Dimarts, 18 de desembre de 2012 | 17:08
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El PSC anuncia el seu recolzament en el Congrés a la moció de CiU contra articles de la reforma Wert

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El PSC anuncia el seu recolzament en el Congrés a la moció de CiU contra articles de la reforma Wert
Política 18/12/2012 14:02
francesc valls
El coordinador dels diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, ha anunciat que els socialistes catalans recolzaran aquest dimarts al Congrés la moció de CiU que insta a retirar els articles de la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) relatius a l'ensenyament en català i altres llengües cooficials.
En un missatge publicat en el seu compte de Twitter i recollit, Vallès ha fet aquest anunci precisant que el PSC recolzarà la moció sense plantejar-se si més no esmenes ni textos alternatius. 

Ho faran així, explica, "per mantenir la unitat d'acció" dels partits catalans en defensa de la immersió lingüística. 
 
Des del PSOE, el seu portaveu d'Educació al Congrés, Mario Bedera, ha explicat a Europa Press que el Grup Socialista ja tenia intenció de recolzar la moció de CiU, encara que la intervenció del diputat Albert Soler d'aquesta tarda serà més general i posarà èmfasi en "la destrossa que suposa en general" la Lomce. 
 
Es tracta d'una moció, conseqüència de la interpel·lació que dimecres passat va debatre en la Cambra baixa el titular d'Educació amb el líder dels nacionalistes catalans al Congrés, Josep Antoni Duren, i en la qual aquest va comparar el "atac al català" que atribueix a Wert, amb els intents que ja van emprendre Franco i Felipe V per acabar amb aquesta llengua.
 
En la iniciativa, la formació nacionalista també reclama l'adopció d'un pacte d'Estat per l'Educació amb les forces parlamentàries i les administracions competents en matèria educativa, que identifiqui els principals problemes que emmalalteix el sistema educatiu i les mesures a adoptar.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1