Diumenge, 23 de desembre de 2012 | 17:15
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 El president del CGPJ diu que si les taxes limitessin greument l'accés a la Justícia, serien inconstitucionals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 El president del CGPJ diu que si les taxes limitessin greument l'accés a la Justícia, serien inconstitucionals
Societat 19/12/2012 14:07
El president del Consell General del Poder Judicial, Gonzalo Moliner, ha afirmat que si es donés "algun cas concret" en el qual les noves taxes "limitessin greument l'accés a la Justícia", es podria concloure que la llei que les va imposar és "inconstitucional".
En la seva opinió, "el problema no és tant que hi hagi taxes, sinó el quàntum d'aquestes taxes". "En algun cas concret (...), la taxa prevista pot ser dissuasòria fins al punt que hi hagi algú que no pugui litigar, i aquest seria el problema", ha dit en una entrevista en RNE   Així, ha recordat que, segons el Tribunal Constitucional, "el sistema de taxes en si mateix solament seria inconstitucional si impedís o limités greument l'accés a la justícia". "Si ho limités greument en un cas concret, podríem dir que la llei és inconstitucional", ha afegit.

En aquest context, ha admès que, en els procediments judicials, aquelles persones que compten amb més recursos econòmics "tenen millors advocats" i "poden aconseguir que els assumptes triguin a resoldre's".
 
Quant a la decisió dels jutges de fer vaga per expressar el seu rebuig a certes mesures del Govern, Moliner ha explicat que no ha tingut conseqüències perquè "no hi ha un acord unànime sobre el dret de vaga" d'aquests professionals. 
 
També s'ha referit a aquells jutges que s'han pronunciat en contra de la legislació relativa als desnonaments per execucions hipotecàries. "Poden manifestar-se, dir coses, però en la seva actuació judicial és on es demostra la seva condició de jutge", ha comentat.
 
En aquest sentit, ha afirmat que "el que es va a fer és complir la llei amb criteri constitucional", però ha matisat que hi ha "moltes possibilitats d'interpretació i aplicació de la llei". "Jo he tingut execucions hipotecàries i desnonaments d'arrendaments i sempre he pogut evitar que a una persona en situació d'exclusió social la hi tiri al carrer".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1