Dimecres, 12 de desembre del 2012

Tancar la finestra Tancar
Opinió
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari
de set en set

Ara sí?

El moment que vivim (que ens ha tocat de viure, car això no es tria) és propici a l'exaltació heraclitiana. A concebre'l, doncs, com a únic, singular, irrepetible. Tan decisiu com alhora irreversible. Un d'aquells moments de caixa o faixa.

Cosa, aquesta, que no desdiu gens de les tendències quiliàstiques pròpies des de sempre del catalanisme, segons va ja observar oportunament Ucelay-Da Cal. Només que ara, la parusia, sota la denominació emblemàtica d'independència, sembla més a tocar que mai.

Els que tant hi creuen, però, igualment com els convençuts que la llengua es troba en el seu millor moment, no tenen present que, des de l'altra banda, per raons ben altres, hi ha també un sentiment anàleg (¿o no és el castellà l'idioma que més ràpidament es “normalitza” avui aquí?).

Si per als catalanets, doncs, es tracta de pervenir a aquell estat (i Estat) d'emancipació on ja tot (o quasi) seran flors i violes, per als espanyols és arribat el punt de consumar d'una vegada per totes la dinàmica assimilista.

Rere bastidors, prou no s'estan aquests de manifestar-ho obertament: “Habéis perdido la guerra... no os necesitamos porque seguiréis contribuyendo al PIB español con un 20% y además con déficit fiscal... la inmigración se os va a comer. Dentro de dos generaciones todo esto de la lengua y la autonomía se habrá acabado” (segons declaracions de gent espanyola “de molt nivell econòmic i polític” reportades pel president Pujol a l'Ara de 8.X.2011).

La recent ofensiva del Generaloberst Wert contra el sistema educatiu català s'inscriu de ple dins les estratègies dels qui, entre l'espanyolia, creuen ja també sonada l'hora de la lutte finale contra la región secularment díscola...

I bé, contrarestem-ho tot amb dosis d'eleatisme: ni llibertat ni fagocitosi són tan imminents com desitgen els uns i els altres. Resistència i barbàrie són coses més del dia a dia...

Darrera actualització ( Dimecres, 12 de desembre del 2012 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucions als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Cartes a Wert

Si voleu, expresseu amb raonaments i de manera argumentada, el vostre desacord amb les mesures contra la normalització lingüística que prepara
l'Estat espanyol

Escriviu el vostre comentari i El Punt Avui els farà arribar al ministre José Ignacio Wert.

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada

Ofertes de treball a Barcelona

COMERCIAL SECTOR GRAFIC

EMPRESA GRAFICA

11/12/12 18:52 - BARCELONA

Cap de Gestió Assistèncial

SANITAS RESIDENCIAL

11/12/12 13:17 - BARCELONA

Portal de feina de la Generalitat de Catalunya

Enquesta

Enquesta: Esteu d'acord en què la llei educativa de Wert és una
Esteu d'acord en què la llei educativa de Wert és una "reforma encoberta" de la Constitució?
 

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook

Google +

Segueix-nos a Twitter