Divendres, 14 de desembre de 2012 | 09:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Mas signa el decret que convoca la constitució del Parlament per al dilluns

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
 Mas signa el decret que convoca la constitució del Parlament per al dilluns
Política 14/12/2012 07:32
artur mes
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquest dijous el decret que permet convocar el ple de constitució del Parlament per al dilluns 17 de desembre.
El ple d'investidura del proper president es realitzarà el dijous dia 20 i el divendres dia 21 en la Càmera catalana. En el ple d'investidura, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, necessitarà el 'sí' d'ERC si vol ser investit de nou en el càrrec en la primera votació, ja que es requereix una majoria absoluta, de la qual CiU ha quedat lluny.

El líder dels republicans, Oriol Junqueras, ja s'ha mostrat partidari en diverses ocasions de facilitar la investidura de Mas en primera volta per no allargar els terminis inecesariamente i si CiU i ERC aconsegueixen prèviament un pacte de governabilitat.
 
NEGOCIACIONS AMB ERC
 
Mas ha signat el decret el mateix dia que el secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat que l'acord que negocia amb ERC de cara a la nova legislatura està "molt avançat", encara que encara queden alguns serrells pendents.
 
CiU i ERC estan ultimant els detalls del seu acord postelectoral, que, mancant alguns detalls d'última hora, preveu celebrar la consulta sobiranista en 2014 però sense fixar la data exacta.
 
UDC, CDC i ERC han convocat els seus respectius Consells Nacionals per a aquest dissabte, la qual cosa reforça la idea que tots aprofitin aquest dia per ratificar el pacte d'estabilitat.
 
NOVA TAULA
 
L'elecció de la Taula també serà més complexa que la de 2010, ja que llavors CiU, PSC i PP van copar tots els llocs deixant fora a ERC i ICV-EUiA, un escenari difícilment repetible després de l'ascens de republicans i ecosocialistes.
 
Al no estar constituïda la Taula, el primer ple estarà presidit pel diputat de més edat secundat pels dos més joves, que dirigiran la votació secreta i amb urna que triarà al nou president, els dos vicepresidents i els quatre secretaris.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1