RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
18/12/2012 10:24
Superades les discrepàncies econòmiques
Sin título
Imminent anunci d'un acord de Govern
Alfons Quintà
Segons fonts de CDC i d’UDC, avui s’arribarà a un pacte formal de govern. Serà anunciat a finals de tarda o demà al matí i, en principi, voldrà ser per a tota la legislatura. Ja s’hi ha entesa entre CDC i ERC i s’espera que aquesta tarda ho accepti Duran Lleida, en una trobada o un contacte final. Avui tard, o demà matí, hi haurà una roda de premsa.

El calendari és: dijous dia 20 debat d’investidura d’Artur Mas, divendres 21 votació de la seva candidatura a president i el dilluns dia 24 la presa de possessió. Serà després d’aquesta que serà coneguda la composició de govern, en la qual els informants afirmen que “hi poden haver canvis respecte a totes les travesses”. Aquest diari digital n’ informarà en aquesta mateixa crònica.

Crucial l'economia, no pas la consulta
Totes les fonts al·ludides, a més d’una alta font econòmica, que recentment tingué contacte amb Mas, coincideixen en destacar el gran obstacle han estat les mesures econòmiques, i dintre d’aquestes les fiscals, imposades per ERC. No ha estat, en absolut, com s’ha volgut fer creure, des dels mitjans governamentals, el tema de la consulta. Aquest punt sempre va estat redactat de manera imprecisa per a que no fos mai un obstacle.

Respecte als acords econòmics també s’ha optat per la imprecisió en alguns aspectes. Malgrat això, una font de UCD em digué: “CDC ha cedit massa: una part decisiva del món econòmic català està molt descontenta”.

Acodada la manipulació per part de TV3
Una font de CDC, del màxim rigor em digué: “En l’acord hi ha una part que podríem dir secreta, com en la vella diplomàcia imperialista. Es tracta de dur a terme una propaganda permanent per destacar que les retallades són culpa del govern central. En això imposar aquesta idea hi ha de jugar un immens paper TV3. No es tracta de res sobreentès, sinó d’un aspecte bàsic de l’acord. Una negociador d’ ERC va arribar a afirmar que si s’arribava a poder culpar al govern central, les retallades també tindrien un aspecte positiu en relació a la consulta. Jo ho vaig trobar aberrant,però potser el meu criteri és minoritari”.

Totes les fonts han coincidit en que les retallades pressupostàries seran molt pitjors que les dels anys anteriors. Convençuts de que provocaran reaccions en contra, es tracta de dirigir-les constantment i estudiadament contra “Madrit”.

Una de les fonts ho ha qualificat d’ escandalós i d’ “acreditatiu de les ganes d’ ERC d’usar TV3 i tots els mitjans de la Generalitat fins a límits extrems, com ja va fer sota el Tripartit”.

Va ser sota el Tripartit que l’ exdiputat del PSC Joan Ferran va trobar els motius “soviet” i “crosta nacionalista” per a descriure el sectarisme de TV3, que ha perdurat amb Mas. En aquest mitjà ha resultat que, en política catalana el “bo” de la pel·lícula ( o del fulletó que són els seus noticiaris) ha passat a ser Mas, mentre que en política internacional ha perdurat la bestiesa marxistaleninista.

Nous moviments respecte al futur Govern

Quant a la composició del futur govern, hi ha hagut un cert canvi en relació a les possibilitats de que Mas-Collell continuï en el govern. Estava decidit abandonar-lo, però Mas l’ha pressionat molt. De ser molt més probable la seva sortida que la seva permanència, ha passat a ser el contrari.

La incògnita sobre el futur conseller de Salut roman. El candidat millor situat continua sent Albert Ledesma, vist com un home de palla del sinistre Jaume Aubia, cap de fet del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), de la “convergència dels negocis” i l’home més preocupant en tot i per a tot, ara en particular per la privatització de l’ Hospital Clínic.

Conseller de salut no metge?
Això no obstant, ha sorgit una altra idea esbojarrada: fer per primera vegada conseller de Salut a un alcalde que no seria metge. Els propis informants m’ho han exposat amb tremolors.

Una altra novetat també inesperada seria la sortida del govern de Lluís Recorder, un antic “roquista” ( és adir identificat amb Miquel Roca Junyent) i,per ara, gens independentista. Seria una gran novetat. Significaria que Mas encara voldria cremar més naus, és a dir evitar cap retorn vers posicions més moderades en el mullader independentista, plebiscitari, sobiranista o el que sigui.

Amb tan de noms pujant i baixant també n’apareixen de nous. Com el de l’ alcalde de Figueres, ara diputat i el 25-N cap de llista per les comarques gironines Santi Vila i el de l’alcalde de la Seu d’ Urgell, diputat i cap de llista per les comarques de Lleida, Albert Batalla. Ambdós han passat per les joventuts de CDC i són “talibans”. En el cas de Vila, seria el primer conseller homosexual declarat de CDC.

Finalment, reiterar que l’ home clau i de la màxima confiança de Mas en el proper govern serà Francesc Homs. Tindrà una superconselleria o bé, només de fet, un camp de poders molt ampli.


Aquesta informació podrà ser ampliada al llarg del dia.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
3Veure i / o afegir comentaris
SantCugat:Continúa la opereta de CDC y los Pujol, a la que se añade el ... guanya ERC:el programa econòmic de ERC és propi del comunisme més trona...
SantCugat
18 16:10:20/12/2012
Continúa la opereta de CDC y los Pujol, a la que se añade el nuevo e irresponsable actor: ERC. Que Dios nos coja confesados.
guanya ERC
18 13:00:11/12/2012
el programa econòmic de ERC és propi del comunisme més tronat. Sembla redactat per Joan Tarda. Tothom pot pensar com vulgui però a l'hora de concretat polítiques s'han de valorar les conseqüències. Passariem a ser una nova Albània comunista.
Sigfrido R2
18 11:22:41/12/2012
Vivo en Zaragoza y leo con creciente interés y cada día este periódico digital. Aunque mi lengua materna es el castellano, lo leo en catalán, que es la lengua familiar en mi casa. Si alguna palabra se me resiste, consulto la versión castellana. Hoy he leído este artículo completo en esta lengua. He localizado algún error de vocabulario, morfología y sobre todo de sintaxis. Sin duda ha sido debido a la urgencia de traducirlo, dada importancia de la noticia. Pero agradecería que cuidaran la redacción castellana. Por lo demás gracias por el servicio que me prestan al permitirme seguir de cerca y al minuto la realidad política de esa tierra tan querida para mí. Y perdonen la osadía de resaltar las deficiencias lingüísticas.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat