants d'udc) que anirien a parar al pp o a c's (com ja ha passat enles últimes eleccions).

El tema és ben fàcil. Només cal una decisió política, amb valentia i calcular què afavoreix més a cdc (partit majoritari dins la coalició).

Com a meres hipòtesis bromistes (o no!) plantejo dos casos:
1. que Duran es jubili i abandoni l'exercici de l'activitat política pública del tot (cosa improbable!!!) aprofitant que "està físicament tocat".
2. que aparegui algun informe (com el immundo va tractar de fer amb el president Mas) implicant-lo en algun afer tèrbol per a desprestigiar-lo i deshonorar-lo... (no importaria la matèria prerò hauria de ser molt escandalosa) i forçar-lo a abandonar la vida política pública.

En política és tot és possible... i no descarto cap de les quatre.
+2
-10
¿Y la autocrítica?
Anònim, 09/12/2012 a les 01:15
Para CDC toda la culpa de su debacle la tienen los demás. Al parecer Mas lo ha hecho todo bien. Pues nada, majo, sigue así. De derrota en derrota hasta la victoria final.

Ah, y ahora prepárate a tragar lo que te quiera exigir ERC y las proximas elecciones (que no tardarán mucho) puede ser la apeoteosis de CDC.
+8
-0
Duran, el gran aliat del PPSOE!
Valentí P, 09/12/2012 a les 01:15
Jo, la meua novia, els meus sogres i almenys 5 amics que tenc a Barcelona no vam votar CIU (Tot i que al principi ens ho estàvem plantejant seriosament) precisament per les pallassades que anava dient en Duran Lleida, vam acabar votant tots SI, i ERC. a culpa més gran la té en Duran, és un impresentable!
+10
-1
Duran es la causa
Anònim, 09/12/2012 a les 01:07
Collons!!!, tant els costa veuro aixo, es que no llegeixen, Nació Digital, Ara, Punt Avui o Vilaweb, quedaba ben car que la gent va caviar d opinió nomes per les declaraciones de Durán i Lleida, i si no el trauen es tornara fer la punyeta. Semblan imbécils els de CIU, no ho entenc.
+7
-1
com pot
Miracomploren, 09/12/2012 a les 01:06
ser que no vegin que un dels principals motius es en Duran(el traïdor)?
Dien el contrari que deia Ciu
//*//
+4
-0
Executives?
Pere Pau, 09/12/2012 a les 00:51
Interessant, una executiva de partit polític que treu suposades conclusions sense preguntar directament al seu electoral que ha passat.
Diu molt dels partits polítics en general i dels seus òrgans de direcció.
Pregunteu a la gent i al vostre electorat, entendreu moltes coses.
+5
-1
No hi ha prou coratge per foragitar Duran
Anònim, 09/12/2012 a les 00:44
De sempre, Duran Lleida ha estat espanyolista. Sabent-ho, com és que Convergència li ha donat tant de poder? Els culpables de l'hispanisme de Duran són sobretot Jordi Pujol i en acabat Artur Mas. El més greu és que en aquests moments ni ha Pujol ni a Mas els passa pel cap desfederar-se d'Unió. És a dir, que en el si de CiU hi ha "marro" del gros per culpa de no tenir prou valor per defenestrar Duran.
+8
-1
Ho sabia el poble
RCR, 09/12/2012 a les 00:43
El poble es sabi. I ho ha estat denunciant repetidament.
La herràtica campanya que en Duràn ha provocat es el que ha fet perdre mes vots a en Mas.
Quant el poble Català diu explícitament que vol ser Estat, ja no si valen mitjes tintes. Continuar fent la puta i la ramoneta es llençar les eleccions.
Evidenment en Duran no ha donat mai, i ara menys, la sensació de que estigui al servei del pais, sino tot el contrari.
L´irrupció de la vaga general en plena campanya ha estat una implosió que ha actuat d´esponge xuclan en benefici dels no compromesos en gestió de gobern.




+1
-2
.
Anònim, 09/12/2012 a les 00:36
El capitalisme salvatge usamericà fa que el Tercer Món marqui l’agenda de l’economia mundial. És a dir, deixa que el Tercer Món envaeixi demogràficament l’Occident i amb els seus productes rebentats de preu.
+1
-11
Pensi-ho Sr Mas
Anònim, 09/12/2012 a les 00:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-4
0 autocrítica
Anònim, 09/12/2012 a les 00:25
El principal motiu de la desfeta no ha estat pas Duran ni les calúmnies del Mundo. El principal motiu és que la gent no s'ha menjat que CiU de la nit el dia es tornés independentista, i molt menys quan ni tan sols s'atreveixen a pronunciar la paraula "independència". La broma de l'Estat propi no se l'ha cregut ningú, només els 4 ignorants que diuen l'última i mai més i després tornen a votar a convergència. Convergència no és independentista.
+6
-5
Si no he votat CIU
Anònim, 09/12/2012 a les 00:22
Es perquè mai em vaig creure que ens portessin a la independència, de fet mai ho van dir.
Per si els serveix d'alguna cosa
+48
-0
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 09/12/2012 a les 00:11
Doncs ja saben el que han de fer. Amputar abans que s'estengui la gangrena.
+57
-0
ai Duran...
fideli, 09/12/2012 a les 00:08
Duran, prepara les maletes...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: