Barcelona planta cara a Wert

10/12/2012

escola en catala EP

La Plaça Sant Jaume plena (ACN)

La Plaça Sant Jaume, plena a vessar, ha cridat ben fort contra la decisió del ministre espanyol d’Educació, Ignacio Wert, d’acabar amb l’escola en català. Un mar d’estelades ha defensat el sistema d’immersió lingüística davant del seu avantprojecte de llei.

Sota el lema “Per un país de tots, l’escola en català”, “Insubmissió” i “No acatarem”, Somescola.cat ha volgut moure a la ciutadania, a un munt d’organitzacions, a institucions i a  partits polítics i així ha estat. Han llançat un missatge ben clar: Catalunya és intocable.

No es podia ni caminar. Hi havia tanta gent que, fins i tot, en ple hivern, feia calor allà dins. El sentiment català ha quedat ben clar. Ara, Madrid ja pot veure quina mida ha pres el rebuig. El català no està sol, ni molt menys, el suport és majoritari.

Per altra banda, els organitzadors han donat suport a la Generalitat i han dir que “els hi faran costat”. Després de la manifestació, s’han reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, la Consellera d’Educació, Irene Rigau i el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

 

Francesc Macià també estava entre la multitud (@IntocableD)

Tags: , ,