Divendres, 14 de desembre de 2012 | 09:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El Govern Rajoy podria limitar la jubilació anticipada per decret abans de 2013

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El Govern Rajoy podria limitar la jubilació anticipada per decret abans de 2013
Política 13/12/2012 14:43
El Govern podria aprovar abans que acabi l'any un Reial decret per incorporar a la reforma de les pensions que entrarà en vigor l'1 de gener de 2013 un enduriment de les condicions d'accés a la jubilació anticipada i parcial, davant les dificultats per aconseguir un acord en el Pacte de Toledo.
   Fonts properes a aquesta Comissió veuen "difícil" que els Grups Parlamentaris si més no apropin postures sobre la matèria amb el Govern després de l'enfrontament sorgit després de la no revaloració de les pensions conforme a l'IPC, que ha desembocat en la decisió en bloc de l'oposició de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

   Així, l'horitzó que es dibuixa per al Govern entorn de les jubilacions anticipades és de falta d'acord en el present i també en 2013, per la qual cosa, segons les mateixes fonts, l'Executiu es veuria forçat a aprovar la seva reforma per la via ràpida ara o llavors, davant el que previsiblement optarà per fer-ho en les properes setmanes.
 
   Aquest mateix mes de novembre, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, va presentar davant la Comissió del Pacte de Toledo una bateria de propostes per limitar les jubilacions anticipades i parcials, que podria ser la base del Reial decret que aprovi i que girava entorn del retard de l'edat legal per jubilar-se sota aquestes fórmules dels 61 als 63 anys i de 63 a 65 anys en el cas de les jubilacions anticipades de caràcter voluntari.
 
   Segons va dir llavors, la jubilació als 67 anys de manera progressiva fins a 2027, prevista en la reforma de les pensions, "no servirà de molt", amb el que l'adequat seria elevar en paral·lel l'edat legal de les jubilacions anticipades i parcials.
 
     Quant a la jubilació parcial, que segons Burgos, s'ha convertit en "ona fórmula privilegiada amb costos que recauen totalment en la Seguretat Social", l'Executiu proposa, no només acompassar l'edat de jubilació a la legal, sinó modificar la jornada laboral obligatòria perquè arribi fins al 50% (en lloc del 27%), donar un tractament específic o més flexible en casos de contracte indefinit a jornada completa, perllongar la vigència del contracte de relleu o augmentar el període mínim de cotització exigit a 33 anys.
 
   D'altra banda, Ocupació també ha plantejat la possibilitat que un treballador pugui simultanejar durant un temps el cobrament d'entre el 40% i el 60% de la pensió i una ocupació per compte propi o aliena.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1