Dijous, 20 de desembre de 2012 | 17:13
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

La bruixa Adelina

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
isidoro
La bruixa Adelina
 ELS MIOLS D'ISIDORO
16/12/2012 11:07
“Me cago en Franco!”, diu sempre el meu amic, el bolxevic Pere, quan li agafa de sorpresa algun assumpte poc edificant, que, no obstant això, no deixa de sorprendre.

Ara resulta que el vell Pujol, segons un confident policial enllardat fins al esternoclidomastoïdal pel cas Pretòria, consultava el futur, quan era "més que un president", amb una bruixa anomenada Adelina, que aquest "espavilat" individu li havia recomanat quan el nostre patriarca es perdia, políticament, entre l'espessa boira de la plaça de Sant Jaume. M'ho llegeixo al Catalunya Press, enmig de tot el carall informatiu que s'està muntant al voltant d'aquesta família de "comissionistes", i no hi puc fer res per quedar traslladat, encara que sigui aquesta la meva condició habitual, en vista de les coses que llegeixo i veig, i que han motivat que, en els últims mesos, m'hagi pres un respir literari per no tirar més llenya a un foc ja de per si massa carregat de combustible inflamable, que ara mateix té diversos fronts sense extingir, com són, a més de l'esmentat, els de Sabadell i Terrassa, dels quals hauré de escriure en els pròxims dies, perquè hi ha coses a la vida que un pobre gat menxevic com jo que, per molt estómac que tingui, li resulten molt difícils d'assimilar, encara que se’ls empassi amb un parell d'ampolles de Marqués de Vizhoja, que segueix sent un Albariño de bona anyada i millor paladar.

Ai, Adelina!, Meiga entre les Meigas, Bruxa curuxa de les queimadas feiticeiras, quants secrets guardes Marimanta al teu sac màgic d'aquells dies d'aquelarre, que ja has fet desaparèixer?. Vedoira, Cartuxeira i Agoreira tot això en una sola, gran i líder de quantes Asumcordas habiten en les ciutats d'aquesta Catalunya eterna. Tu, que saps tantes coses, ens podries aclarir d'una punyetera vegada si és cert allò que va dir el teu col•lega Maragall, el Merlin del socialisme català, de que el problema que té CiU es diu 3%?

Bon cap de setmana i, si us plau, adormiu-me aquestes nits de lluna plena, amb un got d'aigua sota el llit, per si el 21 s'acaba el món i Adelina no ens ha pogut aclarir encara l'assumpte que li hem encomanat.

Miauuuuuuuuu!



 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1