Divendres, 14 de desembre de 2012 | 09:50
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 L’inadmissible ofensiva del PP contra el català

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 L’inadmissible ofensiva del PP contra el català
 Marta Llorens
06/12/2012 12:38
Com una piconadora, el PP continua la seva ofensiva contra Catalunya. Després dels incompliments econòmics i de l’asfixia a què sotmet l’administració catalana, ara torna a utilitzar la llengua per atacar el nostre país, les nostres competències i el nostre principal tret d’identitat de la nostra gent. El govern Rajoy, amb el ministre Wert com a punta de llança, tornen a ignorar la realitat de Catalunya i busquen la confrontació. Qüestionen i volen modificar un model educatiu d’èxit que ha estat exemple d’integració, no ja només a casa nostra, sinó a tota la Unió Europea.

El projecte de llei que està elaborant el PP és inadmissible i davant d’aquesta nova agressió no ens quedarem de braços creuats. Mai no hi ha hagut un conflicte lingüístic al nostre país per molt que des de l’espanyolisme més ranci es vulgui donar la imatge contrària. Mai la llengua ha estat un motiu de confrontació a Catalunya, ans al contrari. La política d’immersió lingüística ha aconseguit la integració de tota la societat. El nostre model educatiu pot tenir mancances, però és just reconèixer les seves virtuts, i una d’elles és la de fomentar i enfortir la cohesió social, Això s’ha aconseguit amb la immersió i no des de la separació i la confrontació que és el model que proposa el ministre Wert. 
 
Des de Convergència i Unió volem que el rebuig global enfront aquesta agressió del PP contra el poble català es pugui canalitzar de manera unitària i per això emplacem totes les forces polítiques que se sentin agredides a fer una acció conjunta. Si la iniciativa prospera proposem presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra aquest nou intent del Partit Popular d’acabar amb el sistema educatiu català.
 
La llengua català no ha estat mai ni serà mai quelcom de negociable. Qui vulgui atacar la nostra llengua ens tindrà al davant i també hi trobarà la immensa majoria del poble de Catalunya. Estem disposats a defensar-la fins a les ultimes conseqüències. Amb la llengua no s’hi juga i el PP acaba de traspassar totes les línies vermelles en aquest àmbit.
 
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1